Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με την ενημέρωση για την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης μέσω κινητού μέσω της υπηρεσίας M-TAXIS (Mobile TAXIS)

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει την έναρξη της υπηρεσίας M-TAXIS (Mobile TAXIS). Η υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2011.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός μόνο SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2011. Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 19456. Το κόστος είναι 0,21 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στον Έβρο

- Πυροβόλησαν εναντίον 4 ελλήνων και 2 γερμανών φρουρών της Frontex- Παρολίγο διπλωματικό επεισόδιο - Εμπλοκή και τούρκων στρατιωτών- Υπόνοιες οτι οι σφαίρες που έπεσαν από την τουρκική πλευρά δεν ήταν μόνο από δουλέμπορο!Θερμό επεισόδιο πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Έβρου, όταν Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε βάρος 4 αστυνομικών της συνοριακής Φύλαξης των παράνομων περασμάτων και 2 Γερμανών κομάντο του Frontex και παρολίγο να προκληθεί οξύ διπλωματικό επεισόδιο.

Το επεισόδιο συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες, στη νησίδα «Αντάς» που βρίσκεται από ελληνικής πλευράς στην περιφέρεια του Τυχερού. Η συγκεκριμένη νησίδα από την τουρκική πλευρά προσεγγίζεται μόνο με βάρκες, ενώ η απόσταση που τη χωρίζει από την ελληνική όχθη, λόγω της χαμηλής στάθμης είναι εύκολα προσπελάσιμη με τα πόδια.

Kονσέρτο κλασσικής μουσικής με πιάνο και βιολοντσέλο των Reinhard Armleder και Dagmar Hartmann


Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης και ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Wolfang Hoelscher - Obermaier διοργανώνουν κονσέρτο κλασσικής μουσικής με πιάνο και βιολοντσέλο των Reinhard Armleder και Dagmar Hartmann την Τετάρτη 25 Μαίου 2011 στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, Λ. Δημοκρατίας 1 στην Κομοτηνή.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό κι εντάσσεται στις εκδηλώσεις της έκθεσης «ΘΡΑΚΗ 2011».


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ludwig van Beethoven   (1770 – 1827)   
Επτά παραλλαγές πάνω στο Ντουέτο «Για άνδρες που νιώθουν τον έρωτα»
από την όπερα του W. A. Mozart «Μαγικός Αυλός»
σε  Μι ύφεση μείζονα

Carl Maria von Weber (1786 – 1826)           
Αντάτζιο και Ρόντο
σε Φα μείζονα

Βιβλιοδιαδρομές στο Διόνυσο


Η ΑΤΕ δίνει δάνεια μόνο σε βιώσιμες συνεταιριστικές οργανώσεις!


«Τέρμα τα ψέματα, είπε ο κ. Πανταλάκης.

Η ΑΤΕ δίνει δάνεια μόνο σε βιώσιμες συνεταιριστικές οργανώσεις!».

Μήνυμα προς τις συνεταιριστικές οργανώσεις ότι θα δανειοδοτούνται μόνο οι βιώσιμες, έστειλε την Τετάρτη 18 Μαΐου ο διοικητής της ATEbank Θεόδωρος Πανταλάκης κατά τα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ηράκλειο Κρήτης και απαντώντας σε ερώτηση για τη δανειοδότηση των Ενώσεων με εγγύηση ελληνικού δημοσίου.

«Η τράπεζα ενδιαφέρεται να πάρει πίσω τα χρήματα της από τους δανειολήπτες κι όχι από το ελληνικό δημόσιο, εις βάρος των φορολογουμένων και μετά την κατάπτωση των δανείων» επεσήμανε ο κ. Πανταλάκης.

Σχετικά με το επιτόκιο χορηγήσεων προς τις Ενώσεις (11,5%) ο κ. Πανταλάκης είπε ότι «διαμορφώνεται από την αγορά». Και σε ερώτηση για χαμηλότερα επιτόκια από άλλες τράπεζες (4,5%) ο διοικητής της ΑΤΕ απάντησε προτρέποντας τους επικεφαλής των συνεταιριστικών οργανώσεων «να απευθυνθούν σε αυτές. Δεν υπάρχουν τέτοια επιτόκια στην αγορά. Πρακτικά δεν δίνονται δάνεια με αυτά τα επιτόκια» υπογράμμισε ο κ. Πανταλάκης.

Περικοπές στο δημόσιο.....


Oλοι μας θυμόμαστε αυτή τη περίφημη φωτογραφία.


,,,,,,,,,,,,, μετά τις περικοπές !!!!.Δημοκρατική Συμμαχία, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

«Σε πολύ λίγο χρόνο θα συμπληρωθούν 100 έτη από την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας των Νεότουρκων και στη συνέχεια δυστυχώς του ίδιου του Τουρκικού κράτους, για το ξερίζωμα και τη φυσική εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή η πανάρχαια ιστορική κοιτίδα του Ελληνισμού, έχει πλήρως ερημωθεί από το Ελληνικό στοιχείο. Είναι παρήγορο βέβαια ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής σήμερα, άμεσα ή έμμεσα, αναγνωρίζουν Ποντιακές ρίζες στον εαυτό τους και όταν έρχονται σε επαφή με Έλληνες Ποντίους αναγνωρίζουν σε αυτούς, χορό, τραγούδι, διατροφικές συνήθειες και άλλα ήθη και έθιμα που και οι ίδιοι λίγο πολύ διατήρησαν.
Όσο ήταν τραγική η μοίρα του Ποντιακού Ελληνισμού στην κοιτίδα του, άλλο τόσο έχει προκαλέσει τον πανελλήνιο θαυμασμό με το απίστευτο επίτευγμά του να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, να προκόψει και να διαπρέψει διατηρώντας πάμπολλα χαρακτηριστικά από τις πατρογονικές του παραδόσεις.
Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται να μην ξεχάσουν ποτέ τη γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και τους ίδιους τους Πόντιους συμπατριώτες να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και με την ίδια αποτελεσματικότητα να τιμούν τις παραδόσεις που μετέφεραν στην Ελλάδα από τον μακρινό Πόντο. Να τιμάνε το παρελθόν και να κοιτάζουν πάντα το μέλλον».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Παναγιότατε
Η επίσκεψή Σας σήμερα στην Καβάλα ,στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αποτελεί τιμή  για τον τόπο μας.
Στα χνάρια που ανεξίτηλα άφησε ο Απόστολος των Εθνών προ 2 χιλιάδων ετών, στα χρόνια της συγκλονιστικής μαρτυρίας της χριστιανικής πίστης ,αποτελεί ύψιστη ευλογία να τα ακολουθεί σήμερα ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και να επικαιροποιεί όσο ποτέ το παναθρώπινο και Οικουμενικό μήνυμά τους.
Η ταπεινότητα μου γνωρίζει καλά πως ο Παναγιότητατος δεν επιθυμεί την προσωπική του προβολή παρά μόνο αυτής του έργου της Του Θεού Εκκλησίας εντουτοις δεν μπορώ παρά να αξιολογήσω ως ανείπωτη ευλογία την παρουσία και Ποιμαντορία του επί 20 αδιάλειπτα χρόνια στον θρόνο της μαρτυρικής Μεγάλης Εκκλησίας του Χριστού Κωνσταντινουπόλεως.