Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Σουφλί:Απεργία πείνας μεταναστών

Απεργία πείνας ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου 12 λαθρομετανάστες που κρατούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους.

Πρόκειται για πέντε Ιρανούς, τρία Ιρακινούς, δύο Σύριους, έναν Νιγηριανό και έναν Τούρκο. Σημειώνεται ότι οι έξι από τους κρατουμένους, έχουν υποβάλλει αίτημα και για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι παράνομοι μετανάστες παρακολουθούνται από γιατρούς και είναι καλά στην υγεία τους.Αθήνα 9,84

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν με κακό φωτομοντάζ !

Περισσότερο photoshop δεν ήταν δυνατό !
Παρακάτω θα δείτε τις δύο φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν εν ζωή και τη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε με τον Λάντεν νεκρό και τραυματισμένο .
Εκτός από την οριογραμμή του μοντάζ που με μια μικρή μεγέθυνση είναι ορατή ,από τη μισή μύτη και πάνω , όπως και από το λαιμό και κάτω . Είναι επίσης ορατό ότι οι φωτογραφίες είναι ολόιδιες στα βασικά κύρια χαρακτηριστικά όπως στόμα , αυτιά , μισή μύστη κτλ με αρκετά κακό φωτόμοντάζ στη δεύτερη . Δεν φρόντισαν να σβήσουν ούτε τις ίδιες ανακλάσεις φωτός στα διάφορα σημεία του προσώπου του Λάντεν .
Και φυσικά βρέθηκε και η φωτογραφία που έγινε το μοντάζ , η τρίτη φωτογραφία . 

Η φωτογραφία  δεν είναι και το καλύτερο θέαμα για αυτό είναι δική σας επιλογή αν θέλετε να δείτε επιλέγοντας να ανοίξετε  παρακάτω .


Πρωταθλητές Ελλάδας οι έφηβοι του Εθνικού Αλεξ/πολης

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2, κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, κερδίζοντας στον τελικό, τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ. 23-25, 22-25, 15-16, 25-20, 15-8. Οι παίκτες του εθνικού έδειξαν ότι έχουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα αλλά και ικανότητες αφού κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, έχοντας και την βοήθεια του κόσμου, καθώς οι αγώνες του φάιναλ φορ έγιναν στην Αλεξανδρούπολη. Για τον Εθνικό του προπονητή Θανάση Μουστακίδη αγωνίστηκαν οι Κασαμπαλής, Κωνσταντινίδης, Χατζόπουλος, Καβαρατζής, Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Δαλδαβερέλης, Ντασάκος, Λαχτάρας, Κυριακίδης, Γκίνης και Κοντοστάθης. Στον μικρό τελικό που προηγήθηκε ο Απόλλωνα Καλαμαριάς κατέλαβε την τρίτη θέση κερδίζοντας την ΕΑ Πατρών με σκορ 3-2.

thrakinet

Δήμος Σουφλίου - Με 11 απολύσεις την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς !

Θλιβερή Δημοτική Αρχή / Θλιβερές εικόνες στο Σουφλί !  -Επιστολή Αναγνωστών .

Θλιβερή εικόνα, σήμερα πρωτομαγιά, με το αναψυκτήριο και το κέντρο ενημέρωσης της επιχείρησης της Δαδιάς κλειστό... οι πυλώνες του τουρισμού του Έβρου.

Αυτά δεν μας τα έλεγε προεκλογικά ο κ. Πουλιλιός και τα "τζιμάνια" οι αντιδημαρχοί του (υπερφωστήρες). Αυτοί τελικά, καλά λένε οι κάτοικοι του νέου δήμου Σουφλίου, ήρθαν για να κατεδαφίσουν τα πάντα...Ξεκινήσαμε από Αλεξανδρούπολη παρέα οκτώ ατόμων και μείναμε έκπληκτοι βλέποντας αυτό το άθλιο και θλιβερό θέαμα μπροστά στα μάτια μας. Κλειστή η επιχείρηση της Δαδιάς (ούτε το αναψυκτήριο, ούτε το κέντρο ενημέρωσης ανοιχτό)... Μπράβο ρε παιδιά και εις ανώτερα!!! Ισοπεδώστε τα όλα... Μπορείτε!!! Θα ήθελα να ήξερα, οι Δαδιώτες τι λένε για όλα αυτά;Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε από κάποιους θαμώνες ενός .........

Από το Sufli της Ανδαλουσίας… στο Σουφλί του Έβρου


Έξι υπάλληλοι αποτελούν όλο το προσωπικό του Δήμου( που έχει το ίδιο όνομα με το Σουφλί του Έβρου) της Ανδαλουσίας της Νοτιοανατολικής Ισπανίας, οι οποίοι συνοδεύουν τον Ισπανό δήμαρχο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Σουφλί του Έβρου, με σκοπό την αδελφοποίηση των δύο δήμων.
Ο Ισπανικός δήμος Sufli βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Αλμερίας, στην επαρχία της Ανδαλουσίας στην Νοτιοανατολική Ισπανία και έχει μόλις 300 κατοίκους.
Ο Δήμαρχός του, που εκλέγεται επί 20 χρόνια στην εκεί περιοχή, επισκέφτηκε το Σουφλί του Έβρου με τους 6 υπάλληλους του. Στο πλαίσιο της τετραήμερής επίσκεψης -που βρίσκεται σε εξέλιξη- η Ισπανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα τέσσερα μουσεία του Σουφλίου, καθώς και στο περίφημο Δάσος της Δαδιάς.
Οι περισσότεροι βρίσκονται στη χώρα μας για πρώτη φορά, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής, από την ελληνική κουζίνα και από τη φιλοξενία των Θρακιωτών και επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αδελφοποίησης.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν είναι η μοναδική ελληνική πόλη με το ίδιο όνομα στην Ισπανία, καθώς πριν από λίγα χρόνια τα Άβδηρα της Ξάνθης αδελφοποιήθηκαν με τα Άβδηρα της Ισπανίας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΠΕΡΙΦHΜΑ" CDS


Γράφει ο Επιμηθέας


Με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει των τελευταίο καιρό σχετικά με τα Credit Default Swaps (CDS) ελληνιστί Σύμβαση Ανταλλαγής Κινδύνου Αθέτησης (ΣΑΚΑ) και πόσο οι κάτοχοι αυτών πιέζουν μέσω κερδοσκοπικών παιχνιδιών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να σας περιγράψουμε τι είναι τα CDS. Συγχρόνως η παγκόσμια οικονομική κοινότητα θα πρέπει να εξετάσει και το ενδεχόμενο επιβολήςαυστηρότερων κανόνων και εποπτικού πλαισίου στις χρηματοοικονομικές αγορές των συγκεκριμένων συμβάσεων.
Τα CDS είναι συμβόλαια παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Άρχισαν να χρησιμοποιούνται στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά η αγορά αυξήθηκε δραματικά από το 2003. Μέχρι το τέλος του 2007, το οφειλόμενο ποσό ήταν 62,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέχρι το τέλος του 2008 υποχώρησε στα 38,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στο σφυρί οι θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας

«Πέρασε» και από τη γενική συνέλευση των μετόχων η πώληση όλων των μη χρηματοπιστωτικών θυγατρικών της ΑΤΕbank. Δωδώνη, ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ και ΣΕΚΑΠ βγαίνουν πλέον επισήμως στην αγορά προς αναζήτηση πρόθυμων αγοραστών με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό. Θα προηγηθούν η επιλογή συμβούλου που θα αναλάβουν και το έργο της αποτίμησης των επιχειρήσεων. Ήδη ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. και δια στόματος του διοικητή της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκη ο σύμβουλος που θα «τρέξει» -μαζί με την Αγροτική- την πώληση της ΕΒΖ και είναι η Eurobank. Για τις υπόλοιπες θα χρειαστεί να περιμένουμε τις επίσημες προκηρύξεις που αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο κ. Πανταλάκης παρουσίασε την πώληση των αγροτοβιομηχανιών της ΑΤΕ ως μονόδρομο και αναπόσπαστο μέρος του τετραετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε η τράπεζα να υλοποιεί το 2010 και προβλέπεται να ολοκληρώσει το 2013. Τόνισε ότι απορρέει από τις υποχρεώσεις που η χώρα έχει αναλάβει όχι μόνο απέναντι στην τρόικα αλλά και στην γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άφησε δε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης για την «παράνομη (ύψους 675 εκατ. ευρώ δηλ. πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που δικαιούνταν με βάση το κοινοτικό δίκαιο) χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το 2008. «Η ΑΤΕ τότε δοκίμασε τον