Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Εκλογές στις 24 Ιουλίου ή τον Σεπτέμβριο

Μιλήσαμε σήμερα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο μας έδωσε ημερομηνίες για εκλογές!!!
Ο πρωθυπουργός σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στις κάλπες και μέσα στο καλοκαίρι με το δίλημμα χρεοκοπία ή σταθερή κυβέρνηση! Πιο πιθανή ημερομηνία η 24 Ιουλίου, αν και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι ο Σεπτέμβριος.
Ετοιμαστείτε!http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/06/24_05.html

Είμαστε κάθετα αρνητικοί στα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών. Η θέση αυτή της κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτη.


Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, που εκφράζει τις απόψεις  της κοινωνίας με υψηλή νομιμοποίηση, για τα σχεδιαζόμενα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών είναι ξεκάθαρη: Είμαστε κάθετα αντίθετοι  στην εγκατάσταση κάθε κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών στον Έβρο και στην Περιφέρεια.Η θέση μας αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. Συμφωνούμε με τις θέσεις του λαού και των φορέων του Εβρου. Φθάνουν οι υπάρχουσες επιβαρύνσεις μας από το μεταναστευτικό. Λέμε όχι στην διαπραγμάτευση αυτής της θέσης, στις Επιτροπές, στις συσκέψεις εκτόνωσης της εύλογης αντίδρασης της κοινωνίας, και σε κινήσεις επιμερισμού των  ευθυνών. Την αποκλειστική ευθύνη  για τις αστοχίες  στην διαχείριση του προβλήματος την φέρει η Διοίκηση της Περιφέρειας και ειδικά ο Περιφερειάρχης..

Για την παράλειψη κλήση μας –παρά την νομική υποχρέωση- στην σύσκεψη για το μεταναστευτικό που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, ένα ακόμη δείγμα συμπεριφοράς άρνησης  του Περιφερειάρχη στη  διαφορετική άποψη- το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

H Περιφερειακή Αναγέννηση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μέρα προβληματισμού, αλλαγών  και  διoρθώσεων.  Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.   Τα παγκόσμια δεδομένα αρνητικής πορείας του, από τη απλή επιβάρυνση έως  και τα σημεία  καταστροφής του, που επιβεβαιώνονται από ακραίες συμπεριφορές της φύσης, είναι ήδη ορατά σ’ όλους μας.
Παρά την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερο εμφανιζόμενων δυνάμεων αντίστασης (περιβαλλοντικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμοί, συνειδητοποιημένοι πολίτες), δεν ερχεται το ζητούμενο  αποτέλεσμα: η αντιστροφή της πορείας,  η αειφορική συνύπαρξη  ανθρώπου και φύσης.
Στην Περιφέρειά μας η αγωνία για οικονομική επιβίωση της Χώρας άρχισε να εκδηλώνεται με εγκατάλειψη μεγάλης σημασίας περιβαλλοντικών έργων, με βεβιασμένη και όχι με βεβαιότητα ασφαλή προσπάθεια εξόρυξης ορυκτού πλούτου,

Το μήνυμα της Κυβέρνησης . Αλλάζουμε μαζί ( ;)
20 μήνες πριν ξεκινήσαμε τον αγώνα για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε.
Πετύχαμε ήδη πολλά. Έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα:
- για να γλυτώσουμε από την χρεοκοπία
- για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας
- για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες.
Αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού.


Για ένα κράτος που επιτέλους σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο
Για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη. Για μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός.
Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα καταφέρουμε….
Αλλάζουμε μαζί!


Να σας πω γιατί αγανακτήσαμε

Γράφει ο Γιάννης Ζουγανέλης 
Γιατί χάσαμε την κοινή μας γνώμη. Η κοινή γνώμη είναι η γνώμη των μίντια, που δεν είναι κοινή, είναι γνώμη συμφερόντων.
Γιατί γεμίσανε τα μυαλά μας σκουπίδια. Πιστέψαμε ότι υπάρχει μόνο αυτό που παρουσιάζεται.
Γιατί αφήσαμε την εξουσία να ελέγξει την Παιδεία.
Γιατί έχουμε κοινωνική και πολιτική λήθη.
Γιατί δεν θωρακιστήκαμε και οι εξουσιάζοντες σκότωσαν τις απόψεις των ανθρώπων.
Γιατί ανεχτήκαμε τους πολιτικούς να επαναλαμβάνονται, να μην παίρνουν καμία ευθύνη για το παρελθόν,  να αγνοούν μονίμως το παρόν, να μιλάνε για το μέλλον με ένα μέλλον με «τίποτα» και να κάνουν τα ίδια και τα ίδια.
Γιατί δεν κάναμε τίποτα για την αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος.