Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Η Microsoft εξαγόρασε το Skypeskype_logo
Ο αμερικανικός όμιλος Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότικατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου Skype για να την εξαγοράσει προς 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft αναμένεται να διαθέσει τις υπηρεσίες του Skype στις κονσόλες παιχνιδιών X-box, στα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με σύστημα Windows Phone, αλλά και σε «μεγάλη ποικιλία συσκευών που λειτουργούν με Windows».
Όλο το ρεπορτάζ
«Το Skype είναι μία εξαιρετική υπηρεσία την οποία λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ σε ανακοίνωσή του.
«Μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον των τηλεπικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και τους συναδέλφους τους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου» πρόσθεσε.
Το eBay είχε παραχωρήσει το Νοέμβριο του 2009 τον έλεγχο του Skype σε ομάδα επενδυτών, όμως διατήρησε συμμετοχή 30% στην εταιρεία. Τότε η αξία του Skype είχε εκτιμηθεί στα 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το καλοκαίρι του 2010 είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να μπει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Το Skype ιδρύθηκε το 2003 και έχει αυτή τη στιγμή 170 εκατομμύρια χρήστες, που το 2010 ξεπέρασαν τα 207 δισεκατομμύρια λεπτά επικοινωνίας.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Wall Street Journal
Επιμέλεια:
 Σ. Δαματόπουλος

Με +62 ψήφους η Ελένη Τσιαούση παραμένει Βουλευτής;

Η εισήγηση που έχει κατατεθεί, στο εκλογοδικείο από τον εισηγητή κ.Γκότση είναι θετική για την Ελένη Τσιαούση, στην ένσταση που υπέβαλλε εναντίον της ο συνυποψήφιος της Παναγιώτης Ζαπάρτας.
Σύμφωνα με την εισήγηση, η κ. Τσιαούση έχει διαφορά 62 ψήφων από τον κ. Ζαπάρτα,ενώ απορρίπτονται και οι υπόλοιποι λόγοι που ζήτησε την ακύρωση της, ως Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ως αβάσιμοι.
Το εκλογοδικείο πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη 11 Μαϊου το απόγευμα και οι νομικοί των δύο πλευρών θα καταθέσουν τις απόψεις τους επί της εισήγησης.
Πάντως αυτό που μας μετέφεραν νομικοί κύκλοι,είναι ότι η εισήγηση δεν ανατρέπεται εύκολα στο εκλογοδικείο, οπότε όταν θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση περίπου το Φθινόπωρο,πολύ δύσκολα θα σταματήσει την παρουσία της κ. Τσιαούση στο κοινοβούλιο.

www.faros24.gr

Άρχισε σήμερα η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας   Ξεκινά σήμερα, Τρίτη, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 μέρες. Στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και για τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

    Σύμφωνα με διευκρινίσεις που δόθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την ΕΛΣΤΑΤ, οι πολίτες οι οποίοι θα προσμετρηθούν στο μόνιμο πληθυσμό μιας περιοχής, είναι αυτοί οι οποίοι κατοικούν στην εν λόγω περιοχή για περισσότερο από ένα χρόνο. Για παράδειγμα, οι ετεροδημότες δεν θα προσμετρηθούν στον τόπο καταγωγής τους, αλλά θα απογραφούν κανονικά στον τόπο που κατοικούν. Επίσης, οι φοιτητές θα προσμετρηθούν στον τόπο που σπουδάζουν, ενώ οι φοιτητές του εξωτερικού δε θα προσμετρηθούν καθόλου στον μόνιμο πληθυσμό της χώρας. Πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε έναν τόπο για λιγότερο από ένα χρόνο, θα απογραφούν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν σε αυτόν.

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την πιστοποίηση ΚΕΠ ως one stop shop για ίδρυση ΟΕ/ΕΕ

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δύνανται να λειτουργούν ως Υπηρεσία Μιας
Στάσης, για τη σύσταση ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών (κάθε μορφής), που
δεν απαιτούν συμβολαιογραφικό έγγραφο, κατά τα οριζόμενα στο ν. 3853/2010 (ΦΕΚ
90 /Α΄), εφόσον λάβουν πιστοποίηση υπηρεσιών μιας στάσης, σύμφωνα με τις
προϋποθέσεις και τη διαδικασία που περιγράφεται κατωτέρω.
Άρθρο 2
Φορέας πιστοποίησης
Φορέας πιστοποίησης των ΚΕΠ, ως υπηρεσιών μίας στάσης, ορίζεται η Γενική
Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου
Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η σχετική απόφαση
πιστοποίησης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης χορηγείται ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Οργάνωσης και
Λειτουργίας ΚΕΠ και της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής.
Ο φορέας πιστοποίησης των ΚΕΠ διατηρεί ηλεκτρονικό Μητρώο όπου καταχωρούνται
τα πιστοποιημένα ΚΕΠ, καθώς και κάθε στοιχείο για τη λειτουργία τους που κρίνεται


Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά αγροτών και υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για το 2011 θα πραγματοποιηθεί και φέτος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε τρεις χρονικές περιόδους, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά από επτά έως 15 χρόνων, υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς επίσης και αγροτών, ήτοι γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων, από όλη τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι το κατασκηνωτικό πρόγραμμα είναι και φέτος εντελώς δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για τις όποιες πληροφορίες με την κα Μπόϊκου στο τηλέφωνο 210-2125035 και να αποστέλλουν τα δικαιολογητικά στις κατά τόπους διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου ανήκουν. Θα πρέπει δε να τα αποστέλλουν ένα μήνα πριν από την έναρξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.
Τα παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών (μαθητές Δημοτικού) θα λάβουν μέρος στις δυο πρώτες περιόδους από 4 έως 22 Ιουλίου και από 22 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, οι οποίες θα είναι για αγόρια και κορίτσια. Τα παιδιά ηλικίας από 13 έως 15 ετών (μαθητές Γυμνασίου) θα λάβουν μέρος στην τρίτη περίοδο από τις 8 μέχρι τις 26 Αυγούστου η οποία απευθύνεται επίσης σε αγόρια και κορίτσια.
Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

Διώτη: «ΥΠΑΑΤ, ΕΒΖ και ΑΤΕ υπαίτιοι για το μαρασμό της τευτλοκαλλιέργειας»


«Προφανώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζει σε …άλλη χώρα, όταν υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, μαζί με τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για τη στήριξη της τευτλοπαραγωγής, αφού το μόνο που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα είναι ο περιορισμός της φετινής σποράς σε 60.000 στρέμματα - αφού οι τευτλοπαραγωγοί, παρά τα πενιχρά κίνητρα, δεν έδειξαν να πείθονται ότι υπάρχει μέλλον για την ΕΒΖ - και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος λουκέτα στα ζαχαρουργεία σε Σέρρες και Ορεστιάδα». 
Αυτό σχολίασε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, με αφορμή την απάντηση του υφυπ. ΑΑΤ Γ. Κουτσούκου, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει με τη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, σχετικά με την τευτλοκαλλιέργεια και την ΕΒΖ.