Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Αίτημα κατασκευής ποδηλατόδρομου στην Ορεστιάδα

Σήμερα , Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 στις 6:30 το απόγευμα ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας "Ρήσος"συμμετείχε στην ποδηλατοδρομία που έκαναν οι  μαθητές από το 8ο Δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας, με αίτημα την δημιουργία ποδηλατόδρομου στην πόλη της Ορεστιάδας. Η Συμμετοχή όλων ήταν και είναι πάντα  πολύ σημαντική. 
Πηγή:www.risos.grΤο ψήφισμα για τη συλλογή υπογραφών.
Μετά το περπάτημα, το ποδήλατο αντιπροσωπεύει τον πιο ήπιο τρόπο μετακίνησης. Είναι αθόρυβο, δεν ρυπαίνει, δεν καταναλώνει χώρο και καύσιμα, είναι το λιγότερο επικίνδυνο μέσο απέναντι στον πεζό, αλλά και στον αναβάτη του. Επίσης είναι φτηνό και συμπαθές γιατί συνδέεται με τον καθένα από τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Ποδήλατο χρησιμοποιεί όποιος θέλει να είναι Καλό ε ;

Επανεξέταση του ζητήματος κατάργησης των Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου


Επανεξέταση του ζητήματος κατάργησης των Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου και τη δημιουργία μιας μόνο Δ.Ο.Υ. με έδρα την Αλεξανδρούπολη για την εξυπηρέτηση του Νομού Έβρου, ζήτησε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Ελένη Τσιαούση τονίζει ότι η ανάγκη για την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών είναι σεβαστή, απαραίτητη και κατανοητή, ωστόσο η κατάργηση όλων των Δ.Ο.Υ του Ν. Έβρου, πλην της Αλεξανδρούπολης, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις ήδη προβληματικές και πολύπαθες παραμεθόριες περιοχές...»

Αναφερόμενη στα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθορισμό και την αξιολόγηση των υπηρεσιών που θα κλείσουν, αλλά και αυτών που θα παραμείνουν, σημείωσε ότι παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, με συνέπεια να δημιουργούνται ανυπέρβλητα εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής 


Σαν σήμερα το1926 γεννήθηκε η Μέριλιν Μονρόε


Happy Birthday, Bombshell: 85 Rare Images of Marilyn Monroe

Marilyn Monroe
ED CLARK / Time Life Pictures
Strike a Pose
A rare (undated) photo of Monroe lounging in Griffith Park in Los Angeles.


Read more: http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,2074872,00.html#ixzz1O2TaLHv3

Ευρωπαϊκή «ανάσα» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Ένα λογιστικό σχήμα που θα επιτρέπει την καθυστέρηση απόδοσης του ΦΠΑ από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας και να πάρουν μια ανάσα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρότεινε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την επιχειρηματικότητα, Αντόνιο Τατζάνι, στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κομισιόν για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.
Η πρόταση του Ιταλού επίτροπου αφορά αποκλειστικά σε επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 2 εκατ. ευρώ, και στις οποίες θα δίνεται η δυνατότητα να καταβάλλουν το ΦΠΑ αφού πληρωθούν από τους πελάτες τους.
Αντίστοιχη πρόταση, αξίζει να σημειωθεί ότι, είχε καταθέσει πριν από ένα μήνα η ΓΣΕΒΕΕ στην ελληνική κυβέρνηση χωρίς όμως θετική ανταπόκριση.
Όπως υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την επιχειρηματικότητα, η Ευρώπη επιβάλλεται να υποστηρίξει με εφαρμοσμένες πολιτικές τις μικρομεσαίες και ιδιαίτερα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση. «Η νέα αναγεννημένη επιχειρηματικότητα πρέπει να ξεκινήσει από τις Μικρές επιχειρήσεις, που είναι πιο ευέλικτες και καινοτόμες και δεν αποτελούν μόνο την ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα τώρα, την κρίσιμη για την Ευρώπη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, αποτελούν τη “ραχοκοκαλιά της απασχόλησης”», είπε στο συνέδριο ο Τατζάνι.
Παράλληλα υποστήριξε ότι δεδομένων των οικονομικών συγκυριών στο μεσογειακό χώρο και στη Μέση Ανατολή, ο ρόλος των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθίσταται και πολιτικά σημαντικός και τόνισε ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση στόχος είναι να επιτευχθεί μια «κοινωνική οικονομία» και όχι να γίνει χάρη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
enet.gr

Βιοτέρ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Εγνατίας Οδού ( Μάνδρα - Ψαθάδες )


Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της Εγνατίας Οδού ΑΕ για το τμήμα του έργου Μάνδρα - Ψαθάδες του κάθετου άξονα Αρδάνιο - Ορμένιο έχει καταθέσει η Βιοτέρ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Με τα μέτρα αυτά, τα οποία συζητήθηκαν στις 20/5/2011, η Βιοτέρ πήρε προσωρινή αναστολή όλων των διαδικασιών έως την 16-6-2011 οπότε και θα εκδικασθεί η κύρια αγωγή των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει.
«Μέχρι τότε ελπίζουμε ότι θα ευοδωθούν οι μεταξύ της εταιρείας μας και της Εγνατίας Οδού ΑΕ διαπραγματεύσεις, για την ομαλή επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν», προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες, επαναλαμβάνει ο Χρ.Παπουτσής


«Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης» είπε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνοντας ότι στη χώρα θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Παπουτσής κάλεσε την ΕΕ να βοηθήσει και όχι να τιμωρήσει τις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα.

«Στη Ελλάδα , θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας. Κανείς άλλος.

» Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι» τόνισε.

Ο κ. Παπουτσής επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα υποστηρίζει κάθε πρόταση που ενισχύει τη Συνθήκη Σένγκεν.

Εκδήλωση για τα Ιερά Μνημεία του Σουφλίου

Εκδήλωση για τα Ιερά Μνημεία του Σουφλίου διοργανώνεται από το Σύλλογο Σουφλιωτών Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού . 
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Χαριλάου Κ.Κεραμέως 


Καμία αντίδραση πλέον για τους Σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμάτων ( ;) στην Κορνοφωλιά


Δέκα ενεργοί ΧΑΔΑ στην περιφέρεια

Δέκα ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) είναι ενεργοί, συνολικά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ενώ άλλοι 27 έχουν κλείσει και αναμένεται η αποκατάστασή τους. Οι δήμοι που δεν θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των ΧΑΔΑ αναμένεται να βρεθούν με αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα από την ΕΕ που φτάνουν μέχρι και τις 34.000 ευρώ την ημέρα.
Ο διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙΑΑΜΑ-Θ ΑΑΕ)Δημήτρης Δερματάς επισήμανε ότι υπάρχουν από 4 ΧΑΔΑ σε Έβρο και Δράμα και 2 στην Καβάλα.
Στην Δράμα και στον Έβρο, έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες μελέτες και ο Δημήτρης Δερματάς εκτίμησε ότι μέχρι τις αρχές του 2012 οι ΧΑΔΑ θα έχουν κλείσει, εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση.
Δυσκολότερα είναι τα πράγματα στην Καβάλα γιατί, όπως είπε, παρουσιάστηκε δυστοκία στο να δεχθεί ο ΧΥΤΑ που λειτουργεί εκεί τα επιπλέον απορρίμματα μετά το κλείσιμο των ΧΑΔΑ σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη.

Ανακύκλωση-ΣΜΑ-ΚΔΑΥ
Αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι προχωράει ικανοποιητικά η ανακύκλωση στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σχεδόν έτοιμοι 12 σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), ενώ προβλέπονται άλλοι 2 σε Σουφλί και Καβάλα και 5 κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
Στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην Κορνοφωλιά θα γίνει ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων , γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αρχικά του τοπικού συμβουλίου . Το γεγονός ή ξεχάστηκε ή δεν ενοχλεί πλέον και τα επιχειρήματά τους δεν ευσταθούν ; Άλλαξε κάτι στις προδιαγραφές , στις επιπτώσεις ή στην χρησιμότητα της περιοχής και όλα πλέον είναι εντάξει ; Καμία πάντως αντίδραση , άρνηση δεν υπάρχει από την τοπική κοινωνία της Κορνοφωλιάς που να θυμίζει τις παλαιότερες αντιδράσεις τους !
αυτοδιοίκηση-souflievros 

«Πρόταση - Μία φορά διόδια ανά κατεύθυνση εντός της Περιφέρειάς μας και καθιέρωση ειδικής εκπτωτικής κάρτας.»


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συζητήθηκε και το θέμα των διοδίων μετά από πρωτοβουλία του συνδυασμού μας. Ο συνδυασμός μας – «Περιφερειακή Αναγέννηση» - πρότεινε να μην ισχύσουν οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τα πολλά διόδια και η εισπρακτική λογική που εισάγουν, αλλά
1. Να περιοριστούν τα διόδια καθ’ όλο το μήκος της Εγνατίας οδού εντός της Περιφέρειας μας σε μια καταβολή ανά κατεύθυνση από το Στρυμόνα ως τους Κήπους.
2. Να καθιερωθεί ετήσια εκπτωτική κάρτα διοδίων για κάθε πολίτη – δημότη της Περιφέρειας που είναι ιδιοκτήτης οχήματος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:

Όχι στα κέντρα φύλαξης μεταναστών από την Περιφέρεια Α.Μ-Θ


Το «όχι» στα σχεδιαζόμενα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επανέλαβε στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο, θέμα που συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης. Αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής της οποίας το έργο συνίσταται στην κατάθεση προτάσεων για το μεταναστευτικό και τα σχεδιαζόμενα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών.
«Η Περιφέρεια θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του τόπου», δήλωσε επαναλαμβάνοντας το «όχι» στο εγχείρημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών στην Περιφέρεια μας, ο  Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τόνισε ότι «στα μεγάλα ζητήματα διαβουλευόμαστε και συναποφασίζουμε», ενώ μίλησε για πρωτόγνωρη διαδικασία άμεσης δημοκρατίας. «Δεν  θα ανεχτούμε άλλο κέντρο  υποδοχής μεταναστών. Δεν θα κάνουμε την Περιφέρεια κρατητήριο ψυχών» ήταν το μήνυμα που μετέφερε. 

Δημοσίευση στοιχείων απόδοσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών στο διαδίκτυο


Η διαφάνεια και η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών αποτελεί στόχο της Κυβέρνησης και εργαλείο κοινωνικής λογοδοσίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στο διαδίκτυο ιστοσελίδες με αναλυτικά στοιχεία της απόδοσης των Δ.Ο.Υ. στο χειρισμό υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου. Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα μέσω του δεσμού www.gsis.gr/doyaudit και θα ενημερώνονται τακτικά. Οι υποθέσεις που αναφέρονται αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί μέσω διασταυρώσεων παραβατικής φορολογικής συμπεριφοράς και άλλων στοχευμένων δράσεων.
Οι δεκάδες πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν για κάθε Δ.Ο.Υ. τα στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, του τελευταίου δεκαημέρου, και το σύνολο από την 1-1-2011. Σε ξεχωριστό πίνακα αναφέρονται τα αποτελέσματα ανά ημέρα για όλες τις Δ.Ο.Υ. και περιέχονται δεσμοί με την ανάλυση της συγκεκριμένης ημέρας ανά Δ.Ο.Υ.. Ο κάθε πίνακας αναφέρει το ποσοστό και τον αριθμό των υποθέσεων που έχουν κλείσει μετά την ολοκλήρωση των σταδίων που προαναφέρθηκαν, το μέσο όρο και το σύνολο του ποσού που βεβαιώθηκε (μέρος του οποίου μπορεί ταυτόχρονα να εισπράχθηκε) καθώς και το σημερινό σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων. Όλοι οι πίνακες μπορούν να ταξινομηθούν με βάση οποιοδήποτε στήλη.

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου Voluntary Blood Donation / RHO-DONATE στην Κομοτηνή


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου Voluntary Blood Donation / RHO-DONATE.
Το έργο αφορά στην ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και στην πρόληψη  μετάδοσης των ασθενειών από τη μετάγγιση αίματος. Το έργο θα χρηματοδοτήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς επίσης και την αγορά δύο κινητών ιατρικών μονάδων στη γειτονική Βουλγαρία. Στο έργο συμμετέχουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ως Επικεφαλής Εταίρος, η Διοικητική Περιφέρεια του Κίρτζαλι και η Διοικητική Περιφέρεια του Χάσκοβο.
Κύριος σκοπός της συνάντησης - μεταξύ άλλων -  ήταν η αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του έργου και ο συντονισμός μεταξύ των εταίρων για την υλοποίησή τους. Συντονιστής, της συνάντησης ήταν ο κ. Σταθάκης Δαμιανός, Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Διαχειριστής του έργου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες από τη γειτονική χώρα έδωσε κατευθύνσεις για την επικείμενη υλοποίηση του έργου.
Ο  συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 895.056,00 € και χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013 και κατά 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίκεινται και άλλες δράσεις μέχρι την περάτωση του έργου που θα λάβουν χώρα τόσο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, όσο και στις όμορες περιοχές της Βουλγαρίας

Εντυπωσιακή πανοραμική φωτογραφία της συγκέντρωσης


aganaktismenoi_panoramiki__29_5_11 
Eκπληκτική φωτογραφία με τους δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένους Έλληνες που κατέκλυσαν χθες το Σύνταγμα.

Πρόσκληση Συμμετοχής Καλλιτεχνών- Γνάφαλα 2011


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΓΝΑΦΑΛΑ 2011
Προθεσμία Συμμετοχών: 5 Ιουλίου 2011

«Η έννοια της δημιουργίας της Ταυτότητας. 
Το είναι, το είμαι και το φαίνεσθαι.»

Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
“ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ”
της Οικογένειας Μπουρουλίτη

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» για ακόμη μια χρονιά θα ήθελε να σας ανακοινώσει το θέμα των φετινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων «ΓΝΑΦΑΛΑ 2011». Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Αυγούστου του 2011 στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου «Κουκουλόσπιτο» στο Σουφλί του Έβρου.