Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Φονική έκρηξη στη Ρόδο


Διπλή τραγωδία συγκλονίζει από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το νησί της Ρόδου.
Δύο άνδρες από την περιοχή Μανδρικό, σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού τον οποίο ετοίμαζαν για να πυροδοτήσουν την Ανάσταση.
Πρόκειται για έναν 39χρονο, αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 18.40 στην αποθήκη ισόγειας οικοδομής του 39χρονου.
Από την έκρηξη, αναστατώθηκε ολόκληρο το χωριό και οι πρώτοι κάτοικοι που έφθασαν επιτόπου, υπέστησαν σοκ καθώς αντίκρισαν διαμελισμένους τους δύο άνδρες.
Στη Ρόδο, στην Κάλυμνο και σε όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου, κάθε χρόνο στην διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας κυριαρχεί το έθιμο της ρίψης αυτοσχέδιων βεγγαλικών και κροτίδων ακόμη και δυναμίτιδας, το οποίο κορυφώνεται το βράδυ της Ανάστασης.
Ένα έθιμο το οποίο έχει κοστίσει τα τελευταία είκοσι χρόνια πολλούς τραυματισμούς αλλά και θανάτους.

Απαγόρευση αλιείας

Στην απαγόρευση αλιείας στον ποταμό Έβρο, στις λίμνες, ταμιευτήρες και σε όλους τους υδάτινους σχηματισμούς της περιοχής ευθύνης της, έχει προχωρήσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γνώμη». Αιτία είναι η προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των λοιπών υδροβίων οργανισμών. Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και λήγει στις 30 Μαΐου.

http://www.tvxs.gr

Ευχές


ΕΥΧΕΣ : ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,  ΝΑ "ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ" ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ !

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ ΙΔΕΩΝ & ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ,

ΕΥΧΕΣ  ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ 'ΓΕΜΑΤΕΣ' ΣΤΙΓΜΕΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΊ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ,

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ !

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΤΑΝΙΑ ΚΙΟΥΡΤΙΔΗ

και όπως λέμε στη γλώσσα των φίλων μας : "ΣΙΜΠΟΛΕΤ" !

Σας ευχαριστούμε πάντα για τις ευχές και τα καλά σας λόγια ! souflievros*

Περιορίζουμε τη δαπάνη για την ενεργειακή βελτίωση των κατοικιών

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό και τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Ματθαίο Σανταμούρη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΗ και του ΚΑΠΕ Μνημόνιο Συνεργασίας για το πρόγραμμα «Υλοποίηση επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα μέσω της υπογραφής Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ)».
Η ΔΕΗ Α.Ε. και το ΚΑΠΕ αποσκοπώντας στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, (με την εξοικονόμηση ενέργειας) και στην ανάπτυξη παροχής ενεργειακών υπηρεσιών στον οικιακό τομέα, με την ανάπτυξη παροχής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό τομέα, αναλαμβάνουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεργασίας, στοχεύοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών μέσω παροχής ενεργειακών υπηρεσιών- παρεμβάσεων που θα αποπληρώνονται σε βάθος χρόνου μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ανάλογα με το ποσοστό της επιτυγχανόμενης 

Διευκρινίσεις από υπ. Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση δημοτικών επιχειρήσεων

Ερώτηση σχετικά με την αδυναμία των δημοτικών επιχειρήσεων να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Γιαννάκης, ζητώντας να αποσαφηνιστεί ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει το Υπουργείο για την «άρση των νομικών σκοπέλων» που δεν επιτρέπουν, λόγω της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν θεωρεί τις λειτουργικές δαπάνες, τη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των κοινωφελών επιχειρήσεων των Δήμων.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος, απαντώντας, απέστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο ενημερώνει ότι επιτρέπεται η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών μιας κοινωφελούς επιχείρησης μέσω του διετούς προγράμματος δράσης της, συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργικών δαπανών. Παράλληλα, αναφέρει πως στο πλαίσιο της κατάρτισης του Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο εξετάζει όλες τις περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας και αντιμετώπισης, προκειμένου να διασφαλιστεί μεταξύ άλλων η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων.
Ο υφυπουργός σημειώνει πως μια κοινωφελής επιχείρηση είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από τον οικείο ΟΤΑ για τις δραστηριότητες και τις παρεχόμενες, από αυτήν υπηρεσίες, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του. Όπως τονίζει, προϋπόθεση αποτελεί η κατάθεση από την επιχείρηση διετούς προγράμματος δράσης, στο οποίο οπωσδήποτε αναφέρονται οι δραστηριότητες και οι υπηρεσίες, η οικονομική δαπάνη αυτών και η ενδεχόμενη χρηματοδότησή τους από τυχόν τέλη ή άλλους πόρους.
«Δεν νοείται χρηματοδότηση των δράσεων μιας κοινωφελούς επιχείρησης χωρίς την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης αυτής, χάρη στην οποία εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της. Συνεπώς επιτρέπεται η κάλυψη των δαπανών μιας κοινωφελούς επιχείρησης μέσω του διετούς προγράμματος δράσης της, συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργικών δαπανών, προκειμένου να παρέχει κανονικά τις υπηρεσίες για τις οποίες έχει συσταθεί», αναφέρει στην επιστολή του.
http://www.tvxs.g