Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Συρματοπλέγματα τοποθετεί η Βουλγαρία στα σύνορα με την Τουρκία


Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να τοποθετήσει ξανά τα συρματοπλέγματα στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, τα οποία είχαν αφαιρεθεί μετά από την πτώση του κομμουνισμού, προκειμένου να αποφευχθεί η ελεύθερη διέλευση των ζώων και η μετάδοση ασθενειών.
"Σκοπός είναι να περιοριστεί η ελευθερία της κίνησης των ζώων ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού του αφθώδους πυρετού" ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Τα βουλγαροτουρκικά σύνορα εκτείνονται σε μήκος 209,5 χιλιομέτρων. Τα συρματοπλέγματα που κάποτε χώριζαν το ΝΑΤΟ από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας είχαν διαλυθεί μετά την πτώση του κομμουνισμού, εκτός από 28,5 χιλιόμετρα που βρίσκονταν σε δύσβατες περιοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η απόφαση της Βουλγαρίας ελήφθη μετά από την μετάδοση στην αρχή του έτους αφθώδους πυρετού στα νοτιοανατολικά της χώρας, ενώ τα συρματοπλέγματα θα τοποθετηθούν πριν από το Νοέμβριο. Περισσότερα από 1.500 ζώα θανατώθηκαν σε εννέα χωριά κατά μήκος των συνόρων από
τον Ιανουάριο, λόγω του αφθώδους πυρετού.
Προσφάτως, ο υπουργός Γεωργίας, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ είχε καλέσει την Τουρκία "να λάβει μέτρα κατά των κρουσμάτων αφθώδους πυρετού στην επικράτειά της".
http://www.agelioforos.gr

Έφυγε απ' τη ζωή ο αγωνιστής δικηγόρος Πρόδρομος Μιχαηλίδης

Ποιος ήταν ο Πρόδρομος Μιχαηλίδης ; 

Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ FBI- ΕΛΑΣ

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου, μεσημέρι, βρέχει ο θεός με το θεό και η Αθήνα είναι έρημη. Η μισή αποκλεισμένη από τις δυνάμεις ασφαλείας και η άλ­λη μισή στη θαλπωρή, όχι μό­νο για τη βροχή αλλά και για τις φωτιές που απειλούν πά­ντα τους ήσυχους νοικοκυραί­ους. Ο Πρόδρομος Μιχαηλίδης, γνωστός δικηγόρος της Αθήνας και της Αριστεράς, περιμένει ταξί στην Ιπποκρά­τους, πίνοντας γάλα, που μό­λις αγόρασε στο περίπτερο. Την πρώτη γουλιά δεν την έ­χει ακόμα καταπιεί και το τα­ξί, ελεύθερο, εμφανίζεται. Αφήνει το γάλα και παίρνει το ταξί. Δίνει εντολή στον ο­δηγό, πάμε Ιντερκοντινένταλ. Γυρίζει ο ταξιτζής και εύλο­γα, και δυνατά, αναρωτιέται αν ο πελάτης του είναι τρε­λός. Όχι, τον διαβεβαιώνει ο Πρόδρομος, αλλά είμαι προ­σκαλεσμένος του Προέδρου. Ανεβαίνουν Ακαδημίας, ό­που συναντούν μια κόκκινη κορδέλα κατά πλάτος του δρόμου. Αλλά στρίβουν κάτω, Ομήρου, και εν συνεχεία Σταδίου. Εκεί μια άλλη κόκ­κινη είναι πεσμένη στο δρό­μο, υποδηλώνοντας μια απα­γόρευση που κάποιος ποδο­πάτησε.

Ελευθεροτυπία : Ερασιτέχνες κι ας μπήκαν σε παλάτι

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος» μεγάλωσε και έγινε θέατρο, το Θέατρο «Διόνυσος», που άνοιξε τις πύλες του στα τέλη Μαρτίου με σύγχρονες υποδομές. Χτίστηκε εκ του μηδενός, σε οικόπεδο που αγοράστηκε γι' αυτό το σκοπό.
Κι αν το Θεατρικό Εργαστήρι «Διόνυσος» αγκαλιάστηκε από τη πρώτη στιγμή από τους κατοίκους της Ν. Ορεστιάδας, το θέατρο θα ήταν δύσκολο να υπάρξει, αν δεν υπήρχε το ιδιωτικό ενδιαφέρον. Ενας εσωτερικός μετανάστης από τη Ν. Ορεστιάδα στην Αθήνα, ο φαρμακοβιομήχανος Δημήτρης Πενταφράγκας, παρακολουθούσε την προσπάθεια που γινόταν στη γενέτειρά του, αλλά και τις παραστάσεις του «Διόνυσου» στην Αθήνα. Μόλις έμαθε ότι το εργαστήρι αντιμετωπίζει πρόβλημα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες από την αγορά του οικοπέδου, μπήκε μπροστά. Κάλυψε όλο το χρέος και το κόστος ανέγερσης του θεάτρου, συνολικά πάνω από 2 εκατ. ευρώ, στη μνήμη της συζύγου του Ελενας. «Μας υποσχέθηκε ότι θα καλύπτει και ένα μεγάλο ποσοστό από τα λειτουργικά έξοδα, όπως η θέρμανση και η ΔΕΗ», δηλώνει ο συνιδρυτής του «Διόνυσου», Ακης Τσονίδης, που μαζί με τον Νίκο Πατούνια ξεκίνησαν αυτό το όνειρο.
Η αρχή έγινε το 1989 σε συνεργασία με τον δήμο, αλλά και ξανά μόνοι τους. Το εργαστήρι προέκυψε το 2004. Ηθοποιοί ήταν οι μαθητές του, δηλαδή ορεξάτοι κάτοικοι της πόλης με αγάπη για το θέατρο. Εδιναν παραστάσεις και σιγά σιγά άρχισαν να παρουσιάζουν δουλειά τους στις γύρω πόλεις, μέχρι που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Ευχές


Ευχές από τη Δημοκρατική Συμμαχία


Eυχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης


Ευχές


Ευχές


Ευχές


Ερώτηση βουλευτών της Ν. Δ. για τους ωρομίσθιους του ΟΑΕΔ



Ερώτηση επτά σημείων, με θέμα τους ωρομίσθιους του ΟΑΕΔ, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εργασίας και Παιδείας, 33 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Εβρίτης βουλευτής του κόμματος, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.Στην ερώτησή τους τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την τεχνική εκπαίδευση της χώρας», ενώ σημειώνουν πως «η ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και η αδράνεια που παρατηρείται εκ μέρους των αρμοδίων, αποκαλύπτουν το μέγεθος της απαξίωσης του θεσμού της τεχνικής εκπαίδευσης».
Οι βουλευτές αναφέρουν επίσης πως «χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίωσης αυτής είναι και αυτό των εκπαιδευτικών των τεχνικών ειδικοτήτων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μολονότι υπηρετούν στα σχολεία του Οργανισμού που ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αδικούνται λόγω της μη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους και εξαιρούνται από κάθε ρύθμιση που αφορά τη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Ακόμη και οι ανεξάρτητες αρχές, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, γνωμοδότησαν θετικά, προτείνοντας τη δίκαιη μεταχείριση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών», υπογραμμίζουν οι βουλευτές και ερωτούν, μεταξύ άλλων, εάν προτίθενται τα συναρμόδια υπουργεία «να σταματήσουν τον εμπαιγμό και να αποκαταστήσουν την αδικία που υφίστανται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των τεχνικών ειδικοτήτων του ΟΑΕΔ». 
ert

Στο ίδιο έργο θεατές οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΚΕΠΑΔΑ…



Τον δικό τους «γολγοθά» περνούν αυτές τις ημέρες οι 65 εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τις αρχές του χρόνου. Ο «Καλλικράτης» και οι συνενώσεις επιχειρήσεων,» σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων κ Κώστα Κασίδη «δημιούργησε πολλά προβλήματα».
Ήδη ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην Περιφερειακή Διοίκηση προκειμένου να ελεγχθεί στην συνέχεια να εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή του Δήμου, η οποία με τη σειρά της θα διαθέσει και τις πιστώσεις για την συγκεκριμένη επιχείρηση, προκειμένου ο Δήμος να καταβάλλει τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2011 στους εργαζόμενους.
ert