Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Παρατράγουδα ..Δαδιάς συνέχεια ..

Γίουχαραν τον Γιώργο Παπανδρέου αποκαλώντας τον δωσίλογο και προδότη

Στο Α’ νεκροταφείο της Αθήνας  έγινε η κηδεία του μεγάλου αγωνιστή Λάκη Σάντα και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε , μέρος του οποίου γιούχαρε τον Πρωθυπουργό !

Ειδική σύσκεψη στην Ροδόπη για τα ανενεργά στρατόπεδα

Ειδική σύσκεψη στην Ροδόπη για τα ανενεργά στρατόπεδα
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, στο πλαίσιο της διερεύνησης και προώθησης αναπτυξιακών ευκαιριών, ζήτησε τη σύγκληση ειδικής σύσκεψης στην Κομοτηνή, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως από τη στρατιωτική ηγεσία στο χώρο της Θράκης για τις εγκαταστάσεις ανενεργών στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης.

Τελικός σκοπός θα είναι η διαμόρφωση πρότασης για την αξιοποίηση της χρήσης τους προς το δημόσιο συμφέρον.


Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και ώρα 20:30 στην 29η Ταξιαρχία Πεζικού (στρατόπεδο Παράσχου).

Σ' αυτή θα συμμετέχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού Aντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και οι Διοικητές των 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Αθανάσιος Ζάχος και 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Δημήτρης Χασάπης. 

http://www.inpost.gr

Περιφεριακή Αν: Αρνήθηκαν να συζητήσουν- τώρα- το θέμα των πολλών διοδίων στην περιφέρεια ΑΜΘ

«Αρνήθηκαν να συζητήσουν– τώρα- το θέμα των πολλών διοδίων στην περιφέρεια ΑΜΘ.»
Η «Περιφερειακή  Αναγέννηση», ως μείζονα αντιπολίτευση υιοθέτησε πρόταση μελών της και πρότεινε να συζητηθεί ως θέμα ημερησίας διάταξης ο περιορισμός των προβλεπομένων δυσβάσταχτων διοδίων επί της Εγνατίας οδού στην διέλευσή της, καθ’ όλο το μήκος της περιφέρειάς μας.
Μετά την άρνηση  της διοίκησης να το συμπεριλάβει, το έθεσε ως επείγον θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, δεδομένου ότι εντός ολίγου θα βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, με κατασκευασμένους τους αντίστοιχους  σταθμούς. Η διατυπωθείσα θέση μας είναι  να ανατραπεί η λογική κάθε 50 χλμ. και ένας σταθμός διοδίων αλλά η καταβολή μόνον μια φορά- ανά κατεύθυνση- σε όλο το  μήκος της Εγνατίας οδού, εντός της περιφέρειας, διοδίων. Αυτό σε μια περίοδο οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, εκτόξευσης, υπέρ του δημοσίου, των τιμών των καυσίμων τα ύψη και ενώ υπάρχει η ενιαία διοικητική δομή της περιφέρειας.

Ανοιχτή σύσκεψη για την σύναψη μνημονίου για την Κοινωνική εργασία


Ανοιχτή σύσκεψη με σκοπό τη διαμόρφωση και σύναψη εγγράφου Μνημονίου Συνεργασίας για τηνδημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει την Παρασκευή 6 Μαΐου στην Ορεστιάδα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης σε συνεργασία με την Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου Α.Ε., στο πλαίσιο  πρόσκλησης του Υπουργείου εργασίας& Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 7 "Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού", και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 25520 22330 & 27900 ή στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ορεστιάδας, Αγίων Θεοδώρων 8, Ορεστιάδα
ερτ.  

Ερώτηση στη βουλή από 14 βουλευτές μεταξύ αυτών και η κ Ρενταρή για το πετρέλαιο θέρμανσης και το Αγροτικό πετρέλαιο


Στo πλαίσιο  της συζήτησης για την εξίσωση του ειδικού φόρου  κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, 14 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Έβρου, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε κατέθεσαν τις προτάσεις τους στους Υπουργούς Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Οι 14 Βουλευτές επεσήμαναν την ανάγκη « να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά, ιδίως σε περιοχές της χώρας, όπου επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες, αφού το κόστος θέρμανσης απορροφά μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους.» Σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο,  τόνισαν με έμφαση ότι  επιβάλλεται να είναι μειωμένου κόστους διότι  αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Δεδομένου ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει τομέα-κλειδί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πράσινη ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη, οι 14 Βουλευτές ζήτησαν να υπάρξει σχετική ρύθμιση μειωμένου κόστους πετρελαίου για αγροτική χρήση».Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε τόνισε ότι οι παραπάνω εξελίξεις αποτελούν πάγιες κοινωνικές ανάγκες προκειμένου να μην αφανιστεί εντελώς η αγροτική δύναμη της χώρας και να μην υποφέρουν παραπάνω τα ελληνικά νοικοκυριά.    
ert                                       

Σαν σήμερα : Νo more ... 5/5 2010Marfin :  στις 5 Μαϊου του 2010 όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 3 εργαζόμενοι....