Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Η υπηρεσία Silver Alert Hellas χρειάζεται εθελοντές σε όλη την Ελλάδα!

Χρειαζόμαστε εθελοντές σε όλη την Ελλάδα για να είμαστε αποτελεσματικοί και άμεσοι στο έργο μας. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής: η διαθεσιμότητα. Ο ρόλος του εθελοντή είναι να μεταβεί άμεσα στο σημείο και την περιοχή που θα του υποδειχθεί, εφόσον έχουμε στη διάθεσή μας σημαντικές πληροφορίες για κάποιο ηλικιωμένο συνάνθρωπό μας που έχει χαθεί. Στόχος του εθελοντή είναι να ελέγξει και να ταυτοποιήσει εάν πρόκειται για τον ηλικιωμένο... που αναζητάμε μέσω της υπηρεσίας Silver Alert. Kάθε εθελοντής θα λαμβάνει ενημέρωση αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που το περιστατικό αναζήτησης και οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αφορούν περιοχές κοντινές στον τόπο διαμονής του. Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει "Εθελοντής Αναζήτησης" μπορεί να στείλει τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλικία) στο1065@lifelinehellas.gr , ή fax στο 2105246208 ή να επικοινωνήσει στο 2106990885 με την κα Ρέα Δεληγιάννη. Σας χρειαζόμαστε όλους!

Σουφλί :Συναντήθηκαν χθες οι γυναικείοι συνεταιρισμοί του νομού Έβρου…

Συνάντηση όλων των γυναικείων συνεταιρισμών του νομού Έβρου,  πραγματοποιήθηκε χθες στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  με σκοπό την έκθεση και προώθηση των τοπικών προϊόντων,  εν όψει και του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη εβδομάδα. 

Έκθεση «φάρος» για την ιστορία της πόλης


Ο φάρος, σύμβολο της πόλης, ο σιδηρόδρομος με τον οποίο αρχίζει η εξέλιξή της και όλα όσα αφορούν το πολιτιστικό και παραγωγικό παρελθόν της πρωτεύουσας του Έβρου, φωτίζονται στη μόνιμη έκθεση για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής, που φιλοξενείται στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της Αλεξανδρούπολης.
Η έκθεση αρθρώνεται μέσα από μια σύγχρονη μουσειολογική και μουσειογραφική προσέγγιση, με τη χρήση φωτογραφικών συνθέσεων και αναπαραστατικού υλικού, με διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα και προβολές, όπως επίσης και με συλλογές τεκμηρίων και κειμηλίων από δωρεές αρχειακού υλικού συλλεκτών, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.
Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ευρήματα της περιοχής. Επίσης, μέσω ιστορικών φωτογραφιών ξετυλίγεται η ιστορία δημιουργίας της πόλης, από τότε που ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, αλλά και η ανάπτυξή της με το σιδηρόδρομο και το λιμάνι. Επίσης, μέσω των εκθεμάτων, ο επισκέπτης παρατηρεί την αστική και αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της Αλεξανδρούπολης, τους πνευματικούς πυλώνες, καθώς και την οικονομική και πολιτισμική διαδρομή της.

Οι αγανακτισμένοι την «πέσανε» στην εκδήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη!

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς του ήρθαν τα πράγματα του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη! Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιούσε πολιτική ομιλία στην Κομοτηνή με θέμα την «Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην ανάπτυξη της Ροδόπης». Ευκαιρία του Ευριπίδη Στυλιανίδη λοιπόν, να τα «χώσει» στους ΠΑΣΟΚους της Ροδόπης, αλλά λογάριαζε χωρίς … τους αγανακτισμένους!
Οι αγανακτισμένοι πολίτες της Κομοτηνής βρέθηκαν από νωρίς έξω από τον χώρο της εκδήλωσης και ξεκίνησαν την καζούρα στα λαοπρόβλητα και τεράστια στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, την ώρα που αυτά προσέρχονταν. Δυστυχώς, ένας από τους θιασώτες της πολιτικής της ΝΔ, εξαγριωμένος (και όχι αγανακτισμένος) έβρισε τους ανθρώπους που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν και τα αίματα άναψαν.
Εκείνη την στιγμή πετάχτηκαν γιαούρτια και αυγά, αλλά ευτυχώς τα 

πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση και σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διάθεση του πρώην υπουργού χάλασε. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή, καθ’ όλη την διάρκεια της, με μια διμοιρία των ΜΑΤ και 3 υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

«Καλπάζουν» τα κόκκινα δάνεια


Διαδοχικά ρεκόρ από μήνα σε μήνα καταγράφουν οι καθυστερήσεις δανείων στην εγχώρια αγορά, καθώς η ύφεση που πλήττει την οικονομία οδηγεί ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των δόσεών τους. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη καταναλωτική και στην επιχειρηματική πίστη, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει η κατάσταση και στα στεγαστικά δάνεια.

Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τη δύσκολη συγκυρία τόσο με τη διενέργεια προβλέψεων, όσο και με ευνοϊκές ρυθμίσεις σε δανειολήπτες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Μεταφορές δανείων από τράπεζα σε τράπεζα δεν πραγματοποιούνται, καθώς κανένα πιστωτικό ίδρυμα δε θέλει να φορτωθεί έναν πελάτη που δυσκολεύεται να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του. Κατά συνέπεια οι αλλαγές των όρων εξόφλησης αποτελούν εσωτερική υπόθεση της πιστώτριας τράπεζας.
Εως σήμερα έχουν ρυθμιστεί χορηγήσεις 15 δισ. ευρώ

Συγκεκριμένα, τα πιστωτικά ιδρύματα μειώνουν τις μηνιαίες καταβολές των πελατών τους με επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων τους, με αναστολή εξόφλησης μέρους ή του συνόλου του ανεξόφλητου κεφαλαίου ή ακόμη και με διαγραφή ενός ποσοστού επί του χρέους τους. Μέσα στην τελευταία διετία έχουν ρυθμιστεί σχεδόν ένα στα πέντε δάνεια, που αντιστοιχούν σε χορηγήσεις άνω των 15 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η μείωση των εισοδημάτων και η έξαρση της ανεργίας έχει σαν αποτέλεσμα το 30% - 40% των προϊόντων που ρυθμίζονται να ξαναπαρουσιάζουν πρόβλημα μετά από λίγο καιρό και να χρειάζονται νέα αναδιάρθρωση. 

Σπάνια συλλεκτική φωτογραφία πρώην Πρωθυπουργού :)

Σπάνια συλλεκτική φωτογραφία  νεογέννητου από το μαιευτήριο ...πρώην Πρωθυπουργού .