Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Περιοδεία Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στον Βόρειο Έβρο «Βλέπουμε ανθρώπους στον Βόρειο Έβρο με αισιοδοξία»


Την πεποίθησή του ότι η συλλογική προσπάθεια όλων των παραγωγικών δυνάμεων, μπορεί να ανατάξει αναπτυξιακά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εξέφρασε κατά την διάρκεια της περιοδείας του στον Βόρειο Έβρο ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης την Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα για μια κοινή πορεία συμπόρευσης όλων των αιρετών της περιοχής.
Ο κ. Γιαννακίδης ξεκινώντας την περιοδεία του, συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες Γωγώ Νικολάου, Γιώργο Ούστογλου, περιφερειακούς συμβούλους του Έβρου και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην συνέχεια επισκέφθηκε έργα και παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής, όπως το έργο κατασκευής ΣΜΑ-ΚΔΑΥ Διδυμοτείχου, την Επιχείρηση Εβροφάρμα όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της, την Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και το έργο κατασκευής Γέφυρας στα Βρυσικά.
Ακολούθησε επιτόπια ενημέρωση από τους προϊσταμένους των εφορειών ΙΘ ΕΚΠΑ – 15η ΕΒΑ, για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Διδυμοτείχου, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνό και σύσκεψη με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής στο Επαρχείο Βορείου Έβρου .
Ο κ. Γιαννακίδης σε όλες τις επισκέψεις και συναντήσεις του ζήτησε συναντίληψη και συνεργασία ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών, ενώ στην ατζέντα κυριάρχησε η αναζήτηση τρόπων άμεσης απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ σε ένα ευρύτερο πεδίο δράσεων.

Φραγή σε τρεις ΕΑΣ για τη χρέωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ
ImageΧωρίς online σύνδεση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ συγκεντρώνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ οι ΕΑΣ Ροδόπης, Λάρισας και Φαρσάλων. Με μία κίνηση εκφοβισμού, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, έκοψε την πρόσβαση στο σύστημα του ΟΣΔΕ στις τρεις Ενώσεις όπου υπήρχαν καταγγελίες ότι χρέωναν τους παραγωγούς με το τιμολόγιο για το οποίο ήδη έχει γράψει η Agrenda του Σαββάτου. Βέβαια, οι χρεώσεις – αν και δεν είναι ενιαίες – ισχύουν σε όλη την Ελλάδα και αφορούν πρόσθετες υπηρεσίες που παρέχουν οι Ενώσεις (εκτύπωση χάρτη κ.λπ.), όχι μόνο στις τρεις παραπάνω περιοχές.
Αυτά απαντούν στον υπουργό, μέσω του Agronews, οι πρόεδροι των στοχευμένων Ενώσεων, και μάλιστα έχουν σκοπό την ερχόμενη Πέμπτη να κατέβουν στην Αθήνα, στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου θα γίνει συνέλευση για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τι συνέβη
Η φραγή έγινε την Παρασκευή 20 Μαΐου στην ΕΑΣ Φαρσάλων και το Σάββατο 21 του μήνα στην ΕΑΣ Λάρισας μετά από επώνυμες καταγγελίες αγροτών ότι τους ζητήθηκαν χρήματα για την παραλαβή της δήλωσης, παρά τις συστάσεις του υπουργείου ότι η ενεργοποίηση είναι δωρεάν.

Σαφάρι στον Άγριο Έβρο

Στις ακριτικές περιοχές του Νομού Έβρου περιηγήθηκε το Auto Τρίτη υπό την συνοδεία 9 SUV - Crossover 
αυτοκινήτων διανύοντας κοντά στα 2.100 χλμ. στο τετραήμερο αυτό οδοιπορικό, όπου μείναμε πάνω απ´ όλα εντυπωσιασμένοι με τα φυσικά κάλλη και την άγρια ομορφιά που προσφέρονται απλόχερα.

Στις ακριτικές περιοχές του Νομού Έβρου περιηγήθηκε το Auto Τρίτη υπό την συνοδεία 9 SUV - Crossover αυτοκινήτων διανύοντας κοντά στα 2.100 χλμ. στο τετραήμερο αυτό οδοιπορικό, όπου μείναμε πάνω απ´ όλα εντυπωσιασμένοι με τα φυσικά κάλλη και την άγρια ομορφιά που προσφέρονται απλόχερα.

Mετά το οδοιπορικό που έλαβε χώρα στη Βέροια και στο Σέλι, τον Οκτώβριο του 2010, με 9 SUV στα πλαίσια της εκδήλωσης "Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας", φέτος, λίγες ημέρες πριν από την τυπική έναρξη της Άνοιξης, πραγματοποιήσαμε ένα νέο ταξίδι προς την Βόρειο Ελλάδα, αυτή την φορά ακόμα μακρύτερα, στο Νομό Έβρου. Το πρόγραμμα ήταν αρκετά γεμάτο για το τετραήμερο ταξίδι, αφού το πρότζεκτ περιλάμβανε ουσιαστικά το γύρο του Νομού Έβρου, όπου είχαμε να επισκεφθούμε πολλά μέρη, τόσο μέσω επαρχιακών δρόμων, όσο και μέσω χωμάτινων διαδρομών.

Ζεολίθου πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά προς αξιοποίηση

Tα επαγγέλματα που «ανοίγουν» από 2 Ιουλίου

Φυσικά , από τη λίστα λείπουν τα επαγγέλματα της κατηγορίας β' όπως δικηγόροι , μεταφορείς , συμβολαιογράφοι φαρμακοποιοί . Επαγγέλματα  εξαιρούνται από το άνοιγμα σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του νόμου ή έχουν ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο από την κοινοτική νομοθεσία.


Το μόνο που ξέχασαν να προσθέσουν στη λίστα είναι το άνοιγμα των ποδιών της εταίρας .....
Μας δουλεύουν αλλά δείτε τη λίστα παρακάτω : 


     1. Αισθητικός

    2. Αμπιγιέρ

    3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης

    4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού

    5. Αργυραμοιβός

    6. Αρτοποιός

12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας


Για δωδέκατη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το θεσμοθετημένο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και τους τοπικούς φορείς. Ένας καταξιωμένος θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής και δίνει βήμα έκφρασης στους ερασιτέχνες του θεάτρου όλης της Ελλάδας.

 Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη τη χώρα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας), για όλα τα είδη θεάτρου (εκτός αρχαίου δράματος και παιδικού θεάτρου).

 Θα διεξαχθεί από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”)...»

 Για το διαγωνιστικό μέρος επιλέγονται επτά (7) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

 Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.