Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου


Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου
Έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής τραγουδιστής, Νίκος Παπάζογλου μετά από μία άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης πάελυε πολλά χρόνια να νικήσει τον καρκίνο αλλά σήμερα το πρωί και σε ηλικία 63 χρόνων παρέδωσε τα όπλα και ταξίδεψε για την πόλη των Αγγέλων.
Συντετριμμένη η οικογένειά του δε μπορεί να πιστέψει ότι ο δικός τους άνθρωπος δεν είναι πλέον μαζί τους, ενώ το μουσικό κοινό του που τον ακουλουθούσε παντού, συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι η μελωδική του φωνή δε θα τους συντροφεύσει ξανά.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή και ο καλός του φίλος Μανώλης Ρασούλης. Όσοι ήξεραν καλά τον Νίκο, λένε χαρακτηριστικά "καλύτερα που έφυγε, πάλευε καιρό με τις χημειοθεραπείες χωρίς αποτέλεσμα".http://www.newpost.gr

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται πανστρατιά και εθνική συνεννόηση.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται πανστρατιά και εθνική συνεννόηση. Χρειάζεται μια πολιτική εξόδου απ’ την κρίση σαν κι αυτή που απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ την Πορτογαλία


Στο δρόμο για το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις 27, 28 και 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τέταρτη προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κινήματος στην Πάτρα.

Τη συνδιάσκεψη που είχε θέμα τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Παιδεία και το μεταναστευτικό άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Αναστασόπουλος.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, ειδικοί εισηγητές, αλλά και απλά μέλη που μίλησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα, τα πανεπιστήμια, τη μετανάστευση και τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την περιφερειακή ανάπτυξη  της Δυτικής Ελλάδας.
Η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της είπε ότι «ο πρωθυπουργός δεν επέδειξε  πολιτική τόλμη. Συμβιβάστηκε για να  αγοράσει  χρόνο και για να αποφύγει τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όμως, σπαταλάει τις θυσίες των Ελλήνων και  μας οδηγεί να πληρώσουμε σύντομα πολύ  πιο μεγάλο τίμημα. Και το χειρότερο: Επαναλαμβάνει το ολέθριο  πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης  του  όταν,  όπως και τώρα,  χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Το συμπέρασμα: Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει».


16 Ιστορικές Φωτογραφίες

Μέχρι 26/4 τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις στην καθαριότητα


Τα αιτήματά τους για την έγκριση προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα ζητά από τους δήμους μέχρι 26.4.2011, με εγκύκλιο που απέστειλε στους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.
Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο κατά την έγκριση της προηγούμενης σχετικής εγκυκλίου (Α.Π. οικ.9089/24-2-2011) οι προσλήψεις  προσωπικού ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα (αφορά σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της καθαριότητας) δεν προβλεπόταν να εγκρίνονται από τη Διυπουργική Επιτροπή Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006, πράγμα το οποίο περιλήφθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Όπως πάντως διευκρινίζει στην εγκύκλιο ο υφυπουργός Εσωτερικών «οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010».
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου κάντε κλικ εδώ.

Υπ. Παιδείας: Συγχωνεύσεις και στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης


Ο «σχολικός Καλλικράτης» προχωρά και σε συγχωνεύσεις στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείαςαργά χθες βράδυ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «ξεκινά τις παρεμβάσεις σε σχολεία με πολύ μικρό αριθμό μαθητών γεγονός που δεν επιτρέπει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης στα παιδιά της μειονότητας, καθώς και σε σχολεία που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους», ωστόσο, συνεχίζουν να λειτουργούν σχολεία σε περιοχές που δεν είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση των μαθητών σε σχολεία λόγω μεγάλων αποστάσεων.
Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γίνονται αλλαγές σε 57 σχολεία, αναστολή λειτουργίας σε 35, ενώ δημιουργούνται 22 καινούργια, και όλα αυτά με κριτήρια κυρίως τις μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους (κλικ εδώ για να διαβάσετε τις αλλαγές στα μειονοτικά σχολεία).
www.aftodioikisi.gr