Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Σύνταγμα : Διαμαρτυρία πολιτών σήμερα

Γύρω στους 10.000 οι συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή  "Προδότες!προδότες!" και "Κλέφτες" φωνάζει ρυθμικά ο κόσμος .
Αν θέλετε να δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή πατήστε το παρακάτω link :
http://www.star.gr/ellada_kosmos/93174/

Τάσος Λειβαδίτης / «Δρόμοι που χάθηκα».

Ο χώρος πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη, διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 και ώρα 19:30 το απόγευμα εκδήλωση-αναφορά στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώθηκε ως εξής:

Προβολή ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά «Εποχές και  συγγραφείς-Τάσος Λειβαδίτης»

Εισήγηση του ποιητή Θανάση Γεωργιάδη με θέμα: «Τάσος Λειβαδίτης: Η ποίηση των απλών πραγμάτων, μια ελάχιστη προσέγγιση»

• Προβάλλονται αποσπάσματα με τον ποιητή να απαγγέλλει ποιήματά του

• Συντονίζει η Νίκη Παντελεμίδου ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με συνοδεία ελληνικού κρασιού, τυριών και λοιπών εδεσμάτων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον χώρο πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη στην Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 1 και Δωδεκανήσου (8ος όροφος), τηλ.: 2310 543751

Πληροφορίες: τηλ: 2310 543751, email ardinthess@gmail.com
www.ardinthess.wordpress.com

Αιτήματα Ισπανικού Κινήματος

Tα ΑΙΤΗΜΑΤΑ του Ισπανικού Κινήματος που έχει καταλάβει τις Πλατείες ΟΛΩΝ των ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ πόλεων εδώ και έξι μέρες έως σήμερα Κυριακή 22, ημέρα τοπικών εκλογών (δημοτικών και περιφερειακών), ιδού η μετάφραση των ΑΡΧΙΚΩΝ αιτημάτων όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του πρώτου καλέσματος στιςι 15 Μάη http://democraciarealya.es/?page_id=234

Σε αυτά τα πρώτα αιτήματα προστίθονται διαρκώς νέα, όπως για συνεταιριστική και αλληλέγγυα αντικαπιταλιστική οικονομία, για λύσεις άμεσης δημοκρατίας και άλλα, μεταξύ αυτών και για αληθινή Καταδίκη της Δικτατορίας του Φράνκο και για την κατάργηση της βασιλείας.Τα αιτήματα διαμορφώνονται συνέχεια, σε ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων της Ισπανίας, που λειτουργούν ΔΙΑΡΚΩΣ επί ΕΞΙ (6) συνεχόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ομάδες εργασίας για πιο ειδικευμένα θέματα.

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ Της ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ:
  • Αυστηρός έλεγχος στην παρουσία ή μη των εκλεγμένων στις θέσεις τους. Ειδικές ποινές για παράλειψη καθήκοντος.
  • Κατάργηση των προνομίων στην φορολογία, στα συντάξιμα έτη και τις πολλαπλές συντάξεις. Ισοτιμία του μισθού των εκλεγμένων αντιπροσώπων με το μέσο μισθό των Ισπανών συν τα απαραίτητα έξοδα για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αγανακτισμένοι στο Φάρο Αλεξανδρουπολης

 Εκδήλωση / ειρηνική συγκέντρωση ετοιμάζουν και διοργανώνουν σήμερα στην Αλέξ/πολη αγανακτισμένοι πολίτες σύμφωνα με τα αιτήματα και το μανιφέστο της Ισπανίας .
Θα παρέθετα ευχαρίστως το μανιφέστο ( το έχω κάνει για τους Ισπανούς )  και τα αιτήματα . Αυτά όμως στην Ελληνική κοινωνία στην ελληνική αγανάκτηση , στα ελληνικά αιτήματα πρέπει να προέρχονται από την κοινωνία από τη βάση Μας . Το copy paste πολλοί αγάπησαν την ουσία όμως της αυθόρμητης εκδήλωσης αισθημάτων ακόμα περισσότεροι .

Οι Ισπανοί στην πλατεία φωνάζουν : Κάντε ησυχία να μη ξυπνήσουν οι Έλληνες ..

Να ξυπνήσουμε είναι το ζητούμενο όχι να μιμηθούμε όχι να γίνουμε Ισπανία επειδή το κάνανε οι Ισπανοί όχι να γίνουμε Ταχρίρ επειδή το κάνανε οι Αιγύπτιοι . 
Είμαστε κοντά και μαζί σε κάθε τέτοια εκδήλωση με σαφή δικά μας αιτήματα και διεκδικήσεις . Καλή αρχή με συνηδιτοποιημένη  αφορμή , κατασταλαγμένη και σαφή ..

Εκδήλωση /ειρηνική  συγκέντρωση " Αγανακτισμένοι στο Φάρο Αλεξανδρούπολης"

Τετάρτη, 25 Μαίου στις 6 το απόγευμα  στο Φάρο της Αλεξανδρούπολης 

Γεύματα και σοκολοτάκια ...

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου  για δημόσιες σχέσεις , γεύματα , δωράκια και σοκολατάκια όπου Δήμος Σουφλίου Δαπάνησε 1782 ευρώ ..Το μόνο γεύμα που γνωρίζουμε επακριβώς σε ποιόν παρατέθηκε είναι εκείνο της αποστολής των Ισπανών με τους οποίους έχουμε ίδιο όνομα Δήμου και θα γίνει αδελφοποίηση ...H Διαύγεια στο Δήμο Σουφλίου

Δείτε μερικές πρώτες δαπάνες που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια του Δήμου Σουφλίου ..Για περισσότερη Διαύγεια , επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο ...
http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_soufliou