Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΕΒΡΟΥ /ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ.


1 χρόνος μνημονιο-100 χρόνια πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις.
Να στείλουμε μήνυμα καθολικής αντίστασης.

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την ένταξη της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης και την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου Μνημονίου με τις αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του, βρίσκει το σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, των νέων και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε μια οδυνηρή και βίαιη φτωχοποίηση, χωρίς τέλος.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να μετατρέψουν Την Γενική Απεργία στις 11 Μάη σε μια διαφορετική απεργία. Πρέπει και μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα της καθολικής κοινωνικής αντίστασης απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η κυβέρνηση, η Τρόικα και οι δυνάμεις του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, τους ανέργους.
Η 11η  Μάη πρέπει να είναι μια μεγάλη απεργία - απάντηση στη νέα πρωτοφανή επίθεση που έχουν εξαπολύσει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα, μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, και του «Συμφώνου για το Ευρώ», που «θεσμοθετεί» τη διαρκή λιτότητα και καταδικάζει ολόκληρη τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια.

ΟΑΕΔ: Πέντε νέα προγράμματα για 100.000 ανέργους


Την σταδιακή ενεργοποίηση πέντε νέων προγραμμάτων μέσα στο 2011 που απευθύνονται σε 100.000 νέους ανέργους πρόκειται να ανακοινώσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για προγράμματα που σχετίζονται με  την Επιταγή Επανένταξης με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους, πρόγραμμα Απασχόλησης 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τουριστικό πρόγραμμα με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές  επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας, και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών, την επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απασχόλησης απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Παράλληλα ο ΟΑΕΔ θα συμμετάσχει στην εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Δράσεων Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Μέχρι τώρα τα εφαρμοζόμενα προγράμματα έχουν αποδώσει τη διατήρηση πάνω από 294.000 θέσεων εργασίας, καθώς και την ένταξη περισσότερο από 62.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας.

Παπουτσής : Για τον φράχτη στον Έβρο και frontex

Για τον φράχτη στον Έβρο

Για τον φράχτη στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει ότι παρά τις καθυστερήσεις θα γίνει.


«Ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Ξεπερνάμε και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια και ξεκινάμε άμεσα τη διαδικασία για την κατασκευή του έργου» τόνισε.

Για Frontex

Ο κ.Παπουτσής προτείνει, μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Frontex και στην προώθηση των παράνομων μεταναστών στην πατρίδα τους μαζί με το μέτρο της ανακατανομής των παράνομων μεταναστών σε κράτη - μέλη.


«Την Πέµπτη που θα βρίσκοµαι στις Βρυξέλλες θα επαναλάβω την πρόταση που έχω κάνει επανειληµµένα για τη διεύρυνση των αρµοδιοτήτων του Frontex όχι µόνο στην αποτροπή εισόδου των παράνοµων µεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην άµεση επιστροφή στην πατρίδα τους.


»Η Ελλάδα επιθυµεί µια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και µετανάστευσης. Ζητάµε την εφαρµογή του µέτρου της ανακατανοµής παράνοµων µεταναστών σε κράτη - µέλη, καθώς και την τροποποίηση του Κανονισµού ∆ουβλίνο ΙΙ. Ο οποίος, όπως εφαρµόζεται σήµερα, επιβαρύνει δυσανάλογα τη χώρα µας λόγω της γεωγραφικής µας θέσης».


in.gr 

Ντόρα Μπακογιάννη: πριν την έναρξη του 5ου προσυνεδρίου στη Χερσόνησο απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο πριν την έναρξη του 5ου προσυνεδρίου στη Χερσόνησο του Ηρακλείου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δέκα χρόνια μετά συζητάμε για έξοδο  από το ευρώ;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτός είναι ένας εφιάλτης, είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει ούτε να το συζητάμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Δημοκρατική  Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, της συνεννόησής τους, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, οι οποίες είναι αναγκαίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Αντί να μεμψιμοιρούμε, αντί να περιμένουμε να μας σώσει κάποιος Θεός της Ελλάδος, να καταλάβουμε ότι από εμάς θα κριθεί αν η Ελλάδα βγει από αυτή την κρίση ή όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα είστε θετική στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είμαι θετική στο ενδεχόμενο συνεννόησης των δυνάμεων. Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν αναζητά  να συγκυβερνήσει. Θεωρεί  όμως ότι είναι απολύτως αναγκαίο τα δυο  παλαιά κόμματα στην Ελλάδα, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να συνεννοηθούν, να συμφωνήσουν, στις αναγκαίες αλλαγές, έτσι ώστε να προχωρήσει μπροστά η χώρα και να μην είναι δούλοι των οποιονδήποτε συντεχνιών, όπως εμφανίζονται σήμερα.

Παρέμβαση πολιτών για υποτιτλισμούς τηλεοπτικών προγραμμάτων


TVΕπιστολή προς τις διοικήσεις των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν στην Ελλάδα, απέστειλε ομάδα 107 πολιτών με προβλήματα ακοής, τόσο των ιδίων, όσο και ατόμων του περιβάλλοντός τους, με στόχο τον υποτιτλισμό των τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Όλο το ρεπορτάζ
Όπως αναφέρει η σχετική επιστολή: «Είμαστε μια διαδικτυακή ομάδα 107 μέχρι στιγμής ατόμων που έχουμε προβλήματα ακοής είτε εμείς είτε οι άμεσοι συγγενείς μας (κυρίως παιδιά). Πολλοί από μας (ή τα παιδιά μας) δεν γνωρίζουμε τη νοηματική γλώσσα. Αντιθέτως, διαβάζουμε με ευχέρεια τους υποτίτλους στα διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα.Αποφασίσαμε να σας στείλουμε αυτή την ομαδική επιστολή για να σας πούμε ότι πως στο εξωτερικό είναι υποτιτλισμένο το σύνολο των ταινιών που προβάλλονται στην τηλεόραση και αναρωτιόμαστε πότε θα προχωρήσετε κι εσείς σε αυτό το βήμα. Γνωρίζουμε πως σήμερα η τεχνολογία είναι άμεσα διαθέσιμη και σχετικά φτηνή».
Στην ίδια επιστολή γίνεται αναφορά σε σποραδικές προσπάθειες που έχουν υπάρξει, αλλά και ειδική αναφορά για τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.