Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Δήμος Σουφλίου .. Δείχνει το δρόμο ...

Βροχή τα καλά παραδείγματα εργατικότητας και συμμαζέματος στο Δήμο Σουφλίου αφού οι εργάτες , δεν ξέρουμε και δεν κατανοούμε το λόγο , εργάστηκαν Κυριακή και μάλιστα κάτω από συνθήκες βροχής ! 

Ήταν τόσο αναγκαίο φαίνεται να καθαριστούν τα χόρτα ενός ιδιωτικού αυλοντούβαρου και μάλιστα  εσπευσμένα Κυριακάτικα . 
Θα προτείναμε και ένα υπάλληλο ακόμα να κρατά ομπρέλα σε αυτούς τους άτυχους εργάτες που βρεχόταν τόσες ώρες .. Βέβαια κι αυτοί δεν έφυγαν έτσι .. εκεί όπου καθάρισαν άφησαν τον "οβολών τους" ..(βλέπε κύριο που είναι πλάτη προς το δρόμο ..φαντάζεσαι τι αφήνει ..ξαλαφρώνει :)) .. ) 


Ένα άλλο παράδειγμα που δίνει ο Δήμος Σουφλίου και συγκεκριμένα ο κάτοχος του συγκεκριμένου τζιπ είναι ο σεβασμός #not προς τους συμπολίτες τους , κλείνοντας σχεδόν το δρόμο , που οδηγεί προς τα σπίτια  και τα γκαράζ τους .. Σας ενημερώνουμε λοιπόν Κύριοι της Δημοτικής Αρχής , ότι αυτό είναι δρόμος , όχι δημοτικό πάρκινγκ .Άλλωστε υπάρχει σκέπαστρο να το αφήσετε μέσα , γιατί πρέπει να αφήνετε για μέρες ολόκληρες το αυτοκίνητο εκτεθειμένο και να δυσκολεύεται τους υπόλοιπους ;

Συνοικία το όνειρο

Την περιθωριοποιημένη Ελλάδα του 1961 σκηνοθέτησε ο Αλέκος Αλεξανδράκης, στη «Συνοικία το όνειρο» που παίζεται αυτές τις ημέρες στον "Ζέφυρο" των Άνω Πετραλώνων, την περιοχή που γυρίστηκε η ταινία.
Φωτογραφίες: New Star
Λεζάντες: Λίνα Παπαδάκη


ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ "ΑΥΤΟΙ"


Υπερ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αρκεί αυτή να είναι εθελοντική και ήπιας μορφής,τάχθηκε με  δηλώσεις ο πρόεδρος του Eurogroup ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Eurogroup μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι «δεν θα υπάρξει συνολική αναδιάρθρωση» και πρόσθεσε«Οι κυβερνήσεις συμφωνούν πάνω σε αυτό, δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε μια τέτοια επιλογή»,.
Συνεχίζοντας είπε πως «θα πρέπει να υπάρξει μια ήπια και εθελοντική αναδιάρθρωση». Ο κ. Γιούνκερ πάντως υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να επιβληθεί μια συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών χωρίς και ενάντια στην ΕΚΤ».
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις γερμανικές αντιρρήσεις όσον αφορά μια πιθανή νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup ζήτησε «να μιλάμε με σεβασμό» για το ελληνικό ζήτημα και χαρακτήρισε «εντελώς εσφαλμένο» να «πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί είναι οι μόνοι που καταβάλλουν χρήματα».
Τέλος, σημείωσε ότι «οι Γερμανοί και οι Γάλλοι ήταν στο παρελθόν οι πρώτοι που δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο Σταθερότητας».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας Νουτ Βέλινκ ο όποιος ζήτησε την εθελοντική συμβολή των τραπεζών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Δυο «αγανακτισμένες» Ελλάδες


Σιγά-σιγά, αρχίζουν τα πράγματα να ξεκαθαρίζουν. Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Και οι δύο είναι, μάλιστα, «αγανακτισμένες» Ελλάδες. Η μία θέλει να μείνουν τα πράγματα όπως ήταν μέχρι το 2009. Θέλει, δηλαδή, το ευρύτερο Δημόσιο να καταναλώνει κάθε χρόνο 24 δισεκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Κι αυτά να πηγαίνουν σε όσους έχουν μια προνομιακή κατά το μάλλον ή ήττον σχέση με τον κρατικό μηχανισμό. Η διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα να παίρνει έργα και προμήθειες με ληστρικές συμβάσεις. Τα κόμματα-επιχειρήσεις να διαχειρίζονται επ’ ωφελεία τους, αδιαφανώς, το δημόσιο χρήμα. Οι εκλογικοί πελάτες των κομμάτων να διορίζονται σωρηδόν στο δημόσιο σε θέσεις μη παραγωγικές. Οι συνδικαλιστές των κομμάτων να συνδιοικούν τις δημόσιες επιχειρήσεις. Με 300 χιλιάδες εφάπαξ να βγαίνουν σε πρόωρες συντάξεις με εθελούσιες εξόδους στα 50 τους. Τα ευγενή ταμεία να χρηματοδοτούνται από τις εισφορές υπέρ τρίτων που καταβάλλει η υπόλοιπη κοινωνία. Η κοινωνική πρόνοια να μετατρέπεται σε εισοδήματα προνομιούχων ομάδων. Οι νησίδες του δημοσίου, αυτονομημένες, εκκλησία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δημοτική αυτοδιοίκηση, να έχουν μετατραπεί σε εστίες λεηλασίας και σπατάλης. Τα κρατικοδίαιτα Μέσα Ενημέρωσης να χρηματοδοτούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και οι επιχορηγούμενοι διανοούμενοι να τα αμπαλάρουν όλα αυτά με το περιτύλιγμα του «δημοσίου συμφέροντος». Να περνάνε αυτοί καλά, με δανεικά, επιχορηγήσεις, κοινοτικές επιδοτήσεις. Ο λογαριασμός όμως να επιβαρύνει ολόκληρη την κοινωνία. Και αγανακτούν με τους πολιτικούς που υπόσχονταν ότι θα συνεχιστεί το πάρτι και τώρα τους ρίχνουν στη μοιρασιά. 

Σαμαράς "Λέω ότι θα μειώσω τους φόρους για προεκλογικούς λόγους"


Αντιπαράθεση για τη συνάντηση Σαμαρά – Φιγιόν, σημειώθηκε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ μετά από δηλώσεις της δημοσιογράφου Αλεξίας Κεφαλά στον Μπάμπη Παπαδημητρίου που προκάλεσαν την παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη. 

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσιογράφο της Figaro και του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού Canal+, την επομένη της συνάντησης του γάλλου πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ -σε έκτακτη επίσημη ενημέρωση από συνεργάτες του κ. Φιγιόν στους δημοσιογράφους- αναφέρθηκε ότι ο γάλλος πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Σαμαρά:«Μα γιατί λέτε ότι θα χαμηλώσετε τους φόρους στην Ελλάδα, αφού ξέρετε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε;» και ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε «το κάνω για προεκλογικούς λόγους». http://www.parapolitiki.com