Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Πολυτεχνείου και twitter γωνία


Έκλεισε ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Το σύμβολό της αναφώνησε «Εδώ Βρυξέλλες, Εδώ Βρυξέλλες» και την ίδια ώρα οι διαδηλωτές το έμαθαν από τα twitter τους. Δύσκολο να υπήρχε πιο συμβολική ταφόπλακα γι αυτό που μάλλον αφήνουμε πίσω μας χωρίς να ξέρουμε που θα πάμε. Η Μαρία Δαμανάκη εδώ και χρόνια δεν αντιπροσωπεύει το “Εδώ Πολυτεχνείο”, και ίσως να είναι δική μας εμμονή, των υπόλοιπων, να επιμένουμε σε συμβολισμούς που είναι πάντα πιο εύκολοι από τον ορθολογισμό
Ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, αφήνοντας να ασφυκτιά μέσα του μια Ελλάδα χρεοκοπημένη, κουρασμένη, παρασιτική και κυρίως χωρίς όραμα. Η γενιά του Πολυτεχνείου περνά εδώ και καιρό την πολιτική της κλιμακτήριο. Δεν ξέρει τι της φταίει, είναι κυκλοθυμική και κατά καιρούς έχει εξάψεις.

Βγάτε στο δρόμο ρε παιδιά !

ΔΡΑΧΜΗ... Η μεγάλη τρομοκράτισσα


Για να καταλαβαίνει κάποιος τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του, θα πρέπει να μπορεί ν' αναλύει τα δεδομένα που αφορούν τον κόσμο αυτόν. Να μπορεί να καταλαβαίνει τι ακριβώς είναι αυτά που βλέπει. Να μπορεί ν' αντιλαμβάνεται τα παράδοξα, όταν αυτά υπάρχουν. Ποια είναι τα παράδοξα και τα περίεργα, που βλέπουμε σήμερα; Βλέπουμε τις εβραϊκές ηγεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, όπως είναι ο Παπανδρέου, ο Σαρκοζί ή η Μέρκελ, ν' αναλαμβάνουν να ηγηθούν του "πολέμου" ενάντια στη διεθνή κερδοσκοπία. Με τη βοήθεια και τον συντονισμό της αμερικανικής FED του Εβραίου Μπενράκε ή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας του επίσης Εβραίου Τρισέ, κάνουν "πόλεμο" εναντίον της κερδοσκοπίας.
Εβραίοι κάνουν "πόλεμο" εναντίον όλου του κυκλώματος, που στριμώχνει τα κράτη και τα φέρνει σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας ν' αντιμετωπίσουν την κερδοσκοπική λεηλασία εις βάρος τους, όπως διαπίστωσαν πρόσφατα και οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες.
Ενός κυκλώματος, το οποίο διαδίδει άσχημες "φήμες" για τα κράτη μέσω των εβραϊκής ιδιοκτησίας διεθνών ΜΜΕ και στη συνέχεια αυτές τις "φήμες" τις διαχειρίζεται σαν "αλήθειες", για να "σπεκουλάρει" την κατάσταση. Να τη "σπεκουλάρει" μέσω των "διεθνών" εταιρειών πιστοληπτικής αξιολόγησης κρατών και εταιρειών, οι οποίες ανήκουν επίσης σε Εβραίους. Εταιρειών, όπως η Moody’s, η Fitch Rating ή η Standard & Poor’s. Εταιρειών, που δίνουν το "σύνθημα", για να ξεκινήσει η κερδοσκοπική λεηλασία.
Σ' αυτήν τη λεηλασία πρωταγωνιστούν οι κερδοσκόποι. Εβραίοι —στη συντριπτική τους πλειοψηφία— κερδοσκόποι. Κερδοσκοπικοί μηχανισμοί, οι οποίοι ποντάρουν σε "πτωχεύσεις" κρατών, όπως η εβραϊκή Goldman Sachs και κερδοσκόποι ως φυσικά πρόσωπα, όπως είναι οι Εβραίοι Μπάφετ, Σόρος κλπ.. Εναντίον αυτών των κερδοσκόπων κινούνται οι πιο πάνω επίσης Εβραίοι "ήρωες" της δικαιοσύνης και όψιμοι "προστάτες" της Ελλάδας. Εβραίοι δηλαδή εναντίον Εβραίων. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Πόσο ειλικρινής μπορεί να είναι ένας τέτοιος εμφύλιος "πόλεμος", όταν όλοι αυτοί τρώνε από το ίδιο σιωνιστικό "πιάτο" και άρα είναι υποχρεωμένοι να το "γεμίζουν" από κοινού;

Σύνταγμα σήμερα , τώρα ..

Και σήμερα πλήθος κόσμου έχει κατακλείσει το Σύνταγμα στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως Πάτρα και Θεσ/νικη . Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο , με κίνδυνο της στάσης πληρωμών και ακόμα χειρότερα ενός νέου μνημονίου , με την Κυβέρνηση να δείχνει να τα έχει χαμένα , την αντιπολίτευση να τραβάει το δικό της δρόμο και την συνάντηση αύριο των αρχηγών των κομμάτων με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας  ...Η κατάσταση είναι ρευστή .. κι ο κόσμος , όμορφα , με παλμό δείχνει την παρουσία του και την έλλειψη ανοχής  σε χειρότερες εξελίξεις ..

http://www.skai.gr/

Όχι της θεσμικής κοινωνίας του Έβρου στην δημιουργία Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών

Όχι της θεσμικής κοινωνίας του Έβρου στην δημιουργία Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών
Συνάντηση, στο Δημαρχείο Σουφλίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου από τους Δημάρχους του Έβρου, για το ζήτημα της δημιουργίας κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στον Έβρο.

Εκτός από τους Δημάρχους, το παρών έδωσε και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος τόνισε:


«Κάποιοι προσπαθούν να αποφασίσουν και να διαμορφώσουν τις τύχες της θεσμικής κοινωνίας μας χωρίς αυτή να ερωτηθεί. Θεωρώ ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Ομόθυμα και έκθυμα καταθέσαμε ότι τη μοίρα μας την καθορίσουμε εμείς και αν θέλει η Αθήνα μας ακολουθεί.
Θα το απλώσουμε, θα καλέσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις και τις πολιτικές δυνάμεις να πούμε ένα μεγάλο όχι να μετατραπεί ο τόπος αυτός σε τόπος εγκλεισμού και κράτησης ανθρώπινων ψυχών και εμείς λέμε ότι αυτόν δεν συνάδει με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Μπορεί να είναι το πρελούδιο ο βαθμός αντίστασης και ενιαίας έκφρασης ολόκληρης της θεσμικής κοινωνίας. Θα μας βρίσκει αντιμέτωπους κάθε τι που αποφασίζει η πολιτεία χωρίς να αφουγκράζεται και να διαβουλεύεται με την τοπική κοινωνία θα μας βρίσκει αντιμέτωπους».


http://www.inpost.gr

Αγανακτισμένοι Πολίτες: Η φωτογραφία της ημέρας

sintagma_3


Τα ΜΑΤ παραμένουν σε εγρήγορση φοβούμενοι τα χειρότερα. 
Ο εχθρός μπορεί να βρίσκεται μόλις μισό μέτρο από κάτω σου.

(Φωτογραφία Βικτωρία Μαζεμένου, από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των "Αγανακτισμένων Πολιτών" στο Σύνταγμα)
http://www.theinsider.gr

:Nέα ΜΠΕ για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη…


Μια αναθεωρημένη Μελέτη Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο του αγωγού αργού πετρελαίου Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας η Κοινοπραξία, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της βουλγαρικής πλευράς για την κατασκευή του αγωγού.
Η νέα μελέτη υπεβλήθη ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων με τις βουλγαρικές Αρχές και η βασική αλλαγή συνίσταται στον τρόπο πρόσδεσης των δεξαμενόπλοιων στον κόλπο του Μπουργκάς, με κατασκευή προβλήτα αντί για πλωτήρες μονού σημείου πρόσδεσης για τις εγκαταστάσεις εκφόρτωσης ανοιχτής θαλάσσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κοινοπραξίας Transbalkan Pipeline, ένα σημαντικό πλεονέκτημα της λύσης αυτής είναι ότι οι εγκαταστάσεις είναι δίπλα στο λιμάνι του Rosenets -βιομηχανική περιοχή- το οποίο θα επιτρέψει τη συνένωση με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις μεταφορών.
Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου-ερτ

Παρέμβαση Ρενταρή για την σύσταση Μεταβατικής έδρας στρατοδικείου Ξάνθης στην Ορεστιάδα


Το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας για « τη σύσταση μεταβατικής έδρας Στρατοδικείου Ξάνθης στην πόλη της Ορεστιάδας» προώθησε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Η παραπάνω εξέλιξη έχει διττό χαρακτήρα πρώτον, θα βοηθήσει τους πολυάριθμους στρατιωτικούς να αποφύγουν την εκδίκαση της δίκης τους σε άλλο Νομό και να μην απουσιάζουν από την υπηρεσία τους και δεύτερον θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα επιφέρει μια νέα αύρα κίνησης στην ήδη χειμαζόμενη οικονομικά και δημογραφικά περιοχή», σημειώνει η Ρενταρή και ζητά από τους Υπουργούς να συναινέσουν και με τη σύμφωνη γνώμη τους να προχωρήσουν στη σύσταση μεταβατικής έδρας Στρατοδικείου στην Ορεστιάδα προκειμένου να συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των παροχών των στρατιωτικών, όσο και στην αναζωπύρωση της τοπικής οικονομίας».
Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου-ert

Η Έκθεση «Θράκη 2011» ανοίγει σήμερα τις πύλες της


Με ανανεωμένη περιφερειακή δυναμική εγκαινιάζεται αύριο, 26 Μαΐου, η επετειακή 20η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «Θράκη 2011», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ στην Κομοτηνή.
Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου, κατάφερε να συγκεντρώσει 120 εκθέτες έναντι των 100 της περσινής διοργάνωσης και να καλύψει 1.600 τ.μ. στεγασμένου εκθεσιακού χώρου και 300 τ.μ. υπαίθριου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η «Θράκη 2010» είχε καλύψει 1.500 τ.μ. στεγασμένου χώρου. Τη φετινή διοργάνωση θα εγκαινιάσει αύριο στις 19.00 μ.μ. ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, με την παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Σωκράτη Ξυνίδη.   Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή, ενόψει των εγκαινίων της διοργάνωσης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που ασκεί έντονες πιέσεις στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, η 20χρονη «Θράκη» εισέρχεται στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας της πετυχαίνοντας βελτιωμένες επιδόσεις. «Μας δίνεται έτσι και μια ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας από την περιφέρεια, που παραμένει ζωντανή και ενεργή ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες» σημείωσε, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς της εταιρείας με τους τοπικούς φορείς. Τον συνασπισμό των δυνάμεων της περιοχής για τη στήριξη της φετινής διοργάνωσης υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ, κ. Νίκος Χατζόπουλος.
ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-Σύνταξη:Μαρία Νικολάου