Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Άρης Γιαννακίδης: «Το φυσικό περιβάλλον πλούτος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ»


Παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Γιώργου Ούστογλου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 ,στον βιότοπο του Πόρτο Λάγους απελευθέρωση πτηνών τα οποία βρέθηκαν τραυματισμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» και το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, ενώ στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την διαδικασία ενημερώθηκαν και μικροί μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση.
Να σημειωθεί ότι στη Βιστωνίδα απελευθερώθηκε ένας ερωδιός, συμβολικά από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και 2 νερόκοτες από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και τον Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη.

Σύνταγμα χθες Βράδυ


Σε διαδικασία περιορισμού εφαρμογής της υποχρεωτικής εγκατάστασης καυσίμου αερίου στον Έβρο
Σεδιαδικασία αναθεώρησης βρίσκεται το Π.Δ. 420/1987, σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, σε ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, με θέμα την τροποποίηση του Νόμου 3175/2003 ώστε να γίνει προαιρετική η μέχρι σήμερα υποχρεωτική μελέτη και κατασκευή εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου στις νέες οικοδομές στην περιοχή της Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρει ότι: «για να περιοριστεί το γεωγραφικό εύρος εφαρμογής της υποχρεωτικής εγκατάστασης καυσίμου αερίου, προωθείται τροποποίηση η οποία μεταξύ άλλων θα αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας μόνο εντός των ορίων συγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων πόλεων και δημοτικών διαμερισμάτων. Ειδικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου προτείνεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης – Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης, εντός ρυμοτομικού σχεδίου της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης».

Υπό κατάργηση-συγχώνευση 135 Οργανισμοί


Στην επικίνδυνη ζώνη μπαίνουν πλέον 135 Οργανισμοί του Δημοσίου που απορροφούν περισσότερα από το 91% των κρατικών επιχορηγήσεων και θα ενταχθούν σε προγράμματα ανασυγκρότησης, συγχωνεύσεων ομοειδών φορέων, καταργήσεων, ακόμα και αποκρατικοποιήσεων. Στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα επιτευχθεί με μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά πλέον και με απολύσεις προσωπικού κυρίως από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και ΑΕ του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Ήδη ο κ. Θ. Πάγκαλος ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει και να καταργήσει ή να ανασυγκροτήσει 75 Οργανισμούς μέχρι τον Οκτώβριο, οι οποίοι απασχολούν 7.000 εργαζόμενους. Κάθε τρίμηνο θα ανακοινώνεται και νέα ομάδα δημόσιων φορέων οι οποίοι θα καταργούνται ή θα συγχωνεύονται. Το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών θα ολοκληρωθεί το 2015.
Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προβεί στην ανακήρυξη αναδόχων εταιρειών που θα καταρτίσουν μελέτες περικοπής δαπανών για τους υπό συγχώνευση και κατάργηση δημόσιους οργανισμούς. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι από τη γενναία καταγραφή των λειτουργικών δαπανών που θα περικοπούν θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των υπό απόλυση υπαλλήλων.
Επίσης θα δημιουργηθεί ένας "οδικός χάρτης" συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών, που θα περιλαμβάνει τα κριτήρια εφαρμογής αντίστοιχων προγραμμάτων στο μέλλον. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα επιχειρησιακά σχέδια των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων, τα οποία θα συνοδεύονται από μελέτες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.


Η λίστα-φωτιά με τους πρώτους 85

Η εκδήλωση για τα Ιερά Μνημεία του Σουφλίου
Μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης συγκίνησης αλλά και μνήμης πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για τα ιερά μνημεία της πόλεως του Σουφλίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σουφλιωτών Αλεξανδρούπολης με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου, και την ευγενική χορηγία του Κοινοφελούς Ιδρύματος Χαριλάου Κ. Κεραμέως.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 12:00 πμ στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί περιλάμβανε την παρουσίαση του ιστορικού των Ιερών Ναών του Σουφλίου που έγινε από τον κ. Ζήση Φυλλαρίδη, ενώ στη συνέχεια έγινε και η απονομή των τιμητικών πλακετών από πλευράς του Συλλόγου προς τους ιερείς που λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια στο Σουφλί.

Επίσης, ο Σύλλογος Σουφλιωτών Αλεξανδρούπολης προσέφερε ως αναμνηστικά προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κκ Δαμασκηνό, και στον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Ευάγγελο Πουλιλιό από ένα μεταξένιο λάβαρο του Συλλόγου.