Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΡΚΟΖΙ-ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Οι προτάσεις Σαρκοζί-Μπερλουσκόνι κινούνται, σε γενικές γραμμές, προς την ορθή κατεύθυνση. Αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση ακλουθήσαμε και εμείς στο Υπουργείο Εξωτερικών. Τώρα όμως, λόγω του ειδικού βάρους δύο πολύ μεγάλων χωρών της Ε.Ε., ανοίγεται και πολύ μεγαλύτερο παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα.
Την ευκαιρία αυτή πρέπει άμεσα να αξιοποιήσει η Ελλάδα στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και με απόλυτη σαφήνεια επιδιώξεων και προτάσεων, ιδίως ως προς τα 4 παρακάτω θέματα:
Πρώτον: Άμεση τροποποίηση του Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», ώστε να αποσυμφορηθούν οι μεσογειακές χώρες από έναν παράλογα υψηλό αριθμό μεταναστών, που είτε παραμένουν είτε επαναπροωθούνται υποχρεωτικά σ' αυτές, ως χώρες πρώτης εισόδου.
Δεύτερον: Τελική και πλήρης αναβάθμιση της FRONTEX και δημιουργία, επιτέλους, Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής, όπως πρώτοι το είχαμε προτείνει.
Τρίτον: Σταθερή και υψηλή χρηματοδότηση των μεσογειακών χωρών και ιδίως της Ελλάδος, για την αντιμετώπιση των δαπανών τόσο της υποδοχής και ανθρώπινης φιλοξενίας, όσο και της συστηματικής επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσης.
Τέταρτον: Ξεκάθαρη και θεσμικά κατοχυρωμένη, πολύπλευρη ευρωπαϊκή πολιτική «καρότου και μαστιγίου» ως προς τις χώρες προέλευσης. Πόροι και μέτρα για να μην χρειάζεται να φεύγουν οι πολίτες τους, αλλά και συνέπειες όταν ορισμένες κυβερνήσεις είτε τους ενθαρρύνουν, έμμεσα, να φύγουν είτε προβάλλουν προσκόμματα στην επιστροφή όσων πολιτών τους εισήλθαν παράνομα στις χώρες μας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να υποστηρίξει δυναμικά ο ίδιος οποιαδήποτε αλλαγή των συνθηκών και κανονισμών που ικανοποιούν τις εθνικές αυτές επιδιώξεις μας και, παράλληλα, την ταχεία ολοκλήρωση και εφαρμογή (διότι η Τουρκία ιδίως στην εφαρμογή ολιγωρεί) των Συμφωνιών Επανεισδοχής που εκκρεμούν».

Γ. Ραγκούσης: Νόμος του κράτους το καλοκαίρι το ενιαίο μισθολόγιο

Νόμος του κράτους θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννης Ραγκούσης μέσω ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.
Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, από το φθινόπωρο θα εφαρμοστεί και η λειτουργία του Δημοσίου και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη κατατίθεται από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

http://www.tvxs.gr

Παιδιά, μη το χάσουμε...#not

http://www.kourdistoportocali.com

ΥΠΕΣ: Νέα εγκύκλιος για τις προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ


Να στείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών όλες τις αποφάσεις των ΟΤΑ για προσλήψεις προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, ύδρευση κλπ) που δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.3.2011, ζητά με εγκύκλιότου προς του γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.
Πρόκειται για τη συνέχεια της από 13.4.2011 εγκυκλίου του υφυπουργού Εσωτερικών με την οποία καθιστούσε γνωστό στους ΟΤΑ ότι με βάση το φορολογικό νομοσχέδιο και οι προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα θα εγκρίνονται πλέον από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006.
Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, σ' αυτές περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις για τις οποίες έχουν ήδη δημοσιευθεί ανακοινώσεις μετά από την έγκριση του ΑΣΕΠ.

Τελευταία προθεσμία για τους συνταξιούχους που δεν έχουν απογραφεί .


   Σε αναστολή της καταβολής των συντάξεων σε όσους δικαιούχους δεν έχουν απογραφεί, προχωρά, από την 1η Μαΐου, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. 

    Οι συνταξιούχοι θα μπορούν και αυτή την εβδομάδα να απογραφούν σε τράπεζα της επιλογής τους, συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα που έχουν σταλεί από τον Οργανισμό.

    Ο ΟΑΕΕ, έχει προχωρήσει από την 1η Νοεμβρίου του 2011, στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων και πλέον η σύνταξη πιστώνεται αποκλειστικά σε Τραπεζικό λογαριασμό, στην Τράπεζα επιλογής του δικαιούχου.

    Οι συνταξιούχοι του Οργανισμού, θα έπρεπε να έχουν απογραφεί από τις 15-10-2010, όμως παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί 3.500 συνταξιούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί στην διαδικασία.