Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Συγχαρητήρια επιστολή του Δήμου Διδυμοτείχου στον Άκη Τσονίδη


Αξιότιμο Διοικητικό Συμβούλιο και Μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ» ,
Φίλτατε κύριε Άκη Τσονίδη ,
Το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου , κατά τη συνεδρίασή του στις 26 Μαΐου 2011 , αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια για την κατάληψη τεσσάρων πολύ σημαντικών βραβείων (πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης , βραβείο σκηνοθεσίας και βραβείο χορογραφίας στον κ. Άκη Τσονίδη , βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου) στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας και Σάτιρας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας.
Τέτοιες διακρίσεις μας κάνουν υπερήφανους.  


Ευχόμαστε να είστε γεροί και δυνατοί , γεμάτοι κέφι και δημιουργικότητα , ώστε να συνεχίζετε με τον ίδιο άοκνο τρόπο να προσφέρετε στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Η Οργανωτική Επιτροπή του 16ου Συνεδρίου, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αριστείδη Γιαννακίδη και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη, διοργανώνουν το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ Βαθμού («H AΘΗΝΑ»), με θέμα: Γυναίκες με Αποστολή και Όραμα στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου 2011, και θα περιλαμβάνει διαλέξεις στο ξενοδοχείο «THRAKI PALACE» καθώς επίσης και διήμερο κοινωνικό πρόγραμμα «Μια Ματιά, Τρεις Χώρες» με επισκέψεις σε πόλεις και αξιοθέατα του Έβρου και στο νησί της Σαμοθράκης.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν και θα αναλυθούν ο ρόλος, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νέα δεδομένα του Καλλικράτη.

(πληροφορίες: Φανή Μπαχαρίδου 6955-322116)

Κλείνει την... πόρτα για εκλογές και δημοψήφισμα τώρα ο Γ. Πεταλωτής


Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος τώρα απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί πως "μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτός ο πολύ σημαντικός θεσμός, εφόσον υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ερωτάται άμεσα ο ελληνικός λαός για συγκεκριμένες επιλογές. Φυσικά δεν τίθεται τώρα τέτοιο ζήτημα. Το είπε και στους πολιτικούς αρχηγούς και χθες και είπε ότι εφόσον υπάρχει θέμα, μπορεί να προταθεί και δημοψήφισμα. Αυτό βέβαια ως κάτι που είναι απώτερο και χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μέχρι τώρα".

Τα παιδιά γιόρτασαν στο Σουφλί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Τα παιδιά γιόρτασαν στο Σουφλί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ταξίδι σε ένα ερημικό νησί με σύμμαχο τον ήλιο και την ενέργειά του, ένα ηλεκτρονικό φιδάκι – ξεναγός για την κατ' οίκον εξοικονόμηση, ένα οικολογικό 24ωρο που έδειξε στα παιδιά το αποτύπωμα τους ημερησίως.

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα εφτά συνολικά παιχνίδια που είχαν την ευκαιρία να παίξουν τα παιδιά που γιόρτασαν μαζί με το ΚΠΕ Σουφλίου και το WWF Ελλάς, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με κιόσκια, στο προαύλιο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου, τα παιδιά διαπίστωσαν μέσα από το παιχνίδι πως μπορούν με απλές καθημερινές κινήσεις να αλλάξουν τρόπο ζωής και την τύχη της Γης.

Είδαν μέσα σε δύο καροτσάκια σούπερ μάρκετ τον μέσο όρο ζωής κάθε ανακυκλώσιμης συσκευασίας που μπορεί να φτάνει από μερικούς μήνες (χαρτί) έως εκατοντάδες χρόνια (αλουμίνιο), κι έμαθαν ότι πρώτα προσπαθούμε να μειώσουμε την κατανάλωση συσκευασιών και μετά βέβαια να κάνουμε ανακύκλωση.

Σουφλί :Ημερίδα - Ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μέσα από συλλογικές δράσεις-ομάδες παραγωγών’.


Με πρωτοβουλία της Βουλευτού Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγας Ρενταρή-Τέντε διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: ‘Ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μέσα από συλλογικές δράσεις-ομάδες παραγωγών’.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Σουφλίου το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 11.30 π.μ.
Η Δρ. Λέλα Παπαγιαννοπούλου αγροτο-οικονομολόγος – ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το νέο εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και τις νέες μορφές συλλογικής δράσης  της κτηνοτροφικής παραγωγής .

Στις αρχές του 2012 θα λειτουργήσει η νέα, περιφερειακή εταιρεία Φυσικού Αερίου ΑΜΘ


Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ίδρυση των νέων, περιφερειακών εταιρειών Φυσικού Αερίου, όπως και αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να μπουν στις αρχές του 2012. Αυτό αναφέρει στην απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση.
Σε άλλο σκέλος της απάντησης, ο κ. Μανιάτης ξεκαθαρίζει ότι προωθείται τροποποίηση του νόμου, ώστε να περιοριστεί το γεωγραφικό εύρος εφαρμογής της υποχρεωτικής εγκατάστασης καυσίμου αερίου σε νέες οικοδομές. Ειδικά για την γεωγραφική ενότητα Έβρου, η υποχρέωση θα αφορά μόνο τη δημοτική ενότητα Αλεξανδρούπολης, στο εντός ρυμοτομικού σχεδίου τμήμα της.

Παραδοσιακή βραδιά με τον Χρόνη Αιδονίδη

Tην ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση  διοργανώνει την Κυριακή 19 Ιουνίου  στις 20.00μμ στο κηποθέατρο «ΕΓΝΑΤΙΑ» στην Αλεξανδρούπολη, Το ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ».Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει το αηδόνι της Θράκης, ο Χρόνης Αηδονίδης, πλαισιωμένος από (5) κορυφαίους τραγουδιστές και δεκατρείς (13) οργανοπαίκτες της Θρακιώτικης μουσικής παράδοσης ,ενώ  θα  παρουσιαστούν τα έξι (6) χορευτικά τμήματα του συλλόγου με εκατόν εβδομήντα (170) χορευτές σε χορούς Δυτικής Θράκης, Ανατολικής Ρωμυλίας, Μικράς Ασίας και Νησιών, καθώς και η εξαιρετική παιδική παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου.