Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για το θάνατο του Θ. Βέγγου

Έρχεται σχέδιο εξυγίανσης για τους προβληματικούς ΟΤΑ

Δεν τίθεται θέμα υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, υποστήριξαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, και οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στη σημερινή παρουσίαση των οικονομικών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προανήγγειλαν σχέδιο εξυγίανσης για τους «προβληματικούς» Δήμους και περιφέρειες καθώς και κατάσταση με τον δανεισμό τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου “για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους αποκτούμε μια συνολική εικόνα, πού πηγαίνουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Έχουμε πλέον στοιχεία από όλους τους δήμους της χώρας, όπως έχουμε στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας και αποκτούμε στοιχεία και από όλους τους ασφαλιστικούς φορείς”.

Παράλληλα στην παρουσίαση αναφέρθηκε πως πάνω από 4.000 νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έχουν ήδη συγχωνευτεί ενώ η βάση δεδομένων, για το πρώτο τρίμηνο του 2011 τονίζεται ότι λειτουργεί με πληρότητα 100%. Αυτό σημαίνει πως το σύνολο των φορεών αναρτούν τα στοιχεία που πρέπει.

Αν και σύμφωνα με τους υπουργούς, το ελάχιστο κόστος λειτουργίας της αυτοδιοίκησης είναι διασφαλισμένο, υπάρχουν δήμοι και περιφέρειες που το ισοζύγιο εσόδων – εξόδων είναι αρνητικό ή οριακά θετικό. Οι “προβληματικοί” ΟΤΑ θα μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης ενώ προσεχώς θα παρουσιαστεί και ποιοι εξ αυτών χρωστούν και πόσα έχουν δανειστεί.e-net.gr

Πλαφόν στη βενζίνη για 13 νομούς και για τον Έβρο

Την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης για 13 νομούς αποφάσισε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
 
Συγκεκριμένα, το πλαφόν θα ισχύσει από αύριο στις Κυκλάδες (1,724 ευρώ), την Κεφαλλονιά (1,769 ευρώ), την Κέρκυρα (1,765 ευρώ), τη Λέσβο (1,722 ευρώ), τα Γρέβενα (1,736 ευρώ), τον Έβρο (1,744 ευρώ), την Ευρυτανία (1,745 ευρώ), τη Φωκίδα (1,735 ευρώ), τα Δωδεκάνησα (1,724 ευρώ), το Λασίθι (1,788 ευρώ), το Ρέθυμνο (1,774 ευρώ), τη Σάμο (1,734 ευρώ) και τη Χίο (1,739 ευρώ).
Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το πλαφόν θα ισχύει μέχρι να προσαρμοστεί το σύστημα. Μέχρι σήμερα η τιμή της αμόλυβδης στις παραπάνω περιοχές ξεπερνούσε το 1,80 ευρώ.
Εκτός από τα βενζινάδικα, το υπουργείο θα επιβάλει πλαφόν στις εταιρείες εμπορίας, δηλαδή στην χονδρική τιμή, για 5 νομούς: Δωδεκανήσων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου, Χίου .

Από 4 μέχρι 15 Μαΐου τα Ελευθέρια 2011 στην Αλεξανδρούπολη

Την Τετάρτη 4 Μαΐου ξεκινά ο εορτασμός των Ελευθέριων 2011 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για την 91η επέτειο της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας του Έβρου και ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, τιμώντας τη μνήμη της 14ης Μαΐου του 1920.

«Μπροστά στα αδιέξοδα της ύπαρξής μας, σήμερα, οι αγώνες των προγόνων μας αποτελούν σύμβολα αντίστασης και θάρρους, που τόσο έχουμε ανάγκη για να κατακτήσουμε την μεγάλη ανάταση και την υπέρβαση της κρίσης», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ενώ προσθέτει «εορτάζοντας τα "Ελευθέρια" ρίχνουμε λίγο από το λαμπρό φως του 1920 στα σκοτάδια της δύσκολης, γεμάτης πόνο εποχής μας. Γιατί η δημοκρατία και η ελευθερία είναι διαρκείς αγώνες κι αγωνίες και εντάσσονται στη διαχρονικότητα της ταυτότητάς μας».

Θανάσης Βέγγος : Από την ταινία "Ολα Ειναι Δρομος" που γυρίστηκε στον Έβρο

Έφυγε ο Θανάσης Βέγγος

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγες ώρες ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός Θανάσης Βέγγος ο οποίος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε γεννηθεί στον Πειραιά, στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927 από το Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν και το μοναδικό παιδί. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, συγκεκριμένα εργαζόταν στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού, και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο, εκδιώχθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Η απόλυση του πατέρα του προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, σοβαρό 
οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια του Θανάση, κάτι που τον αναγκάζει να ριχτεί στον αγώνα για το μεροκάματο. Κυριότερη μεταξύ των επαγγελμάτων με τα οποία ασχολήθηκε ήταν η απασχόληση σε επεξεργασίες δερμάτων. Παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του. Τα χρόνια 1948-1950 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου γνωρίστηκε με τον μετέπειτα γνωστό σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Αυτή η γνωριμία οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, το 1954 στην ταινία Μαγική Πόλις του Κούνδουρου. Για τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε σε μικρούς ρόλους, εργαζόμενος παράλληλα και ως φροντιστής στα πλατό. Την περίοδο αυτή εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο 

Θεατρικό Εργαστήρι Διόνυσος : Πρόγραμμα Μαϊου


Συνεχίζεται η μεταφορά των μαθητών Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους των Αστικών, Υπεραστικών ΚΤΕΛ και ιδιοκτητών Ταξί


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πληρώνει τις επόμενες ημέρες ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων του 2010 για τη μεταφορά μαθητών. Αυτό αποφασίστηκε την Δευτέρα 5 Μαΐου 2011, σε συναντήσεις που είχε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με εκπροσώπους των Υπεραστικών και Αστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας, καθώς και με εκπροσώπους των ιδιοκτητών Ταξί, με αποτέλεσμα οι μεταφορείς να ξεκινήσουν από την Τρίτη 3 Μαΐου 2011 την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους απρόσκοπτα.
Το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την μεταφορά των μαθητών, είχε να κάνει την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση κατά 20% του ποσού επιχορήγησης στις Περιφέρειες της χώρας για τη μεταφορά των μαθητών έως το τέλος του χρόνου.
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, θα υπάρξει συνάντηση όλων των Περιφερειαρχών στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, μετά τις συναντήσεις, ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι μαθητές, τόνισε όμως πως αυτό δεν έγινε με υπαιτιότητα της Περιφέρειας.