Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Συνάντηση των αιρετών γυναικών του νομού Έβρου

Η Αντιπρόεδρος του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών, κ. Φανή Μπαχαρίδου, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και την Αντιπεριφερειάρχη  Ν. Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου, διοργανώνουν συνάντηση των αιρετών γυναικών του νομού, την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την διεξαγωγή του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ Βαθμού (“H AΘΗΝΑ” ), με θέμα: Γυναίκες με Αποστολή και Όραμα στη Νέα


 Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, το οποίο  θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2011. 

Σοβαρευτείτε πριν ...υποδουλωθούμε


Πολύ πρίν την ένταξη μας στην ΟΝΕ, απο την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, βλέπαμε την Ευρώπη – ΕΟΚ τότε- ώς μια πηγή χρηματοδότησης που θα βελτίωνε το βιοτικό μας επίπεδο. Με αυτήν τη λογική κινηθήκαμε ώς έθνος, με αυτή τη λογική αλλάξαμε άποψη και απο πολέμιοι της ΕΟΚ (που ήταν το ίδιο συνδικάτο με το ΝΑΤΟ) γίναμε οι πιστότεροι και φαντικότεροι ευρωπαίοι σύμφωνα με τις έρευνες του Ευρωβαρόμετρου.
Πώς δηλαδή;

Η ΕΟΚ στην αρχή και η ΕΕ στη συνέχεια, μας εξαγόραζαν. Εξαγόραζαν συνειδήσεις. Εξαγόραζαν την αφοσίωση μας και τη συμμετοχή μας με τα πακέτα Ντελόρ, τα ΜΟΠ, τα ΕΣΠΑ και στη συνέχεια με τα δανεικά.
Αυτό που πέτυχε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα με τη διατήρηση των επιτοκίων στα πολύ χαμηλά επίπεδα του 2% και 3% δεν το πετύχαιναν οι μεγαλύτεροι κοινωνικοί και πολιτικοί οραματιστές ούτε στο πιο τρελό τους όνειρο. Ο πλούσιος δεν έπαιρνε απόδοση στις αποταμιεύσεις του και ο απλός εργαζόμενος  δανειζόταν με ασήμαντο τόκο και αποκτούσε σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητο, βάρκα, έκανε διακοπές και ταξίδια στο εξωτερικό και ζούσε ...σχεδόν σαν πλούσιος.

Στρατιωτικός στις Φέρες διέρρηξε εννέα μαγαζιά μέσα σε μισή ώρα

Στρατιωτικός στις Φέρες διέρρηξε εννέα μαγαζιά μέσα σε μισή ώρα
Εννέα καταστήματα μέσα σε μισή ώρα κατάφερε να χτυπήσει ένας νεαρός επαγγελματίας οπλίτης στις Φέρες του Έβρου.

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Φερών κατάφεραν να τον εντοπίσουν πριν προλάβει να επιστρέψει στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε και πάνω του βρήκαν ένα αγροτικό εργαλείο, με το οποίο προσπαθούσε να παραβιάσει τις πόρτες των καταστημάτων.

Ο νεαρός στρατιωτικός είχε διαρρήξει την είσοδο ενός ζαχαροπλαστείου από το οποίο άρπαξε 200 ευρώ και ένα οβελιστήριο από το ταμείο του οποίου πήρε άλλα 250 ευρώ. Ωστόσο δεν στάθηκε και τόσο τυχερός, όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να τρυπώσει σε ένα κρεοπωλείο, μια κάβα, ένα κομμωτήριο, ένα κατάστημα οπτικών, μια καφετέρια, ένα βιβλιοπωλείο και ένα περίπτερο.

Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ο 20χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις και απόπειρες κλοπών και διέταξε να παραδοθεί στην στρατιωτική δικαιοσύνη. 


http://www.inpost.g

Ήταν 11 Μαΐου του 1981 όταν έφυγε από τη ζωή ο Μπομπ Μάρλεϊ...    

Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1945 στο χωριό Νάιν Μάιλς ως Ρόμπερτ Νέστα Μάρλεϊ. Ήταν γιος του πενηντάχρονου άγγλου λευκού στρατιωτικού Νόρβαλ Σινκλέρ Μάρλεϊ και της δεκαοκτάχρονης Σιντέλα Μπούκερ, μιας ντόπιας μαύρης. Ο πατέρας του ζούσε στο Λίβερπουλ, αλλά βοηθούσε οικονομικά τον μικρό του γιο και τη μητέρα του, μέχρι τον θάνατό του το 1955. Τότε, ο Μπομπ και η μητέρα του αναγκάσθηκαν να μετακομίσουν στον τενεκοδομαχαλά Τρέντσταουν του Κίνγκστον, ελλείψει χρημάτων. Εκεί ο μικροσκοπικός Μπομπ (δεν ξεπέρασε ποτέ το 1,63 μ. σε ύψος), αναγκάσθηκε να ατσαλώσει τον χαρακτήρα του για να επιβιώσει, καθώς αντιμετώπιζε την προκατάληψη τόσο των λευκών όσο και των μαύρων.

Στο Διδυμότειχο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Κ . Παπούλιας

Στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο θα βρεθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος  Κάρολος Παπούλιας . Ο κ.Παπούλιας  θα παραβρεθεί στην έναρξη των εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο των Ελευθερίων την Κυριακή 15 Μαΐου όπου και θα ανακηρυχθεί και επίτιμος Δημότης Διδυμοτείχου . 

Ετοιμάζει στροφή 180 μοιρών το Βερολίνο;
u-turnΛίγα 24ωρα μετά τη «βόμβα» από το “Spiegel” περί ελληνικού αιτήματος για επιστροφή της χώρας στη δραχμή πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το Βερολίνο προετοιμάζει την κοινή γνώμη της χώρας για ένα νέο μεγάλο δάνειο διάσωσης στην Ελλάδα, που πιθανόν θα συνδυασθεί με «ήπια» αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε αφενός να σταματήσει η όλο και πιο επικίνδυνη εμβάθυνση της κρίσης εμπιστοσύνης στο ευρώ και, αφετέρου, να γλιτώσει η γερμανίδα καγκελάριος από τον «ελληνικό πονοκέφαλο» μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2013.
Η πληροφόρηση που φθάνει στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις προθέσεις των Γερμανών είναι ότι οι «κλειδοκράτορες» της ευρωζώνης αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο «κουρέματος» των πιστωτών της Ελλάδας στην παρούσα φάση και προκρίνουν μια λύση που θα συνδυάζει μια νέα χρηματοδοτική στήριξη, συνδυασμένη με επιμήκυνση του συνόλου του χρέους και μείωση επιτοκίων δανεισμού τόσο από τους επίσημους, όσο και από τους ιδιώτες πιστωτές.