Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Ευχές για όλους τους Αναγνώστες μας !


Ευχές

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Δωρεάν ψηφιακά βιβλία απο την E-books !!

Η ντροπή του Έβρου

της Ελένης Πετρίδου

Τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για το πρόσφατο ταξίδι μου στον Έβρο. Στην όμορφη περιοχή των συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία 200 μετανάστες περίπου τη μέρα, οι περισσότεροι sans papiers, εισέρχονται στη χώρα και συλλαμβάνονται από τη Frontex, που έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στην περιοχή αυτή, η οποία πλέον δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από κάθε άλλη, και τη δέχεται περισσότερο από ποτέ.

Μερικά στατιστικά στοιχεία διαγράφουν το περίβλημα μιας θλιβερής πραγματικότητας. Περισσότερο από το 70% της μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη διέρχεται από την Ελλάδα. Το 2010 ο Έβρος δέχτηκε περισσότερες από 47.000 αφίξεις, μια αύξηση της τάξης του 522% σε σχέση με το 2009, και με τη Frontex να χαρακτηρίζει την κατάσταση «ιδιαίτερα κρίσιμη»...


Ευχές


Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Εθιμοτυπικές επισκέψεις ενόψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 20 Απριλίου 2011 στην Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος συνοδεύοταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Γωγώ Νικολάου και Γιώργο Ούστουγλου, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο κ. Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Άγιος Κυπριανός» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. Σκοπός των επισκέψεων τους, εκτός του να ευχηθούν για τις άγιες ημέρες του Πάσχα στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους των προνοιακών ιδρυμάτων, ήταν και η ανταλλαγή δώρων.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, τα παιδιά συνομίλησαν με τους επισκέπτες, τους ξενάγησαν στα δωμάτια τους, ενώ παράλληλα δέχθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση τα δώρα που τους έκαναν οι θεσμικοί φορείς. Σε κλίμα συγκίνησης ανταλλάχθηκαν ευχές με τα παιδιά και τους υπευθύνους του Παιδικού Χωριού.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Στην 9η Επιστημονική Επιτροπή του Έργου «Commons»


Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε, από 14/04 έως 16/04/ 2011, η 9η Επιστημονική Επιτροπή του Έργου Commons (Common Lands For Sustainable management) που πραγματοποιήθηκε στην Cluj –Napoca της Ρουμανίας.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διακρατικής εδαφικής συνεργασίας INTERREG IVC και έχει ως στόχο τη βελτίωση των τοπικών πολιτικών και στρατηγικών και την ανταλλαγή εμπειρίας για περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που αντιμετωπίζουν υποβάθμιση, εξαιτίας της αλλαγής χρήσης και της εγκατάλειψης παραδοσιακών πρακτικών.
Στο πλαίσιο του έργου θα επαναξιολογηθεί η αξία των ακαλλιέργητων κοινόχρηστων εκτάσεων και θα αναδειχθεί η ανάγκη για διατήρηση των φυσικών πόρων και αξιοποίηση των φυσικών προϊόντων, με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και τη μείωση του φαινομένου της ερημοποίησης.
Αναλυτικότερα κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκε η ανά δράση πορεία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου  και η εξειδικευμένη στοχοθεσία του τεχνικού μέρους. Η αειφόρος ανάπτυξη των περιοχών μελέτης και η δυνατότητα μεταφοράς και υιοθέτησης των καλών πρακτικών σε όλους τους εταίρους.
Στη συνάντηση συμμετείχαν  εκπρόσωποι φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και ερευνητικών ιδρυμάτων από  χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβακία), ενώ τον Έλληνα Εταίρο εκπροσώπησε η κ. Παρασκευή Δουμπά, στέλεχος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.