Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Η αυτοκοροϊδία στο ζενίθ.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο χρόνος τρέχει, οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και ο λαός κοιμάται.
Στις δημοσκοπήσεις 31,5% (V-PRC) δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ αν είχαμε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι με την ακολουθούμενη πολιτική θα δούμε καλύτερες μέρες.
Λίγο πιο κάτω απ’ το 30,5% (V-PRC)παίρνει στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 πιστεύουν ότι το «Ζάππειο1» και η συμπλήρωσή του απ’ το «Ζάππειο2» θα μας λύσουν τα προβλήματα που έχουν τυλιχτεί σαν θηλιά γύρω απ’ το λαιμό μας.
Συμπερασματικά περίπου 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ έχουν την δυνατότητα να μας βγάλουν απ’ την κρίση.
Τελικά νομίζω ότι χρωστάμε της «Μιχαλούς». Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση, αυτοί θα μας βγάλουν;;;;;
Τι όμως είναι αυτό που εγκλωβίζει ακόμη και σήμερα 6 στους 10 πολίτες στα δύο μεγάλα κόμματα;

Κάτι από τα παλιά !

Κάπου στη δεκαετία 1930-40 κοπέλες με Σουφλιώτικη παραδοσιακή ενδυμασία .Πέθανε ο Απόστολος Σάντας

Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σημαίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη και παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας.

Ο Λάκης Σάντας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαΐου του 1941, κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Ο Απόστολος Σάντας με καταγωγή από τη Λευκάδα, γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1922 στην Πάτρα. Πάντοτε ιδεολόγος και σεμνός έλεγε: "Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, "ανώνυμοι"".
 
 
Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Θ.) του νοσοκομείου "Σωτηρία", που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουν. 

e-net,gr

Δερμετζόπουλος, καθυστερεί η επιδότηση του κόστους εργασίας Βιομηχανικών επιχειρήσεων των παραμεθορίων περιοχών


Το θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας των Βιομηχανικών και   Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων των Παραμεθορίων Περιοχών φέρνει με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Λούκα Κατσέλη και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Μιχ Χρυσοχοίδη ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.Όπως σημειώνει ο κ Δερμετζόπουλος, με υπόμνημα των Συνδέσμων Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών των τριών Νομών της Θράκης, που έχει αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία την 12ηΑπριλίου 2011, τονίζεται για άλλη μια φορά το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βιομηχανία και Βιοτεχνία της περιοχής μας, καθώς και το σύνολο του Επιχειρηματικού κλάδου της Θράκης, σχετικά με την συνεχιζόμενη υπερβολική καθυστέρηση της καταβολής, στις μεταποιητικές επιχειρήσεις - δικαιούχους της επιδότησης κατά 12% του κόστους εργασίας τους.
Το μέτρο που θεσπίστηκε με τον Νόμο 1767/88 αποτελεί  το μοναδικό λειτουργικό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή μας και αντιστάθμισμα στα πλήθος αντικίνητρα του επιχειρείν στην Θράκη. Ως εκ τούτου, θεσπισμένα από την Πολιτεία Μέτρα που συμβάλουν στην βιωσιμότητα των παραγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής είναι άκρως 

Μέχρι 30 Απριλίου η απόδοση των αποζημιώσεων στους αγρότες


Η απόδοση των αποζημιώσεων στους αγρότες θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισπραχθέντων, από το δημόσιο, εσόδων και μέρος του ποσού θα αποδοθεί στον ΕΛΓΑ για την κάλυψη των υποχρεώσεών του, απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 19 βουλευτές του ΠΑ. ΣΟ. Κ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρενταρή- Τέντε.
Σε δήλωσή της, η βουλευτής Έβρου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευση του υπουργού και ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών των αγροτών και κυρίως σε περιοχές όπως ο Έβρος, που είναι κατεξοχήν αγροτικός νομός. 
ert

Θέσεις απασχόλησης για 6.000 άνεργους στην ΑΜΘ…


Περισσότεροι από 6.000 άνεργοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα με αμοιβή 625 ευρώ το μήνα και πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη μέσω του Αλληλόχρεου Λογαριασμού ΙΚΑ – ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Το πρόγραμμα που προκηρύχθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 26,25 εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω Φορέων Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλουν προτάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και της απασχόλησης των γυναικών μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.
ert