Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Συνάντηση Γιαννακίδη - Σαμαρά


Όλγα Ρενταρή : Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία με θέμα: «Η αντιπλημυρική θωράκιση του ποταμού Έβρου»

Ο ποταμός Έβρου, είναι το σύνορο της χώρας μας με την Τουρκία
Κάθε 2-3 χρόνια οι επαναλαμβανόμενες πλημμύρες του  ποταμού  μετατρέπουν τις παραποτάμιες περιοχές σε μια απέραντη θάλασσα με καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις ή και σε σπίτια οικισμών.
Το καλό είναι ότι έχουμε πολλά νερά. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε προς όφελός μας. Το κωμικοτραγικό είναι ότι κάθε φορά που «σβήνουν τα φώτα της γιορτής», δηλαδή αποσύρονται τα νερά, λησμονούνται ή καθυστερούν τα έργα αποκατάστασης και αποζημιώσεων.  Όλα ξεχνιούνται. Οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν έγκαιρα τα χωράφια, τα έργα αποκατάστασης αργούν να γίνουν και οι αποζημιώσεις των αγροτών επίσης.
Η αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και πολιτικής. Θεωρούμε σημαντικό να ιδρυθεί στον Έβρο μια μόνιμη κρατική υπηρεσία που θα είναι υπεύθυνη για την Διαχείριση του φαινομένου.  Οι πόροι, τα μέσα λειτουργίας και η στελέχωση  της οποίας να προέρχονται από τις δημόσιες επενδύσεις.
Δουλειά της υπηρεσίας θα είναι:
  • Η φροντίδα συντήρησης, επισκευών και αποκατάστασης των αναχωμάτων.
  • Να συγκεντρώσει όλες τις διάσπαρτες αρμοδιότητες όλων των  φορέων που εμπλέκονται στην αντιπλημμυρική προστασία.
  • Να  συντάξει τις απαραίτητε μελέτες, να ωριμάσει έργα και παρεμβάσεις, με τελικό στόχο να μετατραπούν οι κοιλάδες των ποταμών σε όχημα εξόδου του Έβρου από την κρίση, όχημα αγροτικής αναδιάρθρωσης, και πανελλαδικό παράδειγμα ορθής πρακτικής στην διαχείριση Υδατικών πόρων.

Περίπτωση Ψωμιάδη στην Ορεστιάδα

Τελικά αυτή η τιμωρία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, έχει σημάνει συναγερμό σε Δήμους και πρώην Νομαρχίες, για το τι θα γίνει με παρόμοιες αποφάσεις.
Στον Δήμο Ορεστιάδος όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ'αριθμ. 186/2010 απόφαση του απάλλαξε 15 επιχειρηματίες που είχαν τοποθετήσει διαφημιστικές πινακίδες, ενώ η νομοθεσία προβλέπει πρόστιμα από 1500-30000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εισήγηση της τότε
Αντιδημάρχου Αριάδνης Ροροπούλου ,ζήτησε την μη επιβολή προστίμου, γιατί μόνοι τους απομάκρυναν τις διαφημιστικές πινακίδες οι 15 επιχειρηματίες, αλλά και λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης.

8η Συνάντηση Ενώσεων Καταναλωτών Αν Μακεδονίας και Θράκης


 Την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη
η 8η Συνάντηση συνεργασίας των Ενώσεων Καταναλωτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11πμ στο Ξενοδοχείο Grecotel ΕΓΝΑΤΙΑ.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ