Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Πατσουρίδης : Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή


Διδυμότειχο, 28 Μαΐου 2011
Κύριε Υπουργέ,
Εδώ που φτάσαμε κανείς δεν αμφισβητεί, ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αναγνωρίζουμε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα επί των ημερών σας.
Με το Νόμο 3907 ΦΕΚ 7/Α/26.1.2011- Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και την Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη-μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών», πραγματικά τίθενται οι βάσεις για τη μελλοντικά,  αποτελεσματικότερη, αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Με την εφαρμογή αυτού του νόμου θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες παροχής ασύλου, πράγμα πολύ σημαντικό.
Ξέρουμε ότι γίνονται προσπάθειες για την αναθεώρηση του Κανονισμού                «Δουβλίνο ΙΙ» και πως θέσατε το ζήτημα στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Είναι τεκμηριωμένο, ότι εργάζεστε σε διπλωματικό επίπεδο μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποδεχτεί και να εφαρμόσει  η Τουρκία τη Συμφωνία Επανεισδοχής  ΕΕ-Τουρκίας.
Διεκδικείτε τη διαμόρφωση ειδικής μέριμνας για τις χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης και δέχονται τα μεγαλύτερα μεταναστευτικά ρεύματα.
Πιέζετε στην επιτάχυνση σύναψης των Διμερών Ευρωπαϊκών Συμβάσεων Σχέσεων ΕΕ                 και Τρίτων χωρών για να αντιμετωπίζεται πλέον η λαθρομετανάστευση ως καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ως τοπικό, ελληνικό.

Μ. Θεοδωράκης: Να ξεσηκωθούμε πριν είναι πολύ αργάΑν δεν ξεσηκωθούμε εγκαίρως, θα είναι πολύ αργά ... χαιρετίζουμε το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα της ελληνικής νεολαίας, των αγανακτισμένων, τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας ενώπιον πλήθους συγκεντρωμένων στα Προπύλαια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε κατά του μνημονίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρινης από την πλευρά του σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας.
Οι «αγανακτισμένοι» συνεχίζουν για έβδομη διαδοχική ημέρα οι ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και άλλες πλατείες της χώρας.
Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας, και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία κλπ, ενώ οι αποφάσεις τους επικυρώνονται ανοιχτά και με ψηφοφορία μέσα από τη γενική συνέλευση, σε μία αμεσοδημοκρατική όπως την χαρακτηρίζουν διαδικασία.
Οι «αγανακτισμένοι» δίνουν νέο πανευρωπαϊκό ραντεβού για την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την 91η επέτειο της απελευθέρωσης της Θράκης


Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου «Ελευθέρια Θράκης 2011» και την συμπλήρωσή των 91 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης  στον εθνικό κορμό πραγματοποιήθηκε διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 28 Μαΐου, ώρα 19:30, στην Πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Γεωργίου Ντόλιου, της Προέδρου της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος, κ. Άννας Πεντιφράγκα, του Δημάρχου Καλλιθέας, κ. Κώστα Ασκούνη,  και του Αντιδημάρχου Καλλιθέας, κ. Κώστα Πολυχρονίδη. Ακολούθησε ομιλία του Αρχαιολόγου και επίτιμου εφόρου Αρχαιοτήτων, κ. Διαμαντή Τριαντάφυλλου, με θέμα «Οι αρχαιολογικοί Θησαυροί της Θράκης», και τέλος, η εορταστική βραδιά ολοκληρώθηκε με τα χορευτικά συγκροτήματα της ΠΑΟΝΕ και του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιθέας υπό τη συνοδεία της μουσικής και των τραγουδιών του συγκροτήματος του κ. Βαγγέλη Δημούδη.

Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας για τη διαχείριση και προστασία του Έβρου


Η συνεργασία για την προστασία και διαχείριση του Έβρου αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης της δωδεκαμελούς κοινής Επιτροπής που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών με συμμετοχή και εμπειρογνωμόνων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Μετά από διεξοδική συζήτηση με στόχο την προώθηση της συνεργασίας υπό το πρίσμα της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά και της Οδηγίας για τις Πλημμύρες, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα επεξεργασθεί θέματα μεθόδων συλλογής, επεξεργασίας και ανταλλαγής ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων για τη λεκάνη του Έβρου.
Η ομάδα εργασίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση στην Αδριανούπολη εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και αναμένεται να ολοκληρώσει και να υποβάλει το έργο της μέχρι την επόμενη συνάντηση της Επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 2011.

Επαναλειτουργεί η Δαδιά
Ανοίγει και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες το πάρκο του δάσους της Δαδιάς . Ο φορέας διαχείρισης έλαβε τις 162.700 ευρώ και με τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν εργαζόμενοι και τιμολόγια που βρισκόταν σε εκκρεμότητα για αρκετούς μήνες . Επόμενο στάδιο η λειτουργία του ξενώνα και του αναψυκτηρίου που θα δοθούν σε ιδιώτες , μέτα από διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί ως τις 15 Ιουνίου.

thrakinet

Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών – Νέοι Επιστήμονες Έτους 2009 (έως 7.6.2011)
Λήγει την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών – Νέων Επιστημόνων έτους 2009 (σύμφωνα με ανακοίνωσητου ΟΑΕΔ) για τον Άξονα Προτεραιότητας 7 ο οποίος περιλαμβάνει οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης:
 • Κρήτη
 • Ιόνια Νησιά
 • Β. Αιγαίο
 • Ανατολική Μακεδονία & Θράκη
 • Ήπειρο
 • Θεσσαλία
 • Δυτική Ελλάδα και
 • Πελοπόννησο
και τον Άξονα Προτεραιότητας 8 ο οποίος περιλαμβάνει (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου:
 • Αττική
 • Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Στο πρόγραμμα εντάσσονται νέοι επιστήμονες που είναι:
 • Γιατροί
 • Οδοντίατροι,
 • Κτηνίατροι,
 • Φαρμακοποιοί,
 • Δικηγόροι,
 • Μηχανικοί
Οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών, εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Στο τέλος θα ζητήσουν να επιστρέφουν οι ασθενείς και τα ράμματα !Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία 
Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων, επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 06/06/2011, στα σχολεία.
Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.
Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.
Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.
Η επιστολή της Υπουργού και η εγκύκλιος για το εθελοντικό πρόγραμμα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου:
Για την επιστολή της Υπουργού πατήστε εδώ.
Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.
Για το πλήρες Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Σουρής : Ποιος είδε κράτος λιγοστό ....

Αλήθεια, πόσο διαχρονικός μπορεί να είναι ο Σουρής ή πόσο δυνατό είναι το DNA του Έλληνα που δεν το έχει αλλάξει καθόλου ο χρόνος?

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 100 ετών ΠΟΙΗΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Το γύρο του internet κάνει φωτογραφία με Ορθόδοξο ιερέα που διαβάζει το Ευαγγέλιο (;) σε iPad την ώρα του γάμου


Το γύρο του internet κάνει φωτογραφία με Ορθόδοξο ιερέα που διαβάζει το Ευαγγέλιο (;) σε iPad την ώρα του γάμου
Η φωτογραφία κάνει το γύρο του Internet στο Facebook αλλά και με viral mail. Δείχνει έναν ορθόδοξο ιερέα σε εξωτερικό χώρο ναού κρατώντας στο χέρι ένα iPad... Οι φήμες λένε ότι ο ιερέας τελεί μυστήριο και συγκεκριμένα γάμο, αν και αυτό δεν προκύπτει από τη φωτογραφία (θα μπορούσε κάλλιστα να πρόκειται για βάπτιση ή για κάποια στιγμή πριν το μυστήριο). Επίσης λέγεται πως ο ιερέας διάβαζε το Ευαγγέλιο από το iPad, το οποίο μένει να αποδειχθεί. Το σίγουρο με βάση την ευκρίνεια του αποτελέσματος είναι ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε από κάποιο καλεσμένο στο γάμο και όχι από τον «επίσημο» φωτογράφο, ενώ δεν προκύπτει πότε και πού συνέβη το περιστατικό. Δείτε την πλήρη φωτογραφία...
Το γύρο του internet κάνει φωτογραφία με Ορθόδοξο ιερέα που διαβάζει το Ευαγγέλιο (;) σε iPad την ώρα του γάμουe-radio.gr

Επιχορήγηση του Δ.Σουφλίου στο «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης & Παιδείας »


To Noμικό Πρόσω̟πο του Δήμου Σουφλίου με την ε̟πωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής
Προστασίας , Αλληλεγγύης & Παιδείας », ε̟πιχορηγείται α̟πό το Δήμο Σουφλίου ετησίως
με το ̟ποσό των 950.000,00 €, σύμφωνα με τη συστατική του ̟πράξη ( ΦΕΚ 637/τ΄Β/ 19-4-2011 )
για την αντιμετώ̟πιση των λειτουργικών του αναγκών στις ο̟ποίες συμ̟περιλαμβάνεται η
μισθοδοσία του ̟προσω̟ικού.
Για το έτος 2011, το Noμικό Πρόσω̟πο του Δήμου Σουφλίου με την ε̟πωνυμία «Κέντρο
Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης & Παιδείας » δεν έχει λάβει κά̟ποια δόση α̟πό το
συνολικό ̟ποσό. Θα ̟πρέ̟πει να καθοριστεί το ̟ποσό της τακτικής δίμηνης ε̟πιχορήγησης για το
2011 ̟που θα α̟ποδοθεί στο Νομικό Πρόσω̟πο.
Ο Πρόεδρος κάλεσε την Οικονομική Ε̟πιτρο̟ή να α̟ποφασίσει σχετικά.
Η Οικονομική Ε̟ιτρο̟πή αφού άκουσε τον κ. Πρόεδρο μετά α̟πό διαλογική συζήτηση :
Α ̟ ο φ α σ ί ζ ε ι ( ομόφωνα )
ΑΔΑ: 4ΑΘΜΩ15-4
Την Έγκριση της δα̟πάνης και τον καθορισμό της δίμηνης ε̟πιχορήγησης του 2011 στο
̟ποσό των 158.333,33 € για το Noμικό Πρόσω̟πο του Δήμου Σουφλίου με την ε̟πωνυμία «Κέντρο
Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης & Παιδείας » α̟πό τον ΚΑ : 00.6715.01 του
Προϋ̟πολογισμού Οικονομικού Έτους 2011.