Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ


Μοιάζει με το γάλα τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση, όμως το κεφίρ, φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητές του στην ανθρώπινη υγεία.


Το κεφίρ όπως και όλα τα προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος όπως το γιαούρτι, το ξυνόγαλα και το αριάνι, είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν και απολαμβάνουν τα οφέλη του πολλούς αιώνες τώρα. Είναι άλλωστε συχνό φαινόμενο να ξεπερνούν τα 100 έτη ηλικίας οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.
Παρά το γεγονός ότι το γάλα είναι από μόνο του μια πολύ καλή τροφή, η ζύμωση που υφίσταται από τους σπόρους του κεφίρ στην ουσία το ‘αναβαθμίζει’. Οι "σπόροι" του κεφίρ είναι μια μάζα βακτηριδίων, ζύμης και πολυσακχαρίτη και η μικροβιολογία τους είναι πολύ σύνθετη. Ο πολυσακχαρίτης που περιέχει η μάζα των σπόρων του κεφίρ έχει αποδειχθεί ότι είναι μοναδικός και του έχει δοθεί το όνομα kefiran.
Η ιδιαιτερότητα του κεφίρ είναι ότι αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό –περισσότερο από το γιαούρτι, καθαρίζει το έντερο, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι πλήρως ισορροπημένη τροφή και συμβάλει σε ένα υγιές 

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύει αύριο ο κ. Ντόλιος στο Μεγανήσι

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ντόλιος θα συνοδέψει αύριο, 07 Μαΐου 2011 τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου
στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών που θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Μεγανησίου. Το θέμα του συνεδρίου είναι: Ταξιδεύοντας με τον «Καλλικράτη» στα  μικρά Νησιά.

Αναφορά της Τσιαούση για την ένταξη των ΑμεΑ στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του ΟΕΚ

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα τον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων και των προϋποθέσεων ένταξης των ΑΜΕΑ στο Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Ο.Ε.Κ.

Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου έτους 2009 συμπεριλαμβάνουν πάσης φύσεως επιδομάτων των ΑμεΑ, στο εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα, επίσης οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις αυστηροποιούνται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι ο χώρος των ατόμων με αναπηρία βιώνει με τον πιο σκληρό και ανάλγητο τρόπο την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Πιο συγκεκριμένα στην με αρ. πρωτ 4510/204/18-3-2011 Υπουργική Απόφαση αναφέρεται: «Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα λαμβάνονται υπόψη τα πάση φύσεως εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή, όπως προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2010». Έτσι γίνεται αντιληπτό ότι ιδιαίτερα αδικημένες είναι οι βαρύτερες κατηγορίες αναπηρίας όπως τα άτομα με παραπληγία, τετραπληγία και τύφλωση αφού στο εισοδηματικό κριτήριο συμπεριλαμβάνεται το εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας.

Πρόσκληση για τα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρτών ..


.•             Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης
•             Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γεώργιος Πετρίδης
•             Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας  και Εθνολογίας  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής                 Κωνσταντίνος Χατζόπουλος
•             Ο Πρόεδρος της Εθνικής Χαρτοθήκης καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος
•             Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου

      Σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρτών με θεματικό τίτλο:
« Επιστροφή των Μύθων με χάρτες της Ιστορίας: από τον Άθω στη Ροδόπη»
4 αιώνες χαρτογραφίας, 1520-1920
Που θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα της Καπναποθήκης - Πολιτιστική Κυψέλη Δήμου Κομοτηνής, Γεωργίου Κονδύλη 61 Κομοτηνή, το Σάββατο  7 Μαΐου 2011 στις 18:30μμ στα πλαίσια των εορταστικών Εκδηλώσεων των Ελευθεριών Θράκης  2011 που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής.

Γιαννακίδης για διόδια στην Εγνατία Οδό

Ο «Καλλικράτης» των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδας

Το σχέδιο συγχώνευσης των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδας παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυκούργος Λιαρόπουλος στην σύσκεψη για την αναδιάταξη του ΕΣΥ παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Προβλέπει επτά κύκλους νοσοκομείων, στους οποίους θα ενταχθούν 29 νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας. 

♦ Ο κύκλος Θράκης - Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα ενταχθούν τα νοσοκομεία Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Να σημειωθεί ότι ο διάλογος για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επόμενη ημέρα και στις 2 Ιουνίου θα γίνει πραγματικότητα η συγχώνευση των νοσοκομείων. Στο πλαίσιο του διαλόγου οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Αρις Μπουσουλέγκας και Χρήστος Ζηλίδης θα εισηγηθούν τις επιστημονικές προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων που υπάγονται στις αρμοδιότητές στους στις 25 Μαϊου.