Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Αποστολή στη Στουτγάρδη με στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τουριστικών σημείων του Δήμου Σουφλίου


Η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Σουφλίου και περιφέρειας οργανώνει αποστολή στη Στουτγάρδη της Γερμανίας με στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των τουριστικών σημείων της περιοχής του Δήμου Σουφλίου για δέκα μέρες.
Μεταξωτά, τσίπουρο, κρασί, μέλι, ξηροί καρποί, αλλαντικά και άλλα προϊόντα έχουν ταξιδέψει στη Στουτγάρδη όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εκδηλώσεις για ελληνικά προϊόντα, ενώ ελληνογερμανικοί σύλλογοι συνεργάζονται για την προβολή. Τα Σουφλιώτικα προϊόντα θα τα προσφέρουμε προκειμένου να γίνουν γνωστά στους Γερμανούς καταναλωτές και να τα γνωρίσει η αγορά.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Μουσείο της πόλης της Στουτγάρδης στις 11 Ιουνίου 2011, ενώ την επομένη θα γίνει εκδήλωση προς τιμή των συλλόγων. Στη συνέχεια στις 13 Ιουνίου 2011 θα γίνει συνάντηση στο Προξενείο με εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα μας.
Εμείς θέλουμε να προβληθούν όλα τα προϊόντα που παράγονται στο Σουφλί και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, αναζητώντας πελάτες στην Ευρώπη. Στόχος για την επόμενη χρονιά να συμμετέχει το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Έβρου με όλα τα προϊόντα του Νομού.
Όλη η δράση στηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Επιμελητήριο Έβρου, ενώ υπάρχει και σχετικό ελληνογερμανικό έντυπο που θα ενισχύσει την παρουσία μας εκεί.
          

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η χώρα είναι χωρίς τιμόνι. Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα έχει καταρρεύσει.
Αντί για ταχύτερη μείωση του κράτους και πιο τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές, επιλέγει την παράλογη και άδικη, νέα αύξηση των φόρων.
Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση περιφέρει τις φαντασιώσεις της ανά την Ευρώπη, όπου μάταια οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να την προσγειώσουν στην πραγματικότητα.
Κανείς από τους δυο δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος ούτε της διαπραγμάτευσης ούτε της εφαρμογής των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για τη διάσωση της χώρας.
Επειδή όμως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μοναδική επιλογή για τον τόπο είναι εκλογές τώρα.
Εκλογές τώρα, για να ανατραπεί το αδιέξοδο αυτό πολιτικό σκηνικό και να επιβληθούν επιτέλους οι απαραίτητες  συνεργασίες».

Τέλος οι λογαριασμοί «έναντι» της ΔΕΗΓια όποιον επιθυμεί να εγγραφεί στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία

Τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία για την κατανάλωση ρεύματος, δίνει στους πελάτες της η ΔΕΗ, μέσω της ιστοσελίδας της

Τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία για την κατανάλωση ρεύματος, δίνει στους πελάτες της η ΔΕΗ μέσω της ιστοσελίδας της.

Όσοι καταναλωτές επιλέξουν την υπηρεσία αυτή, δεν θα λαμβάνουν πλέον λογαριασμούς «έναντι» αλλά θα πληρώνουν κάθε δίμηνο την αξία της πραγματικής τους κατανάλωσης - η ίδια υπηρεσία παρέχεται πάντως και τηλεφωνικά, στο τηλ. 10410.

Η καταχώριση της ένδειξης του μετρητή είναι μια από τις νέες υπηρεσίες που παρέχει η ΔΕΗ στους καταναλωτές μέσω της ιστοσελίδας της, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση με αφορμή την αναβάθμιση του site. Παράλληλα η ΔΕΗ διαθέτει mobile εφαρμογές για συσκευές iPhone και android, ενώ εγκαινίασε την παρουσία της στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Καταργείται η προσωποκράτηση για τις εμπορικές απαιτήσεις

Του Παναγιώτη Στάθη 

Στην κατάργηση του μέτρου της προσωπικής κράτησης μέχρι ένα έτος ως μέσο για την αναγκαστική εκτέλεση απόφασης στις εμπορικές απαιτήσεις προχωρεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της πολιτικής δίκης που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Χάρη Καστανίδη. 

Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα αντισυνταγματικότητας το οποίο θεσπίστηκε το 1971 υπό την πίεση του εμπορικού κόσμου». Η άποψη αυτή παγιώθηκε με το σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα που αναφέρει ότι «κανείς δεν φυλακίζεται αποκλειστικά λόγω της αδυναμίας του να εκπληρώσει συμβατική υποχρέωση» όμως δεν βρήκε απόκριση στην νομολογία του Αρείου Πάγου που συνέχιζε να την εφαρμόζει ως μέσο. 

Η συνήθης πρακτική στις εμπορικές διαφορές ήταν σε περίπτωση οφειλής να υποβάλλεται αγωγή στην οποία, σε περίπτωση που γινόταν δεκτή, αναφερόταν ως μέσο εκτέλεσης για την μη συμμόρφωση του οφειλέτη η απειλή της προσωρινής κράτησης για ένα έτος. 

Τροποποίηση 

Στη νέα διάταξη αναφέρεται πώς δεν θίγεται αυτό το δικαίωμα σε περιπτώσεις αδικοπραξίας όμως «δεν διατάσσεται προσωπική κράτηση για απαίτηση δικαστικών εξόδων που επιδικάστηκαν από πολιτικό δικαστήριο ή για απαίτηση μικρότερη από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, εκτός αν προέρχεται από πιστωτικό τίτλο». 

Με αυτό τον τρόπο κλείνει ένα μακρύ και μάλλον αναχρονιστικό κεφάλαιο στη νομική ιστορία της χώρας.Πηγή:www.capital.gr

Αγορά πλοίου από τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης


Στην αγορά πλοίου 120 θέσεων, το οποίο θα εξυπηρετεί τη μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, σύμφωνα με απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το διαδημοτικό συμβούλιο των δύο πόλεων την περασμένη Τετάρτη. Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» δε συμμετείχε στο συμβούλιο.
Τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες και το τίμημα, κυμαινόμενου από 800.000 ευρώ μέχρι 1.100.000 ευρώ, θα προσδιοριστούν από 9μελή επιτροπή που συγκροτήθηκε και αποτελείται από ένα δημοτικό σύμβουλο κάθε παράταξης και τους δημάρχους δημάρχους Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και Σαμοθράκης Γιώργος Χανός.
Μετά τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του νομικού σχήματος για τη σύσταση ναυτικής εταιρείας ή κοινοπραξίας, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί η εταιρεία που θα ναυπηγήσει το πλοίο.

ΟΑΕΔ: Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του 2011Αρχίζει από την Παρασκευή η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων για το 2011 από τον ΟΑΕΔ.

Στις 10 Ιουνίου θα δοθούν τα επιδόματα με τρία και άνω παιδιά, στις 4 Ιουλίου για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
 

Εγκύκλιος του ΟΓΑ για ρύθμιση των οφειλών


Σε ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους των οφειλών των αυτοτελώς απασχολούμενων αγροτών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ, σε εφαρμογή του άρθρου 48 του Ν.3943/2011, προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού. Στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση και τηρούν τους όρους αυτής, χορηγείται βιβλιάριο υγείας και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, διάρκειας έως έξι μηνών.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της αρ. 7/2011/ από 6-6-11 εξαιρετικά επείγουσας εγκυκλίου του ΟΓΑ :
Οι δόσεις καθορίζονται στις 20, το ανώτερο, και είναι τριμηνιαίες και το ύψος κάθε τριμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 150 ευρώ.
Ρύθμιση μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση που οφείλονται καθυστερούμενες εισφορές ποσού 600 ευρώ και άνω. Προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς και της πρώτης δόσης.
Ο αριθμός και το ύψος των δόσεων θα καθορίζονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής.

Στην Κομοτηνή, στις 21 Ιουνίου θα την ακούσεις…


Στην Κομοτηνή, στις 21 Ιουνίου θα την ακούσεις…
Η Ημέρα της Μουσικής ξεκίνησε στο Παρίσι το 1982. Σήμερα έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21η Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς και πάρκα παρουσιάζοντας στο κοινό τις μουσικές τους ανησυχίες.

Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Ο Δήμος Κομοτηνής και η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής) γιορτάζει την ημέρα της μουσικής και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν εθελοντικά, είτε στα οργανωμένα σημεία όπου θα υπάρχουν στημένες σκηνές είτε να προτείνουν τις δικές τους δράσεις.

Δηλώστε συμμετοχή και κάντε την πρόταση σας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που θα βρείτε στα γραφεία της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. (Κούλογλου 14 – Τηλ: 25310 31022) ή στο email:giortimousikis@gmail.com μέχρι τις 15 Ιουνίου. Πληροφορίες και στο Facebook: Γιορτή Μουσικής Κομοτηνής.

...δεν χρειάζεται να ξέρεις για να το κάνεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το νιώθεις.

http://www.inpost.gr

Γιορτή Μεταξιού 2011


Η Γιορτή Μεταξιού για ακόμα μια φορά πραγματοποιείται στο Σουφλί ! Όχι δεν σταμάτησε , γιατί φέτος ανέλαβε να την υλοποιήσει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σουφλίου .Επίσης να τονίσουμε ότι για τους επισκέπτες θα υπάρχει έκπτωση 20% σε όλα τα καταστήματα μεταξωτών ειδών . 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, Αρχοντικό Μπρίκα (Δημοτικό Ιστορικό Μουσείο)
Ζωγραφική σε μετάξι με τη Χριστίνα Κελεσίδου - Μαθήματα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου
Πρωινά τμήματα:         10:00-11:30 και 11:30-13:00
Απογευματινά τμήματα: 17:30-19:00 και 19:00-20:30

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011, Αρχοντικό Μπρίκα
Ζωγραφική σε μετάξι με τη Χριστίνα Κελεσίδου - Μαθήματα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου
Πρωινά τμήματα: 10:00-11:30 και 11:30-13:00

Μεσοπρόθεσμη ισοπέδωση


Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο περιλαμβάνεται το πλαίσιο των μέτρων σε εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να δίνονται όμως όλες οι λεπτομέρειες για τη φύση των μέτρων, τα οποία θα εξειδικευθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Σε αυτό επιβεβαιώνονται τα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας της προηγούμενες ημέρες, όπως μείωση του αφορολόγητου, έκτακτη εισφορά ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και κατάλογος με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Μεταξύ των μέτρων που επιβεβαιώνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, είναι και έκτακτη εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες, η αύξηση των τεκμηρίων και η μείωση του αφορολόγητου. Αναλυτικότερα προβλέπεται:
• Μείωση προσλήψεων στο δημόσιο, σαραντάωρη απασχόληση,
• Περικοπές επιδομάτων ΟΕΕ-ΟΕΚ, ΟΑΕΔ με στόχο την απόδοση 345 εκατ. στο 2011
• Ειδική εισφορά 8% σε συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά άνω των 1.700 ευρώ και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1700 ευρώ
• Έλεγχος στις λίστες των αναπηρικών συντάξεων
• Εισφορά αλληλεγγύης δημοσίων υπαλλήλων για την καταπολέμηση της ανεργίας