Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στο Νομό Έβρου.


Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στο Νομό Έβρου
    Στην  αναφορά  της η κα. Ε.  Τσιαούση επισημαίνει ότι:
   «Σύμφωνα  με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ 40448/6009/518 ``Τροποποίηση και συμπλήρωση του Κανονισμού Παροχών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.)``, (ΦΕΚ 478 Τεύχος Β΄ 29/03/2011) και  πιο συγκεκριμένα  Ο Κανονισμός Παροχών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.) αναφέρει ότι:``Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες σε κάποιο νομό της χώρας δεν υπάρχει
συμβεβλημένος ιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας και μέχρι τη σύναψη συμβάσεως, αποδίδεται η σχετική δαπάνη στον ασφαλισμένο, σύμφωνα με τα παραπάνω οριζόμενα΄΄.

Το όνειρο και η αλήθεια του

Του Aλεξη Παπαχελα

Πείτε με αφελή, πείτε ότι πιστεύω σε θαύματα. Σκεφθείτε αύριο το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου να τηλεφωνούσε στον Αντώνη Σαμαρά και να του έλεγε: «Αντώνη, κοίτα να δεις, βυθιζόμαστε. Εχω λεφτά να πληρώσω μισθούς και συντάξεις μέχρι τον Ιούνιο, δεν βγάζω άκρη με τους ξένους γιατί είναι διασπασμένοι σε δέκα κομμάτια και πρέπει να συνεννοηθούμε. Μην μου αρχίσεις αυτά που έλεγα εγώ στον Καραμανλή στην αντίστοιχη περίπτωση, γιατί τώρα βουλιάζουμε. Και να στο πω και αλλιώς: εγώ κινδυνεύω να γίνω ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας και εσύ ο διάδοχός μου που θα μας πάει στη δραχμή».
Σκεφθείτε ο κ. Σαμαράς να συμφωνούσε και να αποφάσιζαν μια «σύνοδο κορυφής» κατά την οποία οι δυο τους και μερικοί επίλεκτοι συνεργάτες και εμπειρογνώμονες θα κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και θα συζητούσαν, μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους, μια βασική πλατφόρμα εθνικής συνεννόησης. Θέμα πρώτο: πώς μπορούμε να φτάσουμε σοβαρά σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να μην έχουμε τον καθένα ανάγκη, τουλάχιστον για τα λειτουργικά μας έξοδα. Θέμα δεύτερον: πώς θα χειρισθούμε το περίπλοκο ζήτημα του χρέους και πώς θα γκρεμίσουμε τα εμπόδια που έφτιαξε το πελατειακό κράτος, 

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του «Διαβάζω»

Απονεμήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαϊου 2011 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, για δέκατη πέμπτη χρονιά, τα βραβεία του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μικρό οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον
Ιάκωβο Καμπανέλλη που έφυγε πρόσφατα απ’ τη ζωή και ήταν φίλος του περιοδικού από την πρώτη στιγμή. Όπως ανακοίνωσε στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο διευθυντής του περιοδικού Γιάννης Μπασκόζος, το περιοδικό αλλάζει χέρια μετά από 35 χρόνια. Η νέα εταιρεία ονομάζεται ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΕ και μετοχικά ανήκει στην οικογένεια Βασίλη Καρακουλάκη (που εξαγόρασε τον τίτλο-σήμα του περιοδικού) η οποία δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στο χώρο των logistics.

Αναλυτικά οι βραβευθέντες:


Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη μετανάστευση


Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο με κύρια αποστολή τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, συστήνεται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.
Το Κέντρο θα συντονίζει τη δράση των αρμοδίων ελληνικών αρχών στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή των κοινών κανόνων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης των Συνόρων.
Για τη δημιουργία του Κέντρου υπήρξε δέσμευση μέσα στο σχέδιο δράσης «Ελλάδα-Σέγκεν», το οποίο υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Επικεφαλής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου ορίζεται ο υποναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, γενικός επιθεωρητής τουΛιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή και θα στελεχώνεται από ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς τηςΕλληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο θα εποπτεύει την εφαρμογή των κοινοτικών και εθνικών μέτρων σχετικά με τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και του συντονισμού της συνεργασίας με τις συναρμόδιες εθνικές αρχές, με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις αρμόδιες αρχές τρίτων χωρών και τους διεθνείς οργανισμούς, που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των συνόρων.
Έχει, ήδη, ανατεθεί στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μελέτη για τον ακριβή προσδιορισμό των επιχειρησιακών και διοικητικών απαιτήσεων για την πλήρη λειτουργία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου.
http://www.naftemporiki.gr

Διδυμότειχο : Ελευθέρια 2011


kyriaki_d_triti.jpg
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011

20:00


Χορωδιακή βραδιά. Συμμετέχουν οι χορωδίες:


·        Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης


·        Ενόργανη Θρακική Χορωδία Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ν. Ορεστιάδας.


Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Αμφιθέατρο.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2011

Μέτρα για την προστασία των δασών


Στην εφαρμογή σειράς μέτρων για την ουσιαστική προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.


Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η δημιουργία Αντιπυρικών Σχεδίων από τα δασαρχεία και η στελέχωση με δασολόγους - δασοπόνους των επιχειρησιακών κέντρων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, περιλαμβάνεται η πρόβλεψη να δέχονται οι περιφερειακές δασικές υπηρεσίες καταγγελίες και να περιπολούν το απόγευμα και τις αργίες και η ενσωμάτωση του προσωπικού της καταργηθείσας αγροφυλακής στις δασικές υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, συντάσσονται νέες προδιαγραφές Αντιπυρικών Σχεδίων, που αντικαθιστούν εκείνες που ήταν σε εφαρμογή από το 1981. Για το σκοπό αυτό δόθηκε εντολή σε όλα τα δασαρχεία να δημιουργήσουν νέα αντιπυρικά σχέδια, τα οποία θα αποτυπώνουν σε ένα ενιαίο, για όλους τους φορείς, χαρτογραφικό υπόβαθρο, τα επιχειρησιακά δεδομένα - όπως η βλάστηση, οι χώροι διασποράς, τα προκατασταλτικά έργα οι δρόμοι και οι δεξαμενές - με βάση τα οποία θα οργανώνεται η πρόληψη των πυρκαγιών.

Ήθελα να κάνω τη Θράκη , πρότυπο για την ΕυρώπηΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
Από την δεκαετία του 80’ η Θράκη ανακτούσε την γεωοικονομική κεντρικότητα της. Αυτό το Εθνικό πλεονέκτημα δεν έγινε κατανοητό από την κομματική χρεοβόρα κακιστοκρατία. Όχι μόνο την μπλέ και την πράσινη.
Υπονομεύθηκε όμως ιδιαίτερα από το δίδυμο, το Σιαμαίο Δίδυμο Κ. Σημίτη και Υιού. Μπορείτε να ανακαλέσεται στην μνήμη σας την ανευθυνότητα, την κωμικότητα και τον τυχωδιοκτισμό των πράξεψν τους. Αντί για την ανάδειξη της κεντρικότητας εργάζονταν για την περιθωριοποίηση της Θράκης. Θα κάνετε την Αλεξανδρούπολη Δεδέ Αγάτς ήταν η προειδοποίηση μου μιλώντας στην Πλατεία του Φάρου της πόλης. Πριν τους είπα ότι θα κάνουν την Θράκη άσχημο μαχαλά της Ισταμπούλ, της μη πόλης.
Η δική μου πρόταση, ανάδειξη ενός καθέτου άξονα Ποιοτικής Ανάπτυξης Αλεξανρούπολη – Μπουργκάς με προέκταση τον Δούναβη . την Οδησσό και το Κίεβο αποτέλεσε ότι καλύτερο παρήγαγε όχι μονο η Πολιτική αλλά και η Επιστήμη.
Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα και την Ευρώπη. Αυτό το σχέδιο προκάλεσε το ενδιαφέρον σοβαρών, των καλύτερων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Θεσμών. Ήθελα να κάνω την Θράκη εργαστήριο, πρότυπο για την Ευρώπη και τον Κόσμο.
Εδώ υπονομεύθηκε λόγω μικρότητας αυτών των προσώπων, λόγω της γνωστής ανεπάρκειας τους, λόγω της εξάρτησης τους από ΕξωΕλλαδικά Κέντρα.
Ακύρωσαν αποφάσεις του Κοινοβουλίου. Έφθασαν μέχρι την επιστράτευση έμμισθων παρακρατικών ειδικά «Ποντίων», μια νέα εκδοχή των παρα κρατικών της εικοσαετίας 50 –70 για να με πολεμήσουν. Ούτε οι χουντικοί με πολέμησαν έτσι.

Στον "αέρα" το νέο thraki Νεα

Καλές πτήσεις στο ανανεωμένο . www.thrakinea.gr

Επισκεφτείτε το !