Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Στο κλίμα της εποχής ο φετινός ΑΡΔΑΣ. Το πρόγραμμα.


05db7dc88785ec55.jpg
Μεγάλες στιγμές αναμένονται για φέτος στον Άρδα.
 
«Ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα στέκια επαρχιώτικα»τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος και φέτος το κάνει πράξη στο φεστιβάλ του Άρδα, όπου θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με παλιούς και νέους φίλους.

Ο Νιόνιος του ελληνικού τραγουδιού της αντίστασης και της αμφισβήτησης, ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα της εποχής μας και λογικά θα μπορέσει να δώσει μια πνοή αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας με την παρουσία του στο Άρδα.

Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν φέτος στον Άρδα.

Ολοκληρωτικές περικοπές σε βάρος των Ελλήνων με παραπληγίες και τετραπληγίες

Μια είδηση που δεν έφτασε ποτέ στο φως της δημοσιότητας και κρατήθηκε καλά κρυμμένη είναι πως από το Νοέμβριο του 2009 οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και στο ΟΠΑΔ δεν δικαιούνται αναπηρικά αμαξίδια, μαξιλάρια για την προστασία από τις κατακλίσεις αλλά και όλα τα άλλα βοηθήματα που είναι εργαλεία επιβίωσης για τη μειονότητα των ασφαλισμένων με παραπληγίες και με τετραπληγίες.

Ο κύκλος των περικοπών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 όταν το Ι.Κ.Α. με νέα εγκύκλιο μειώνει τα ποσά για τα βοηθήματα που έχουν ανάγκη οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με παραπληγίες και με τετραπληγίας κατά 50%. Η νέα εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=39156 και περιλαμβάνει μειώσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις παροχές του Ι.Κ.Α.

«Μεταναστευτικό: Θολές κινήσεις, θολές διαψεύσεις και καθαρή υποχωρητικότητα....»


Δυστυχώς ο κ. Γιαννακίδης μετά την- εν μέσω θριαμβολογίας - επιλογή της μετάβασης της επιτροπής στην Αθήνα για τα κέντρα φύλαξης  λαθρομεταναστών, μας  γνώρισε, με νέες θολές δηλώσεις του  στα ΜΜΕ, ότι αποδέχεται τα δυο κέντρα κράτησης στο Φυλάκιο  Έβρου και στην Βέννα Ροδόπης!!.Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε κατά λέξη: «Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τάχθηκαν κατά της δημιουργίας κέντρου κράτησης στο πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη και αντιπρότειναν την επέκταση του υπάρχοντος χώρου στο Φυλάκιο για τη λειτουργία του κέντρου πρώτης υποδοχής και του κέντρου κράτησης. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου στη δημιουργία του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.»  Η Περιφέρεια διαψεύδει μόνον τα περί  του φράχτη αναφερόμενα.

Ερωτούμε δημόσια; Από ποιόν πήρατε την εντολή για δημιουργία στρατοπέδων κράτησης λαθρομεταναστών στην περιοχή  μας  κ. Γιαννακίδη;

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του Βρετανικού Κοινοβουλίου συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου


Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του Βρετανικού Κοινοβουλίου κ. Keith Vaz, μέλη της Επιτροπής, καθώς και τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. David Landsman, δέχθηκε το πρωί στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.
Η κ. Νικολάου τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο από το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και απάντησε σε ερωτήσεις που της τέθηκαν γύρω από αυτό το ζήτημα.
Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν αφορά μόνο τον Έβρο και τη χώρα μας, αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να δοθεί συνολική λύση.
«Το πρόβλημα είναι πλέον ασφυκτικό για τον Έβρο και αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν μπορεί ο Έβρος να επωμίζεται όλο αυτό το βάρος» είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κ. Keith Vaz ευχαρίστησε την κ. Νικολάου για την ενημέρωση και την προσκάλεσε να παραστεί στις εργασίες συνάντησης που θα γίνει στην Αγγλία τον Σεπτέμβριο με θέμα το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης και στην οποία θα συμμετέχουν Κοινοβουλευτικές Επιτροπές από κράτη της Ευρώπης καθώς και χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες.

Τι είναι ευτυχία…“Έπρεπε να γεράσω , αγόρι μου,  για να μάθω  τι είναι  ευτυχία.
Τελικά  ευτυχία  είναι ένα  ζευγάρι  χέρια,    δύο χέρια…
Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.
Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν… Χάσιμο χρόνου.   Θα το δείς κι εσύ όσο μεγαλώνεις…

Θανάσης  Βέγγος 

Διευκρίνηση του Περιφερειάρχη Α.Γιαννακίδη σχετικά με το φράχτη του Έβρου


Σχετικά με την αναφορά στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την χθεσινή συνάντηση φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με την ηγεσία του, αναφορικά με  την θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου για  τον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επισημαίνεται ότι ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και οι παρόντες στην συνάντηση Αντιπεριφερειάρχες, δεν διαφοροποιήθηκαν καθόλου από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία εξέφραζε σαφείς αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του.

«Η περιοχή του Έβρου δεν πρόκειται να επωμιστεί το βάρος του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης όλης της χώρας»

Τη διαβεβαίωση ότι η περιοχή του Έβρου δεν πρόκειται να επωμιστεί το βάρος του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης όλης της χώρας, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής κατά την συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του Νομού, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι η αποφασιστική φύλαξη των συνόρων, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η ασφάλεια των πολιτών του Έβρου και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο είναι μέρος της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε στο σύνολο της χώρας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την εξέταση των προτάσεων της τοπικής κοινωνίας και διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που διακινούνται στον Έβρο και δημιουργούν σύγχυση για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου.

Ανανεώσεις και εκδόσεις νέων δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ


Από την πρώτη Ιουλίου θα ξεκινήσει η έκδοση των νέων δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Όσον αφορά τη διαδικασία ανανέωσης των δελτίων, έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, μαζί με τη διαδικασία της έκδοσης των νέων.
Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50%, αφορά τα άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 67% και ισχύει για τα μέσα του Ο. Σ. Ε. και των υπεραστικών ΚΤΕΛ σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού. Όσον αφορά τα Δελτία της Δωρεάν μετακίνησης, χορηγούνται σε ολικά τυφλούς και ισχύουν για τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του νομού Έβρου.

Όχι στα χρυσωρυχεία λέει ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ κ Θεοχάρης Ζάγκας


Την αντίθεσή τους ενάντια στα χρυσωρυχεία Θράκης διατύπωσαν ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ κ Θεοχάρης Ζάγκας και ο λέκτορας Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ κ Δανιήλ Σεργκενλίδης  μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα την «μεταλλουργία χρυσού» που διοργάνωσε στην Κομοτηνή, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά του χρυσού, η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Δήμος Κομοτηνής.
«Λόγω της οικονομικής κρίσης έχει ανοίξει η όρεξη στους χρυσοθύρες και ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα χωρίς η Ελλάδα να ωφεληθεί δυστυχώς οικονομικά από αυτήν την ιστορία. Το μόνο που μας υπόσχονται είναι κάποιες θέσεις εργασίας , τις οποίες εγώ αποκαλώ θέσεις εργασίας «θανάτου» για τον λόγο ότι είναι θέσεις σε ένα άκρως ανθυγιεινό επάγγελμα», ανέφερε σε