Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Oλόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού

«Δεν είναι ώρα για συμβατική αντιπολιτευτική πολιτική. Είναι ώρα να δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ανοικτός σε συνεργασίες με δυνάμεις που έχουν κοινούς στόχους, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

«Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησα από τους αρχηγούς να δώσουν καθαρή απάντηση... Πρότεινα να δουλέψουμε μαζί για τις μεγάλες αλλαγές, να διαμορφώσουμε κοινές θέσεις με τους εταίρους, αλλά και να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή... Ζήτησα η φορολογία να είναι αντικείμενο κοινής διαπραγμάτευσης», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει ενότητα και εικόνα σοβαρότητας απέναντι σε όλους», είπε και συνέχισε: «Να δείξουμε ότι δεν είμαστε εχθροί γιατί αυτό αποτελεί εγγύηση σε όσους αμφισβητούν τη χώρα. Να κόψουμε μαχαίρι στα καταστροφικά σενάρια που θέλουν έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην ισοπεδώνουμε τις επιτυχίες, γιατί έτσι , είπε, «δίνουμε δικαίωμα σε όσους ποντάρουν στην αποτυχία μας».

«Επί της ουσίας υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συγκλίνουμε... Να μην ολιγωρήσουμε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου... Τιμούμε την ευθύνη να βγούμε από την κρίση και αυτό θα κάνουμε χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Γ. Παπανδρέου: Θα προχωρήσω μόνος μου, χωρίς εκλογές   "Εκλογές θα γίνουν το 2013, τότε θα αξιολογηθούμε και θα αξιολογηθούν όλοι. Οι πολίτες έχουν βάλει πλάτη και ζήτησα από τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα να κάνουν το ίδιο", δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

    "Και μετά την σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά σταο οποία μπορούμε να συγκλίνουμε, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση να ξεπεράσουμε τα συμβατικά κομματικά αντανακλαστικά", συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα τιμήσει στο ακέραιο την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από την κρίση με ή χωρίς ευρύτερες συναινέσεις, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Ο Θ. Γκαϊφύλλιας για τους αγανακτισμένους πολίτες...

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών : Αντώνης Σαμαράς

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά


Έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η Οικονομία. Μόνο τότε θα αρχίσουν να παράγονται έσοδα για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Μόνο τότε θα υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Πρόκειται για το Ζάππειο-ΙΙ, που το παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πριν τρεις εβδομάδες…

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο κυβερνητικό Σχέδιο μέρος από τις προτάσεις του Σχεδίου μας, χωρίς, όμως, το πιο σημαντικό, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

    Επισημάναμε ότι, χωρίς μείωση των φόρων, όλο το υπόλοιπο χάνει σε αποτελεσματικότητα και δεν πετυχαίνει την Επανεκκίνηση της Οικονομίας.

ΣΥΝ Έβρου : Επίσκεψη Δ.Βίτσα στον Έβρο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ Δ. ΒΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Δημήτρη Βίτσα στην Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 έχει ως εξής:

10.00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκη στο Δημαρχείο
10.30 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα Ενημέρωσης (γραφεία ΣΥΝ Λ. Δημοκρατίας)
11.15 Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Έβρου και συνάντηση με τον πρόεδρο Απ. Γκιγκούδη
13.00 Συνάντηση - συζήτηση με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου αλλά και μέλη προσωπικού του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος
14.00 Συνάντηση - συζήτηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης
19.00 Συνεδρίαση μελών ΣΥΝ Έβρου 

Συνάντηση αιρετών γυναικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης


Συνάντηση αιρετών γυναικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Η Οργανωτική Επιτροπή του 16ου Συνεδρίου διοργανώνει συνάντηση των αιρετών γυναικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Α' και Β' βαθμού του Νομού, την Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 19:00μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την διεξαγωγή του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' & Β' Βαθμού («H AΘΗΝΑ»), με θέμα: «Γυναίκες με Αποστολή και Όραμα στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης», το οποίο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2011.http://www.inpost.gr

Χαιρετισμός Γιαννακίδη στα εγκαίνια των χωριών S.O.S


Σεβασμιότατε,
Αξιότιμη κυρία Παπούλια,
Κύριε υπουργέ ……………
Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, να φιλοξενούμε στην Περιφέρεια μας, το ξεκίνημα του ταξιδιού των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης. Τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούν πλέον ένα σημαντικό θεσμό για τη χώρα μας, που με το κοινωνικό τους έργο και τα προγράμματα που υλοποιούν μπορούν να γίνουν οδηγός και παράδειγμα για όλους μας.

Θυμάμαι πολλές φορές κατά τα 16 χρόνια ενεργούς συμμετοχής στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τις στιγμές εκείνες που δυστυχώς προέκυπταν ανάγκες κοινωνικής προστασίας ανηλίκων και με μελαγχολία διαπιστώναμε με τους συνεργάτες μου το τεράστιο αυτό κενό της πολιτείας. Εχω ξαναπεί ότι το επίπεδο του πολιτισμού μίας κοινωνίας μετράται με το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών που αυτό παρέχει.

Ας θυμηθούμε μερικά δάνεια των τελευταίων ετών .


Αποζημιώσεις 12 εκατ. για φυτικό κεφάλαιο από ΕΛΓΑ

ImageΠοσό ύψους 12 εκατ. ευρώ που αφορά αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.680 δικαιούχων αγροτών ο ΕΛΓΑ την Παρασκευή 27 Μαΐου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η καταβολή αφορά ζημιές που επήλθαν κυρίως στις πατατοκαλλιέργειες και λοιπά κηπευτικά από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) την χρονική περίοδο Ιούλιος 2010 - Δεκέμβριος 2010, στους ακόλουθους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Κορινθίας, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής και Χανίων.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr.

14 "Όχι" στα 14 κέντρα κράτησης μεταναστών


Με την άρνηση των τοπικών κοινωνίων με αιχμές τους δήμους και τις περιφέρειες,  βρίσκεται αντιμέτωπο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη λειτουργία των μονάδων υποδοχής και κράτησης μεταναστών, στο πλαίσιο της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Mεταναστών*.
Συγκεκριμένα δήμαρχοι, κάτοικοι και τοπικοί φορείς και των δεκατεσσάρων, επιλεγμένων από το υπουργείο, περιοχών, λένε «βροντερό όχι» στη μεταφορά λαθρομεταναστών και προχωρούν παράλληλα σε μαζικές κινητοποιήσεις, προαναγγέλλοντας μάλιστα την εντατικοποίησή τους, σε περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το αίτημα τους.
Αναλυτικά:
Σπάρτη: Στη γη του Λεωνίδα, δε δεχόμαστε λαθρομετανάστες
Aιφνιδιασμένος, δηλώνει με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος«Δε μπορεί το πρόβλημα που υπάρχει στην Αθήνα να εξάγεται στην περιφέρεια», σημειώνει χαρακτηριστά και προσθέτει ότι «από τη στιγμή που το Κέντρο δεν έχει λειτουργήσει εδώ και τόσο χρόνια, δεν χρειάζεται να λειτουργήσει».
Από την πλευρά τους βουλευτές της Λακωνίας, με πρωτοστάτες τον Θανάση Δαβάκη και το Γρηγόρη Αποστολάκο, κάνουν λόγο για «φυλακή επί της ουσίας, και όχι κέντρο πρώτης υποδοχής των λαθρομεταναστών» και τονίζουν ότι η Σπάρτη πλήττεται από την«ανυπαρξία συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, σε συνδυασμό με την αδυναμία της για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας που πλήττει την καθημερινότητα των Λακώνων πολιτών».