Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Συγχαρητήριο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ


Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του στους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας Παίδων της Περιφέρειας, οι οποίοι κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Περιφερειών GOOD LEAGUE Παίδων και Νέων, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2011 στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Η ομάδα της Περιφέρειάς μας, η οποία αποτελείται από παίκτες των Ενώσεων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Θράκης και Έβρου, ηλικίας 14 και 15 ετών, μας έκανε υπερήφανους και μας γέμισε χαρά με τη διάκριση που πέτυχε. Η συμμετοχή στον τελικό ενός  πανελλήνιου πρωταθλήματος αντικατοπτρίζει  τη μεγάλη προσπάθεια, τη μεθοδικότητα, τη μαχητικότητα των παιδιών και αποτελεί πρότυπο για κάθε νέα ομάδα και κάθε νέο αθλητή.
Ο Περιφερειάρχης εύχεται σε όλους να συνεχίσουν με την ίδια πίστη και τον ίδιο ζήλο αυτή την προσπάθεια, αυτόν τον αγώνα τον καλό και να έχουν πάντα επιτυχίες και στον αθλητισμό αλλά και στην προσωπική τους ζωή. Εύχεται επίσης, αυτή η διάκριση να αποτελέσει κίνητρο και για επόμενες διακρίσεις που θα τιμούν την περιφέρειά μας και θα φτάσουν τον τόπο μας ψηλά.

Τα ονόματα  του προπονητή και των 19 αθλητών:

«Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών»Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση. Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αλλά και να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Διαβάστε αναλυτικά, τις απαντήσεις που έδωσε ο Μανώλης Γλέζος:

-Κύριε Γλέζο, η Αθήνα είναι ανάστατη από τα επεισόδια που γίνονται μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες. Η Αριστερά δεν φαίνεται να εκφράζει με όσα λέει τους πολίτες που άρχισαν να κοιτάνε προς την Ακροδεξιά. Τι φταίει;
«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων.

Ζητούμενο η διαφάνεια στους νέους Δήμους

Αρκετό δρόμο έχουν μπροστά τους οι Δήμοι  του Έβρου, προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα της πλήρους και καθαρής ενημέρωσης προς  τους δημότες τους.Είναι ίσως η πιο χιλιοειπωμένη έννοια, στο άκουσμα της οποίας, «πίνουν νερό» οι επίδοξοι τοπικοί άρχοντες, πριν και κατά τη διάρκεια κάθε προεκλογικής περιόδου. Η διαφάνεια, είναι το μεγάλο ζητούμενο, το σπουδαίο στοίχημα και η σημαντικότερη κατάκτηση στη λειτουργία των νέων Δήμων, αλλά και των περιφερειών, ιδιαίτερα στην παρούσα, δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τα βήματα που γίνονται, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δειλά, ενώ σε άλλες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ένα εργαλείο σημαντικό προς την κατεύθυνση της διαφάνειας είναι και το πρόγραμμα «Διαύγεια», μέσω του οποίου:

  • Εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο.
  • Ο Πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές.
  • Όλες οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο et.diavgeia.gov.gr.

Δήμος Θεσσαλονίκης
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι από τους δήμους που πρωτοπορούν σε θέματα διαφάνειας. Ακόμη και από τον τρόπο που διατυπώνονται γραπτώς τα θέματα του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου, αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά. Στο κάθε θέμα, πέρα από τον τίτλο του και τον εισηγητή που αναγράφεται, υπάρχει πλαίσιο ώστε να διατυπωθούν γραπτώς οι τυχόν παρατηρήσεις του κάθε δημοτικού συμβούλου, ενώ για κάθε θέμα ξεχωριστά, υπάρχει ειδική αναφορά για το εάν εγκρίνεται ή όχι. 
Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις προσωπικού, υπάρχουν αναλυτικότατοι πίνακες στη διάθεση του καθενός, στους οποίους αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κάθε προσληφθέντα, τα μόρια που λαμβάνει σε κάθε περίπτωση, ο τίτλος σπουδών, η εμπειρία, αν είναι άνεργος κι από πότε, το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσε και αν, εν τέλει, προσλαμβάνεται. Υπόψιν, μάλιστα, ότι οι προκηρύξεις για την πλήρωση εποχικού προσωπικού σ’ έναν Δήμο, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης, δεν αφορούν μόνο σε 10-20 άτομα, αλλά μέχρι και σε 1000. Παρ’ όλ’ αυτά, η ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο, για κάθε πρόσληψη ξεχωριστά, είναι πλήρης και ακριβής.

Εκλέχθηκαν οι σύνεδροι της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Έβρου


Πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αλεξανδρούπολης, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την εκλογή των Συνέδρων για το 1ο συνέδριο ου κόμματος που θα γίνει στα τέλη του μήνα στην Αθήνα.
Ως σύνεδροι με την διαδικασία της κάλπης θα εκπροσωπήσουν τον Έβρο 13 σύνεδροι, ενώ στις 23 Μαϊου θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των μελών του κόμματος που είναι εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων.
Κατά αλφαβητική σειρά εκλέχθηκαν οι :Γκίκας θεόδωρος,Γκουλιούδης Αντώνης,Κασιμάτη Μαργαρίτα,Μαστορόπουλος Διονύσης,Μπογιατζής Μάξιμος,Μπουρουτζίδου Δέσποινα,Ουζουνίδης Ζήσης,Παπαδοπούλου Κρυσταλλία,Πατσιώρας Μόσχος,Ρούφος Χρήστος,Τασιούλης Γιώργος,Τουρνάκης Σταμάτης και Τσιαγκανά Μαριάνθη.

http://www.faros24.gr

Λύση υπάρχει και είναι πολιτική: Μήνυμα σύμπνοιας Παπούλια από το Διδυμότειχο


  Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να γιορτάσουμε τα «Ελευθέρια» του ακριτικού Διδυμότειχου. Και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε να με ανακηρύξετε Επίτιμο Δημότη της πόλης σας, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία, στην ψυχή αλλά και στην καρδιά όλων μας.

    Το Διδυμότειχο αποτελεί ζωντανή μαρτυρία και μάθημα στο πέρασμα των αιώνων. Με την εξαιρετικά ευαίσθητη γεωγραφική του θέση και την ιδιαίτερη γεωστρατηγική του σημασία, το Διδυμότειχο αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα του για επιβίωση και πρόοδο. Η πόλη δεν υπήρξε μόνο κέντρο του Βυζαντίου, αλλά και κέντρο ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης ετερόκλητων στοιχείων και διαφορετικών πολιτισμών.

    Σήμερα, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και η ειρήνη είναι έννοιες εξασφαλισμένες. Έχω πει και άλλη φορά, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι οι ακρίτες είναι η περηφάνια της πατρίδας μας. Οι κάτοικοι των χωριών της Θράκης δίνουν καθημερινά μάχη για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αντλούμε ελπίδα από το δικό σας παράδειγμα.

    Γνωρίζω πως οι δυσκολίες είναι πολλές. Από το βάρος της ερήμωσης της ελληνικής επαρχίας, της παράνομης μετανάστευσης, μέχρι την οικονομική δυσπραγία και τα προβλήματα της καθημερινότητας που αποθαρρύνουν τη νεολαία. Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δράσουμε. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, ως άτομα, τοπικές κοινωνίες και κράτος. Είμαι εδώ και για να ακούσω τις ιδέες σας και τις αγωνίες σας που για μένα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Και μαζί να προσπαθήσουμε να βρούμε διέξοδο σε προβλήματα για να κάνουμε βήματα μπροστά.

 
 Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημά μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Θέλω να πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη. Αρκεί να αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα. Η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή σήμερα είναι ανάμεσα στους αγωνιούντες για το καλό της πατρίδας και στους αγωνιούντες για τον εαυτό τους.

    Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες σας, χρόνια πολλά και πάντα δημιουργικά στο Διδυμότειχο και σε ολόκληρη τη Θράκη μας.

    Σας ευχαριστώ πολύ συμπολίτες μου.απε
φωτο:http://kranosgr.blogspot.com

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις ασφαλιστικές και εισπρακτικές εταιρίες

Σημαντικές αλλαγές με στόχο την εξασφάλιση κυρίως των καταναλωτών αλλά και των ασφαλιστών - συνεργατών των ασφαλιστικών εταιριών και κυρίως για την προστασία των πολιτών από τις «εισπρακτικές εταιρίες» περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου «για την εδραίωση της διαφάνειας στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, την ενδυνάμωση της προστασίας των καταναλωτών και την προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις» που δόθηκε για διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας.

Με το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων, καθίσταται δυνατή η εξαγορά ασφαλιστικών συμβολαίων από το πρώτο έτος (ενώ σήμερα ισχύει η τριετία) και με καλύτερους όρους επιστροφής χρημάτων. Ενισχύονται οι κανόνες ενημέρωσης και διαφάνειας στην προώθηση και παροχή των ασφαλιστικών υπηρεσιών με σκοπό την προστασία των ασφαλισμένων και την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της ιδιωτικής ασφάλισης. Ενδυναμώνεται η δύναμη των καταναλωτών με τη βελτίωση των προϋποθέσεων επιβολής των αξιώσεων τους και προστατεύονται οι οφειλέτες από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει η εισηγητική έκθεση για το σχέδιο νόμου, προβλέπονται οι εξής αλλαγές:    

« Α. Εδραίωση της διαφάνειας στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς

Όλη η τροπολογία για τις υποχρεωτικές μετατάξεις σε ΟΤΑ, συμβάσεις καθαριότητας..Κούρεμα 25.000 συμβασιούχωνΚατατίθεται άμεσα τροπολογία για τις μετατάξεις από δήμους με πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ». Θα ξεκινήσει από τους υπερχρεωμένους ΟΤΑ στους οποίους θα επιτραπεί να καταργούν οργανικές θέσεις. Με τις μετατάξεις θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού από την αποφασισθείσα μείωση κατά 25.000 των νέων συμβασιούχων στο δημόσιο...
Αναλυτικότερα, προβλέπεται  η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης υπαλλήλων είτε σε άλλους δήμους που εμφανίζουν ελλείψεις, ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες εντός νομού, προκειμένου  να µη διαταραχθούν οι συνθήκες οικογενειακής διαβίωσης των εργαζομένων υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών.
Το πλεονάζον προσωπικό ακόμη και εάν δεν υπάρχει στους σημερινούς ΟΤΑ, θα προκύψει αναγκαστικά στους  υπερχρεωμένους δήμους. Προκειμένου να περιορίσουν τις δαπάνες τους και να ρυθμίσουν με ευνοϊκότερους όρους τις οφειλές τους για τα δάνεια, με την τροπολογία  που προωθείται,  τους  παρέχεται η δυνατότητα  να προχωρούν στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Πρακτικά αυτό βάσει του Συντάγματος,  έχει ως απόρροια ακόμη και την απόλυση όσων υπηρετούν στις θέσεις αυτές, αλλά  το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, γι΄αυτό και προωθείται η ρύθμιση για υποχρεωτική μετάταξη σε άλλους ΟΤΑ ή υπηρεσίες του δημοσίου.