Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Το απίστευτο αρνητικό γκραφιτι των Εξαρχείων (και μια απίθανη ανακάλυψη)Ο "σκύλος της Βάλια Κάλντα" (στο εξαιρετικό του μπλογκ) ανέβασε την παραπάνω φωτογραφία που τράβηξε στα Εξάρχεια. Γράφει:
Εκεί που είχα βγάλει βόλτα το σκύλο για κατούρημα,

στην οδό Ζωσιμαδών, κάτω απ' την Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, είδα το παραπάνω γκράφιτι.
Όταν πήγα σπίτι και είδα το «αρνητικό» της φωτογραφίας στο κομπιούτερ κατάλαβα ότι ο γκραφιτάς ήταν πολλά -μα πολλά- χρόνια μπροστά!
Να και το αρνητικό.


Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είναι Θεός. lifoteam

Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Σουφλίου.


Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΓΝΑΦΑΛΑ 2011

Πολιτιστικό Φεστιβάλ
ΓΝΑΦΑΛΑ 2011


Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου υπάρχει ακόμη και δεν κοιμάται...
Μπορεί πολλά άλλα να έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη στην Ελλάδα
αλλά εμείς αρνούμαστε πεισματικά να παραμείνουμε στην απραξία.

Σαν επιμελήτρια του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου και του πολιτιστικού φεστιβάλ "Τα Γνάφαλα"
βρίσκομαι τις τελευταίες μέρες σε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση. Αναζητώ κάτι να με αναζωογονήσει, να με ξυπνήσει από τον λήθαργο και την ακινησία. Αδυνατώ να πω ότι το φετινό φεστιβάλ δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχουμε λεφτά, θα προτιμούσα απλά να πω ειλικρινά ότι έπαψα πια να το γουστάρω. Θα μου πείτε πολλά θέλουμε αλλά λίγα μπορούμε να κάνουμε... όχι..διαφωνώ.. νιώθω πως πολλά μπορούμε να κάνουμε και χωρίς λεφτά και χωρίς δημοτικές επιχορηγήσεις και επαιτείες..

Αρνούμαι να μη κάνω αυτό που γουστάρω γι'αυτό και φέτος θα βρω τον τρόπο να το κάνω.

Έκθεση φωτογραφίας Στράτου Καλαφάτη


Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλεί στην παρουσίαση της φωτογραφικής δουλειάς του φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη
Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη Μιαούλη 9, στα γραφεία του Κέντρου, την Δευτέρα 16 Μαϊου στις 19.00. Η εκδηλώση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο
O Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Kαβάλα το 1966. Aποφοίτησε από το Tμήμα Eπιστήμης & Φυσικής Aγωγής – A.Π.Θ. το 1987. Σπούδασε Φωτογραφία στο Art Institute της Philadelphia των HΠA. Έχει εκδώσει 4 φωτογραφικά βιβλία σε συνεργασία με την ΑΓΡΑ. Πρόσφατες εργασίες του είναι το Ημερολόγιο 2004, Saga -European Eyes on Japan 2005, Το Αιγαίο, μια διάσπαρτη πόλη, τα πρόσωπα των νησιών/ Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2006. Εκπροσωπείται απο την γκαλερί Kalfayan.

Με μειωμένη πρώτη ύλη θα λειτουργήσει φέτος το εργοστάσιο Ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας


Κανονικά θα λειτουργήσει και φέτος το εργοστάσιο ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, παρότι η πρώτη ύλη που θα κατεργαστεί κρίνεται ιδιαίτερα μειωμένη και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000 τόνους.Όπως δήλωσε στην Ε. ΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο διευθυντής του εργοστασίου, Παράσχος Παρασχούδης, η απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ήταν να λειτουργήσουν τελικά και τα τρία εργοστάσια της εταιρείας, σε Πλατύ, Σέρρες και Νέα Ορεστιάδα, καθώς κρίθηκε ασύμφορη η πρόταση για μεταφορά του συνόλου της παραγωγής τεύτλων σε ένα από τα τρία εργοστάσια και συγκεκριμένα σε αυτό στο Πλατύ.
Η διάρκεια της φετινής “καμπάνιας” δεν θα ξεπεράσει τις 20 ημέρες και η παραγωγή ζάχαρης υπολογίζεται σε 10.000 τόνους. Οι καλλιέργειες των ζαχαρότευτλων στην περιοχή του Έβρου ανέρχονται σε 15.000 στρέμματα περίπου, και η παραγωγή αναμένεται να είναι ικανοποιητική, παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα προκάλεσαν καθυστέρηση στην ανάπτυξη των φυτών.  
ερτ

Συσκέψεις Σώκου με τους δημάρχους Σουφλίου και Ορεστιάδας για αναπτυξιακά θέματα

Σημαντικά αναπτυξιακά θέματα και ζητήματα που έχουν σχέση με την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, συζητήθηκαν στις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Θύμιος Σώκος, με τους δημάρχους Σουφλίου, Ευάγγελο Πουλιλιό και Ορεστιάδας, Δημήτρη Μουζά, με τη συμμετοχή και των βουλευτών Έβρου, Ελένης Τσιαούση και Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις συσκέψεις ήταν αυτά του ΕΣΠΑ, της διαχείρισης απορριμμάτων, της σχολικής στέγης, των έργων οδοποιίας, αποχέτευσης, ύδρευσης και άρδευσης και της τουριστικής προβολής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα των πλημμυρικών φαινομένων του ποταμού Έβρου και της παράνομης μετανάστευσης. «Βλέπω τη διάθεση των φορέων και των κατοίκων να εργαστούν και να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που είναι πλούσια σε όλους τους τομείς παραγωγής ώστε να έχουμε πλούτο και στον Έβρο αλλά και γενικότερα στη χώρα» επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των δύο συσκέψεων ο κ. Σώκος. Εχθές, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, παρέστη στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Διδυμότειχο για την απελευθέρωση της πόλης και την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό καθώς και στην ειδική τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, σε επίτιμο δημότη Διδυμοτείχου.ερτ