Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Επισκέψεις Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη την Μεγάλη Εβδομάδα


Επισκέψεις ενόψει των εορτών του Πάσχα θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη, για να μεταφέρει τις ευχές του.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μ. Τετάρτη - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
9:30 – Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης
10:45 – Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» (9ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Μάκρης).

Μ. Πέμπτη - Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
9:00 – Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής
10:30 – Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
12:00 – Δημοτική Αγορά Κομοτηνής

Ελένη Τσιαούση : για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κατάγονται και επιθυμούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στον παραμεθόριο Νομό Έβρου.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με αντικείμενο τη μέριμνα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κατάγονται και επιθυμούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στον παραμεθόριο Νομό Έβρου. Στην ερώτησή της η κ. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που αφορά τη συγκρότηση και λειτουργία των κατά κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων, εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων σχετικά με τις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με Αριθμ. Φ. 411/27/81060 (ΦΕΚ Β 378 09/03/2011), καθορίζονται με µοριοδότηση οι µεταθέσεις και τοποθετήσεις αξιωµατικών και υπαξιωµατικών των Ενόπλων Δυνάµεων, η οποία προκύπτει από σαφή και προσδιορισµένα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια ενώ παράλληλα υποχρεωτικά και πλήρως αιτιολογηµένες, θα πρέπει να είναι όλες οι αποφάσεις για τις µεταθέσεις και τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάµεις της χώρας μας. Μια πραγματικά ουσιαστική και αξιόλογη προσπάθεια, ώστε να υπάρξει διαφάνεια και να καθοριστεί μια διαδικασία στηριζόμενη σε αντικειμενικά κριτήρια.

Συνεργασία με βουλγαρική επαρχία για δασικές πυρκαγιές

Στη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων της Ροδόπης και συγκεκριμένα της διασυνοριακής περιοχής Σμόλιαν-Ξάνθης, μέσω της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, στοχεύει το πρόγραμμα REPORT που υλοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι δράσεις του προγράμματος, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Σπύρος Αρσενίου, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο, με τις πρώτες επαφές μεταξύ των εταίρων της βουλγαρικής νομαρχίας Σμόλιαν και της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης. Τα ουσιαστικά και απτά αποτελέσματα του προγράμματος θα είναι εμφανή από την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Ο προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι 275.000 ευρώ και για το σύνολο του έργου αγγίζει τις 850.000 ευρώ.

Σε κανένα δήμο του νομού δεν έχει προχωρήσει η συγκρότηση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού…


Σε κανένα δήμο του Έβρου δεν έχει προχωρήσει, ακόμη, η συγκρότηση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού, τέσσερις περίπου μήνες μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας από τον τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο μόνος δήμος που έχει πάρει απόφαση για τη συγκρότηση της συγκεκριμένης επιτροπής, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, είναι ο δήμος Διδυμοτείχου, ο οποίος ζήτησε από την Ένωση Καταναλωτών Έβρου να ορίσει εκπρόσωπό της στην Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού. Ρόλος της Επιτροπής, στην οποία μπορούν να προσφύγουν οι καταναλωτές είτε μόνοι τους είτε μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτή, είναι η εξώδικη και συμβιβαστική επίλυση των διαφορών μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών.
 Συντάκτης: Βασίλης Πρεμίδης

ΑΜΘ: Εγκρίθηκαν οι πληρωμές επιχορηγήσεων για 54 επιχειρήσεις της Α.Μ.Θ…


Τις πληρωμές 54 επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος. Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων ανέρχεται σε 6.531.170 ευρώ και αφορά σε 26 επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών οι τρεις στον Έβρο, στις οποίες θα καταβληθεί η πρώτη δόση επιχορήγησης, ποσοστού 50%.
Σε τρεις επιχειρήσεις, από τις οποίες οι δύο στον Έβρο, θα καταβληθεί επιχορήγηση έναντι εγγυητικής επιστολής, και σε άλλες είκοσι επιχειρήσεις θα πληρωθεί η τελευταία δόση. Τέλος, εγκρίθηκε η πληρωμή leasing σε μία επιχείρηση της Δράμας και οι επιδοτήσεις επιτοκίων σε άλλες τέσσερις επιχειρήσεις, των νομών Καβάλας και Ροδόπης.
 Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου