Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Σουφλί : Τουρνουά Volley Παίδων


Ούστογλου Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα

Νέος Επενδυτικός Νόμος και Ταμείο Επιχειρηματικότητας

«Για την Ελλάδα είναι μονόδρομος η ανάπτυξη. Όχι όμως η ανάπτυξη που έχουμε μάθει για δεκαετίες. Όχι η ανάπτυξη της ευκολίας, της ασυδοσίας, της γραφειοκρατίας και του περιορισμένου κοινωνικού οφέλους. Όχι η ανάπτυξη της μαύρης οικονομίας και της υπερεργασίας που παράγει βαρίδια που φορτώνεται σήμερα η νέα γενιά.
Αυτήν την κακή παρακαταθήκη που οδήγησε την Ελλάδα στη γαλαρία της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και ύπνωσε στην κυριολεξία τα δημιουργικά μας αντανακλαστικά και τον παραγωγικό μας ιστό, την αφήνουμε πίσω.
Έχουμε το σχέδιο και τα εργαλεία να πάρουμε την πολυπόθητη στροφή. Ο νέος επενδυτικός νόμος ενσωματώνει όλες τις αξίες, τους κανόνες και τη φιλοσοφία της νέας, προοδευτικής προσπάθειας.
Εκφράζει:
  • την κρίσιμη στροφή που παίρνει η εθνική μας οικονομία, καθώς επανεκκινούμε την υγιή επιχειρηματικότητα και επιβραβεύουμε την παραγωγή, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την πράσινη ανάπτυξη.
  • το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, καθώς έχει προϋπολογισμό συγκεκριμένο, πλαφόν για κάθε καθεστώς, αξιοκρατική αξιολόγηση, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, διαφάνεια σε κάθε βήμα.

Δικαίωση των προ του 2001 συμβασιούχων

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ψήφισε υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων που εργάζονταν πριν την αλλαγή του Συντάγματος.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ψήφισε υπέρ της μονιμοποίησης των προ του 2001 συμβασιούχων ΟΤΑ ή δημοσίου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Συγκεκριμένα, με ψήφους 26 υπέρ και 19 κατά ο Άρειος Πάγος συμφωνεί με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονταν πριν από το 2001 σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή το Δημόσιο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Από το πρωί, συμβασιούχοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου.
www.kathimerini.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα ισχυρά κρατικομονοπωλιακά συνδικάτα δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων»

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση

«Με όσα αναγράφει ο τύπος για χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ, για απώλεια των σχετικών στοιχείων και εσωτερική έρευνα που διεξάγεται στη ΔΕΗ, αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας για το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης -που δεν υπάρχει ακόμα-  πιστεύουμε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη.

Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να περιορίσει το επίπεδο ζωής του, κανείς -ούτε τα ισχυρά κρατικομονοπωλιακά συνδικάτα- δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων».
 

Δημιουργήστε ένα καρνάγιο σκέψης !

ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΣΚΕΨΗΣ
Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη*

Σε συνθήκες μετάβασης από την παρακμή στην Αναγέννηση όπως αυτή που διανύουμε, κατάρρευσης του παλιού και ανάδειξης του νέου οι πολίτες δημιουργούν εργαστήρια σκέψης, Ακαδημίες τις έλεγαν κάποτε. Η γνώμη μου είναι την κίνηση σας να την μετασχηματίσετε σε ένα Καρνάγιο σκέψης. Στην Κέρκυρα δημιούργησαν μια ορχήστρα σκέψης. Αυτή είναι η παράδοση τους. Το νέο που έρχεται πρέπει να αναδειχθεί σε συνθήκες ελευθερίας, λόγου, ορθού λόγου, Αγοράς, δημοκρατίας αυτοκαθορισμών. Η χώρα χρειάζεται τις αυθεντικές, φυσικές εκφράσεις και αντιπροσωπεύσεις χωρίς χειραγωγήσεις, επιβολές ατόμων από εξωελλαδικούς, εξωθεσμικούς και αδιαφανείς μηχανισμούς. Αυτό πληρώνει σήμερα. Δεν επιτρέπεται να το πληρώσει αύριο.
Χωρίς μνήμη του μεταπολιτευτικού κύκλου, χωρίς μια πολιτική ερμηνεία με όρους ορθού λόγου δεν μπορεί να υπάρξει ορίζοντας, σχέδιο για το μέλλον. Αυτό λέει η ιστορία και η πολιτική επιστήμη. Αυτό είναι ένα από τα θέματα ενός Καρνάγιου σκέψης που θέλει να είναι δημιουργικό, ωφέλιμο. Κανένα καθεστωτικό κόμμα μη κόμμα δεν ανοίγει αυτή την συζήτηση γιατί αυτό είναι το πεδίο της κατάργησης και της αποκάλυψης τους.
Όπως είναι συντηρητική και αθωωτική των δομών, των αντιλήψεων, των μηχανισμών και των ενοχών «μια φυγή προς τα εμπρός» χωρίς μνήμη, χωρίς αλήθεια δηλαδή. Το έγκλημα του μνημονίου δεν είναι στιγμιαίο είναι διαρκείας, έχει τις δομικές αιτίες του στην ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα όλου του μεταπολιτευτικού πολιτικού προσωπικού, «των ελίτ».

Ψήφισμα και κινητοποίηση κατά του αντικαπνιστικού νόμου


Την υποβολή ψηφίσματος στο Προεδρείο της Βουλής, με κοινοποίηση στους συναρμόδιους φορείς, καθώς και την κατάθεση κοινής τροπολογίας επί του λεγόμενου «αντικαπνιστικού» Νόμου του 2010, σύμφωνα με τον οποίο επιβάλλεται η ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εστίασης και αναψυχής, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου των Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Συμμαχία αλλά την Δημοκρατική Αριστερά.
Πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου είναι ο ελεύθερος διαχωρισμός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε μαγαζιά «καπνιζόντων» και «μη καπνιζόντων» με τη βοήθεια ειδικού σήματος, καθώς και η μετακύληση της πειθαρχικής ευθύνης σε περιπτώσεις παραβάσεων, αποκλειστικά στους πελάτες.
Στην συνεδρίαση, που διήρκησε τρεισήμισι ώρες στο βιβλιοπωλείο Ιανός, μίλησαν ο Δημήτρης Αρβανίτης, Πρόεδρος του Συντονιστικού Καφέ-Μπαρ και ο Γιώργος Καββαθάς, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Ακολούθησαν οι Λευτέρης Αυγενάκης από την Δημοκρατική Συμμαχία, η Λίτσα Αμανατίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Νίκος Τσούκαλης από την Δημοκρατική Αριστερά καθώς και αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και καφετεριών από την Αθήνα και την επαρχία.

http://www.tvxs.gr/

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ,ενόψει των εορτών του Πάσχα :


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ,  ενόψει των εορτών  του Πάσχα και την αυξημένη ζήτηση και κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης κατά τις ημέρες αυτές , θα ήθελε να ενημερώσει τους καταναλωτές  για τα εξής:
Α. Όσον αφορά το κρέας και τα παραπροϊόντα του.:
1.            Τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος υπόκεινται υποχρεωτικά σε κτηνιατρικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής(υγεία των ζώων στα εκτροφεία , προστασία των ζώων  κατά την  μεταφορά και  την σφαγή  τους, κρεοσκοπικός έλεγχος κλπ)
2.            Όλα τα ζώα πρέπει να σφάζονται σε εγκεκριμένα σφαγεία , όπου οι επίσημοι κτηνίατροι διενεργούν έλεγχους   προ της σφαγής, κατά την  διαδικασίας της  σφαγής και κρεοσκοπικό έλεγχο του παραγόμενου κρέατος.
3.            Όλα τα σφάγια πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (σφραγίδα) ωοειδούς σχήματος πλάτους 6,5 cm και ύψους 4,5 cm και χρώματος λαμπρού κυανού (Ε 133) για τα εντός Ευρωπαϊκής Κοινότητας και καστανού (Ε 155) για τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες.