Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Πρόστιμο του ΕΣΡ στο κανάλι ΔΕΛΤΑ

Από την τσιμπίδα του ΕΣΡ δεν γλίτωσαν ούτε οι σταθμοί της περιφέρειας. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, Νομού Έβρου, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, υπέρβαση του ορίου των 12 λεπτών διαφήμισης ανά ώρα, καθώς και για παράνομη δικτύωση και μάλιστα χωρίς άδεια και πέραν του επιτρεπόμενου χρόνου των 3 ωρών, με το κανάλι MAD.

"Να σταματήσει το «χαράτσωμα» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με θέμα "Να σταματήσει το «χαράτσωμα» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς»", μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: 
Σε ότι αφορά την υποβολή της Δήλωσης της  Ενιαίας Ενίσχυσης από κάθε δικαιούχο ξεκαθάρισε ότι είναι δωρεάν.
 Συγκεκριμένα, ο Yπουργός, με αφορμή επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι Ενώσεις Συνεταιρισμών ζητούν από τους αγρότες να καταβάλουν ποσά για την υποβολή της Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης, προέτρεψε τους παραγωγούς «να απαιτούν η δήλωσή τους να γίνεται δωρεάν και  να μπορεί έτσι νόμιμα να υλοποιηθεί μία τεράστια προσπάθεια  που γίνεται αυτή την εποχή για την ολοκληρωμένη ψηφιακή καταγραφή των αγροτεμαχίων, που θα δίνει λύση στο τεράστιο πρόβλημα διαφάνειας και αυθεντικής, εάν θέλετε σχέσης, με τον αγροτικό κόσμο για το δικό τους συμφέρον».

Συναντήσεις εργασίας και επισκέψεις του Άρη Γιαννακίδη στο Βόρειο Έβρο.


Συναντήσεις εργασίας και επισκέψεις σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και επιχειρήσεις , θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαΐου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης στο Βόρειο Έβρο.
Ο κ. Γιαννακίδης θα συνοδεύεται από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Γιώργο Ούστογλου, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου 2011, θα επισκεφθεί το Διδυμότειχο, όπου θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη και στη συνέχεια με  παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μεταβεί στην Ορεστιάδα όπου θα έχει συναντήσεις με επαγγελματοβιοτεχνικούς και επιστημονικούς φορείς.
Την Τρίτη 24 Μαΐου θα επισκεφθεί τις Καστανιές, τον Άρδα, τα Δίκαια και την  περιοχή των Πετρωτών, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Βόρειο Έβρο με επιτόπια επίσκεψη στον Κυπρίνο και στο δρόμο που τον συνδέει με το Ιβαΐλοβγκραντ της Βουλγαρίας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης:

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2011
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Βαρύτατες καταγγελίες των εργοληπτών γεωπόνων περί φωτογραφικού διαγωνισμού Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την καταπολέμηση των κουνουπιών.


 Βαρύτατες καταγγελίες περί φωτογραφικού διαγωνισμού  της Περιφέρειας, για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, «κυκλοφορούν» , από προχθές, 18-5-2011, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε μία ευρεία σειρά αποδεκτών,] εκ μέρους της Πανελλήνιας ένωσης εργοληπτών γεωπόνων (ΠΕΕΓΕΠ) http://www.peegep.gr/el/news/charges/?&nid=260. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, από τους καταγγέλλοντες  για την διακήρυξη:

   «Στο άρθρο 9, …για τη συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό, απαιτείται μια σειρά από δικαιολογητικά που περισσότερο φωτογραφίζουν συγκεκριμένο ανάδοχο παρά αυξάνουν την συμμετοχή και τον υγιή ανταγωνισμό….
  …Στο άρθρο 19,…. αναφέρεται ότι «Η ομάδα κριτηρίων που αφορά στην αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς έχει συντελεστή βαρύτητας 80%.» ενώ το κριτήριο που αφορά στην αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς έχει συντελεστήβαρύτητας 20%»

Αναθεώρηση των προϋποθέσεων του Συστήματος Τειρεσία λόγω οικονομικής ασφυξίας της αγοράς και των μικρομεσαίων επαγγελματιών

Πρόταση / παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη – Λευτέρη Αυγενάκη

Την πρόταση να υπάρχει αναθεώρηση των ρυθμίσεων του συστήματος «Τειρεσίας», προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι επαγγελματίες που βρίσκονται ήδη σε οικονομική ασφυξία κατέθεσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, και ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ.  Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας του ταυτόχρονα να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά.

Ειδικότερα, στο έγγραφό τους που κατατέθηκε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Βουλής, αναφέρουν ότι «η οικονομική ασφυξία που επικρατεί στην αγορά είναι έκδηλη, ενώ ολοένα και περισσότεροι, μικρομεσαίοι κυρίως, επαγγελματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις», τονίζοντας ότι «τη δραματική κατάσταση της αγοράς επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Απριλίου που ανακοίνωσε η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.».