Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Περιφέρεια ΑΜΘ - Απάντηση στον Π.Σύμβουλο Χρήστο Τρέλλη


Σχετικά με την καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επισημαίνουμε ότι εκ παραδρομής και όχι σκοπίμως, ανεγράφη στο σχετικό δελτίο τύπου η ομοφωνία ως αποτέλεσμα της συζήτησης των προγραμμάτων που η Περιφέρεια θεωρεί ως εξαιρετικά σημαντικά για την απασχόληση σε μία περίοδο κρίσης και ανασυγκρότησης.
Οι δε δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη για το θέμα, ανταποκρίνονται απόλυτα στην πραγματικότητα.

Πείτε μας τι να κόψουμε ;


«Αποφάσισαν» – «διέταξαν» – μετακόμισαν και ακυρώνουν τη λειτουργία του φορέα ανθρωπιάς «ΣΤΗΡΙΞΗ»


Νέες πρωτόγνωρες πρακτικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Ενέργειες του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αλλά και «εκτελούμεν», χωρίς απόφαση του αρμόδιου Θεσμικού Οργάνου, του Διοικητικού Συμβουλίου, εξελίσσονται περί την «Στήριξη».
Ο φορέας κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΤΗΡΙΞΗ», συστάθηκε από τη Νομαρχία Ξάνθης προ 3ετίας περίπου για παροχή ανθρωπιάς και βοήθειας ως καταφύγιο στους προσωρινά αστέγους, στους έχοντες ανάγκη. Λειτούργησε με συμμετοχή όλων των παρατάξεων που για τα πάντα συναποφάσιζαν, ομόφωνα. Με τα φαινόμενα φτώχειας γύρω μας να οξύνονται, είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.
Πληροφορούμαστε ότι, τώρα, χωρίς γνώση και απόφαση του Δ.Σ. κάποιοι την «μετακόμισαν» από τον κατάλληλο χώρο μονοκατοικίας για πρόσκαιρες στεγάσεις σε καταστάσεις γυναικών και άλλωνSOS, σε κοινόχρηστο διάδρομο καπναποθήκης του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και περίθαλψης ( 4ο μετεκπαιδευτικό συμπόσιο ΕΛΕΓΕΙΑ)


Το Περιφερικό Τμήμα Αν. Μακεδονίας και Θράκης της ΕΛΕΓΕΙΑ 
( Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής) διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη το 4ο μετεκπαιδευτικό του συμπόσιο.
   Το συμπόσιο θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του από τις 3 έως 5 Ιουνίου 2011 στο ξενοδοχείο Grecotel Astir.
   Η θεματολογία του συμποσίου είναι προσαρμοσμένη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και περίθαλψης  αλλά απευθύνεται και σε  όλους τους επαγγελματίες υγείας.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Λυγερά Αναστασία

  Τηλέφωνο επικοινωνίας:  Λυγερά Αναστασία 6974898101

Βίντεο του thrakinea.gr από τη χθεσινή φωτιά στο στρατόπεδο της Καρωτήςthrakinea.gr

Δημοκρατική Συμμαχία : Ομάδα πρωτοβουλίας Αλεξανδρούπολης


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το περασμένο σαββατοκύριακο. Μέσα από μια δυναμική και διαδραστική διαδικασία, συμμετοχής, σύνθεσης και συνδιαμόρφωσης των απόψεων, οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν της εισηγήσεις της Διοικούσας Επιτροπής, τόσο σε θέματα οργανωτικά και καταστατικά όσο κυρίως και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις του κινήματος.
Η ηλεκτρονική διαδικασία άμεσης δημοκρατίας που ακολουθήθηκε, κέρδισε το θαυμασμό όχι μόνο των συνέδρων αλλά και των ξένων προσκεκλημένων  της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Μάλιστα ο ελληνικής καταγωγής, γερμανός ευρωβουλευτής κ. Χατζημαρκάκης σημείωσε πως κανένα κόμμα σε συνέδριο στη Γερμανία, δεν έχει ακολουθήσει αυτήν την πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση που για πρώτη φορά έγινε από ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.
Το σώμα των συνέδρων είχε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί πάνω στη διαβούλευση των θέσεων και να καταθέσει τροπολογίες, οι οποίες θέτονταν στην κρίση των παρευρισκομένων.

Φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ στο στρατόπεδο Φυλλιρίδη στην Καρωτή

Φωτιά ξέσπασε ξαφνικά χθες το βράδυ στο στρατόπεδο Φυλλιρίδη στην Καρωτή  Διδυμοτείχου, εκεί όπου προορίζεται να γίνει ένα από τα κέντρα κράτησής μεταναστών , Μετά τις 11 το βράδυ είχαν ειδοποιηθεί και σπεύσει στην περιοχή , πυροσβεστικά οχήματα , αλλά παρ'όλη την επέμβαση και τα τρία κτήρια που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο κάηκαν "ολοσχερώς" . Από την πυροσβεστική και την αστυνομία διερευνώνται τα αίτια της ξαφνικής αυτής φωτιάς , ταυτόχρονα σε όλα τα κτήρια του στρατοπέδου , μια ημέρα πριν τη διαμαρτυρία που διοργανώνει σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο Δήμος Διδυμοτείχου κατά των κέντρων κράτησης μεταναστών που ανακοίνωσε το υπουργείο ότι θα λειτουργήσουν στην περιοχή της Θράκης αλλά και σε άλλα σημεία της Χώρας .Αν και με τα μέχρι τώρα στοιχεία , φαίνεται πως η "δουλειά" δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη αφού όλα τα κτήρια ήταν  "λουσμένα " με εύφλεκτο υλικό . Επίσης οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για ομάδα τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων ίσως και περισσοτέρων .

souflievros.blogspot.com

Δ.Σουφλίου : Ζητούν από τους (μήνες απλήρωτους) υπαλλήλους , ασφαλιστική ενημερότητα για να τους πληρώσουν !

Σε αυτό το κράτος σε αυτή τη χώρα , οι αντιθέσεις , η χαζομάρα και η ταλαιπωρία των εργαζομένων δεν έχει όρια . Στο Δήμο Σουφλίου , από την προηγούμενη δημοτική αρχή , υπέγραψαν σύμβαση έργου αρκετοί υπάλληλοι / εργάτες της καθαριότητας , της ύδρευσης κτλ. Αρκετοί από αυτούς πληρώθηκαν τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2010 . Σήμερα επίσης αρκετοί από τους εργαζόμενους έχουν βγει από τη ΔΕΥΑΣ , μιας και η νέα δημοτική αρχή έλυσε την επιχείρηση και απασχολούνται στον Δήμο . Ο Δήμος εκταμίευσε κάποια χρήματα και θέλει να τους πληρώσει κάποιο , όχι όλο το οφειλόμενο ποσό και ζητάει από αυτούς ασφαλιστική ενημερότητα . Οι άνθρωποι αυτοί μη έχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα ούτε την οικογένειά τους να ζήσουν , όντας απλήρωτοι , ήταν σχεδόν φυσιολογικό και επόμενο να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΑΕΕ  με συνέπεια να μη μπορούν να πάρουν τα δικαιολογητικά που τους είναι απαραίτητα για να εγκριθούν τα ποσά από τον επίτροπο και επιτέλους να πληρωθούν . Μήπως κάποιοι , πρέπει να λειτουργήσουν διαφορετικά , μήπως θα πρέπει ο Δήμος να μη φέρνει σε άλλα αδιέξοδα τους εργάτες , να μη κατατρέχουν σε λύσεις δανεισμού και επιβαρύνουν την κακή τους οικονομική κατάσταση που ο Δήμος τους έφερε ; Ο επίτροπος δεν ξέρουμε αν μπορεί να κάνει διαφορετικά κάποιοι όμως πρέπει να προσπαθήσουν . Σίγουρο και βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία με απλήρωτο κόσμο που έρχεται σε απόγνωση μη μπορώντας να ζήσει όπως αξίζει στον κάθε ένα που προσφέρει εργασία ! 


souflievros.blogspot.com

«Οικολογικό παραμύθι» από παιδιά με νοητική στέρηση


Δέντρα και φυτά ... δικάζουν την Κοκκινοσκουφίτσα, που έκοψε τα λουλούδια. Οικολογικό μήνυμα από παιδιά με νοητική στέρηση.
Ο Βασίλης, η Γεωργία, ο Κωνσταντίνος, ο Γιώργος, ο Βασίλης, μαζί με άλλα 15 παιδιά θα γίνουν λουλούδια, δέντρα αστυνόμοι, κλητήρες για να δικάσουν την Ντίνα- Κοκκινοσκουφίτσα, που μπήκε στη χώρα των Θαυμάτων κι έκοψε τα λουλούδια. Πρόκειται για παιδιά και νέους, ηλικίας 14-28 ετών, με μέτρια ως βαριά νοητική υστέρηση, τα οποία είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Η Κοκκινοσκουφίτσα στη χώρα των Θαυμάτων», που θα δοθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου (ώρα 18.00), στο πλαίσιο των Ανοιξιάτικων Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (ΙΑΑ).
«Η ιδέα ξεκίνησε το Φεβρουάριο από την εθελόντρια Ελένη Παπαδοπούλου, μέσα από μια συζήτηση που είχε με τα παιδιά. Στην αρχή ήταν μόνο μια συζήτηση, αλλά τα παιδιά ήταν τόσο ενθουσιασμένα, το κλίμα τόσο ευχάριστο, που αποφασίσαμε να κάνουμε μια παράσταση. Στην παράσταση αυτή, δύο δικαστές δικάζουν την 

Δρόμος Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων (ΔΡ.Α.Σ.Ε)


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
            Ο Δρόμος Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων (ΔΡ.Α.Σ.Ε) δηλώνει τη συμπαράστασή του στην απόφαση των εργαζομένων του Δήμου Αλεξ/πολης να μη συμπληρώνουν τα δελτία ημερήσιας απόδοσης που τους επιβάλλει τρομοκρατικά ο Δήμαρχος, προσπαθώντας να τους διασπάσει με τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού, διαχωρίζοντάς τους σε παραγωγικούς και αντιπαραγωγικούς, υπάκουους και ανυπάκουους, μόνιμη πρακτική των επιχειρηματιών του ιδιωτικού τομέα που γίνεται προσπάθεια, όχι τυχαία, να εισέλθει και στο δημόσιο.
            Η συσπείρωσή μας καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Αλεξ/πολης να μη συμπληρώσουν ούτε ένα δελτίο ημερήσιας απόδοσης, εφιστώντας τους ότι μʼ αυτό τον τρόπο και σε μια εποχή αποσάθρωσης των εργασιακών σχέσεων επιχειρείται να βάλουν με τα ίδια τους τα χέρια την ταφόπλακα στην εργασιακή τους σχέση, όταν θα τεθεί, και θα τεθεί, το θέμα των υπεράριθμων και των αντιπαραγωγικών υπαλλήλων και της παράδοσης υπηρεσιών του Δήμου, πρωτίστως της Καθαριότητας στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Δραματική έκκληση στις πολιτικές δυνάμειςΤριάντα δύο άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης ζητούν «ηγεσία ευθύνης».
Άνθρωποι των Γραμμάτων των Τεχνών και της Επιστήμης απευθύνουν μία δραματική έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, τονίζοντας πως «δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών».
Το κείμενο που υπογράφουν έχει ως εξής:
«Τολμήστε! Θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για τη δραματική κατάσταση του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Ελληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης.