Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Πουλιλιός : Η frontex δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται στον Έβρο και απάντηση για τα λουκέτα στη Δαδιά

Καλύτερα να πάνε στην Τουρκία παρά να βρίσκεται στον Έβρο η Frontex λέει ο 
Δήμαρχος Σουφλίου και προτείνει να προσληφθούν ντόπιοι φρουροί . 


Όσο για την κατάσταση στην Δαδιά , που μπήκε λουκέτο λέει ο Δήμαρχος ότι κάποιοι κουκούλωναν τα προβλήματα και τώρα θυμήθηκαν να στείλουν το υγειονομικό και να ανακαινίσουν το θέμα . Όλα ήταν παράνομα λέει ο κ.Πουλιλιός και δεν διακινδυνεύει να μπει φυλακή . 
Έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια όσους αντιδρούν στο κλείσιμο , γιατί η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι δυσφήμηση ....


Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμό ολόκληρη την συνέντευξη στον Δημήτρη Κολιό . 

http://www.radiomax.gr/maxsite//modules/mod_jlplayer/standalone.php

Η Μιλένα στέλνει στα θρανία τους μελισσοκόμους


ImageΑπό 1 Φεβρουαρίου ως 15 Μαΐου κάθε έτους θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελισσοκόμων που περιγράφεται στη δράση 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», που τίθεται σε εφαρμογή με την απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, την Τετάρτη 4 Μαΐου.
Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, (Καν. Ε.Κ. 1234/2007) 2011 – 2013, η εν λόγω απόφαση ορίζει ότι η ορθή εφαρμογή της δράσης αυτής ελέγχεται με τακτικούς αλλά και έκτακτους δειγματοληπτικούς επιτόπιους τεχνικούς και οικονομικούς ελέγχους.
Η διάρκεια της κάθε εκπαίδευσης καθορίζεται σε τρεις (3) ημέρες σε κάθε επιλέξιμη περιοχή για κάθε έτος εφαρμογής του προγράμματος από τον καθ’ ύλην αρμόδιο οργανισμό του ΥΠΑΑΤ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ΟΓΕΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Προβλέπεται η πραγματοποίηση κύκλων μαθημάτων ανά επιλέξιμη περιοχή έτσι ώστε με την ολοκλήρωση κάθε τριετούς προγράμματος να έχουν καλυφθεί όλα οι θεματικές ενότητες που αναφέρονται παρακάτω:
- Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών
- Βασιλοτροφία

"Αντιαναπτυξιακες - και με σύγχιση- ρυθμίσεις για τη γη υψηλής παραγωγικότητας"


Σε περίοδο μεγάλης  υπανάπτυξης, τεράστιες περιουσιακές αξίες  χάνονται από την υποβάθμιση περιουσιακών στοιχείων των συμπολιτών μας, με τις νέες ρυθμίσεις για την γη υψηλής παραγωγικότητας.  Δημιουργείται ανάσχεση στην ανάπτυξη, κλίμα ανασφάλειας αξιών και συναλλαγών για τους πολίτες. Ακίνητα που αγοράσθηκαν ως οικοδομήσιμα, κυρίως εκατέρωθεν δημοτικών, επαρχιακών και εθνικών οδών, μάλλον δεν οικοδομούνται και θα  καταστούν απλοί αγροτεμάχια. Δημιουργούνται βίαιες υπαξίες και οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης χάνουν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια αλλά δισεκατομμύρια από την μετατροπή οικοπεδικών αξιών σε αντίστοιχες αγρών. «Ήταν στραβό το κλίμα…» ήρθε και η ρύθμιση αυτή να μας πάει ακόμη πιο πίσω, τόσο σε αξίες όσο και στην οικοδομική δραστηριότητα..

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2011


Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2011


Ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη υπήρξε ο θριαμβευτής


Το μόνον βέβαιο με τις βραβεύσεις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι ότι η απουσία-παρουσία του Θανάση Βέγγου και εκείνοι που έκαναν την απονομή είχαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι τα ίδια τα βραβεία, στα οποία ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη (που ήταν απών) υπήρξε θριαμβευτής κερδίζοντας επτά: ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, ήχου, σκηνογραφίας και (εξ ημισείας) μοντάζ.

Σε ό,τι αφορά τον Βέγγο κάπου το περίμενες. Παρότι η είδηση του θανάτου του είχε ανακοινωθεί ήδη από το πρωί, η Ακαδημία είχε φροντίσει να προετοιμάσει εγκαίρως ένα αφιέρωμα στον μεγάλο κωμικό. Το γεγονός ότι ο Θανάσης Βέγγος ήταν τιμώμενο πρόσωπο στην περσινή απονομή βοήθησε αρκετά, διότι το υλικό του εφετινού αφιερώματος, στο μεγαλύτερο μέρος του, είχε ληφθεί από την περσινή εκδήλωση. Αυτό είναι το πρώτο μπράβο για την Ακαδημία.

 

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: Με τον Παπανδρέου δουλεύαμε πολλούς μήνες υπογείως για να βάλουμε στο ΔΝΤ την Ελλάδα

Διακήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «Βελτίωση υποδομών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σουφλίου »ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ

Ο Δήμος Σουφλίου

διακηρύσσει
 
τη με ανοικτή δημοπρασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου:

«Βελτίωση υποδομών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σουφλίου »

Προϋπολογισμού 436.231 Ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.),

που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις α) του ν. 3669/08 και

β) τους όρους του παρόντος τεύχους και

καλεί

τους ενδιαφερόμενους εργολήπτες να υποβάλλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του ως άνω έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του δήμου εδώ .. http://www.soufli.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=62