Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ντόλιος: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων λόγω των μετατάξεων»


«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει έστω και υπόνοια απόλυσης λόγω των μετατάξεων που γίνονται μέσω του «Καλλικράτη». Οι οργανικές θέσεις είναι κατοχυρωμένες και εάν υπάρξει πρόβλημα, μπορεί να συσταθούν για να μεταταχθούν υπάλληλοι σε προσωποπαγείς θέσεις» διαβεβαίωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Μουλόπουλος υποστήριξε πως «η περίφημη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, είναι πλέον φανερό πως είχε ως στόχο την σφαγή δημοσίων υπαλλήλων» και υπενθύμισε την παλαιότερη θέση του Θ. Πάγκαλου (την οποία χαρακτήρισε «κυνική"), σύμφωνα με την οποία «όταν καταργείται οργανική θέση, παύει να ισχύει η μονιμότητα». «Οι εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών, έμειναν απλήρωτοι για 3 μήνες, τουλάχιστον, ενώ οι μικροί δήμοι απώλεσαν την τεχνική υποστήριξη. Οι μεταταχθέντες του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχουν πληρωθεί…» ανέφερε ενδεικτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κινδυνεύσει η θέση, η μονιμότητα, η εργασία των ανθρώπων αυτών», επέμεινε ο υφυπουργός Εσωτερικών. «Και θα πληρωθούν κανονικά και δεν θα απολυθεί κανείς. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την μισθοδοσία των υλοποιούμενων μετατάξεων. Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα» συμπλήρωσε.

skai.gr

Έβρος: Επεισόδιο με διακινητή μεταναστώνΝέο επεισόδιο στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, όταν διακινητής μεταναστών που βρισκόταν στην Τουρκική όχθη, άνοιξε πυρ κατά Ελλήνων αστυνομικών που επιχειρούσαν να συλλάβουν συνεργάτη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο ύψος της περιοχής Χειμωνίου Ορεστιάδας. Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, μετά από παρακολούθηση, εντόπισε βάρκα που αποβίβαζε μη νόμιμους μετανάστες στην ελληνική κοίτη του ποταμού. Οι αστυνομικοί επενέβησαν αμέσως και συνέλαβαν τους λαθρομετανάστες και τον Τούρκο διακινητή.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο διακινητής προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς επιχειρώντας να διαφύγει.

Τότε οι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά, πιθανόν από συνεργάτη του, που βρισκόταν κρυμμένος πίσω από θάμνους στην τουρκική όχθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι σφαίρες ήταν από πυροβόλο όπλο, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν τους λαθρομετανάστες να πέσουν στο έδαφος και ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η βάρκα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, ενώ ο διακινητής και οι έντεκα λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.
skai.gr

Στον αέρα 4.500 απολυτήρια Λυκείου!


Ακυρο είναι για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού το απολυτήριο που απέκτησαν οι απόφοιτοι Λυκείου, όχι μέσω πανελλαδικών, αλλά μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων, που για πρώτη φορά καθιέρωσε φέτος το υπουργείο Παιδείας
Ετσι, 4.500 μαθητές που επέλεξαν να πάρουν απολυτήριο μέσω του δρόμου των εσωτερικών εξετάσεων του σχολείου, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού έχουν βέβαια απολυτήριο αλλά αυτό δεν γίνεται δεκτό από κανένα πανεπιστήμιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργείου Παιδείας ότι και τα δύο απολυτήρια θα είναι ισότιμα, χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο, αφού οι πρώτες ενέργειες για εγγραφή των υποψηφίων στα περισσότερα ξένα πανεπιστήμια απέβησαν άκαρπες. Κι αυτό γιατί στις χώρες της Ε.Ε. ισχύει αυστηρή πιστοποίηση εκπαιδευτικών προσόντων και γίνονται δεκτά μόνο τα ενιαία απολυτήρια Λυκείου που μπορούν να οδηγήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως το γαλλικό Βαccalaureate ή το γερμανικό Abitur. Μια παράμετρος που δεν αξιολόγησε, όπως φαίνεται, το υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα να έχει αποκλείσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρά πολλούς νέους που είχαν σχεδιάσει να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Πρόσκληση Περιφέρειας για το Μεταναστευτικό


Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα και η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία Κέντρων Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, θα αποτελέσουν αντικείμενο συνάντησης πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της Περιφέρειας το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 11πμ στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Αλλάζω τρόπο ζωής, αλλάζω την τύχη της Γης


«Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να δώσουν μια ανάσα στον πλανήτη!». Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν το WWF Ελλάς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Η αλόγιστη κατανάλωση ενέργειας και προϊόντων και ο σύγχρονος τρόπος ζωής,  επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά και την ίδια μας την υγεία. Για αυτό τον λόγο, καλούμε μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν μαζί μας μέσα από το παιχνίδι και τη μουσική, ιδέες για μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, οι οποίες αθροιστικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Αφίσα εκδήλωσης
Περιβαλλοντικά παιχνίδια, αλλά και μουσικές δραστηριότητες θα συνθέσουν δημιουργικά την εκδήλωση της ημέρας. Στον ίδιο χώρο, τα παιδιά θα μπορέσουν να επισκεφτούν το σηροτροφείο που έχει οργανωθεί από το προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου.

H Συγκέντρωση /διαμαρτυρία στο Διδυμότειχο


Μεγάλη συγκέντρωση στο Διδυμότειχο
Οι κάτοικοι του Δήμου Διδυμοτείχου (της πόλης και των χωριών) προχώρησαν σε μαζική διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση υπήρχε παλμός, διάλογος με πολιτικούς αλλά και αγανάκτηση. Οι κάτοικοι της Καρωτής έφτασαν ομαδικά στη συγκέντρωση, σήκωσαν ψιλά τις Ελληνικές, αλλά και μαύρες σημαίες. Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση.
thrakinea.gr