Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Ξάνθη: «Ο άνθρωπος του τείχους» στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης


Στις 8 το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει τον γνωστό Έλληνα  δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και το βιβλίο του «Ο άνθρωπος του τείχους».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών, π. υπουργός, Κώστας Μπλιάτκας, Γεν. Διευθυντής ΕΤ3, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, Τηλέμαχος Αρναούτογλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», τα βιβλιοπωλεία «Σπανίδης» και την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Η υπόθεση –ή μήπως η πραγματικότητα;– ξεκινά στο Βερολίνο της δεκαετίας του ’90. Στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, ένας άνθρωπος σκυμμένος πάνω σε περιοδικά προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει ένα μήνυμα. Μπορεί να σημαίνει τη σωτηρία του, την ώρα που το Τείχος του Βερολίνου γκρεμίζεται στο κεφάλι του.
Την ίδια στιγμή ένας δημοσιογράφος χαζεύει τα συντρίμμια του Τείχους και μαζί μιας χώρας που δεν υπάρχει. Της Ανατολικής Γερμανίας. Προχωρώντας ανάμεσα στα σουβενίρ του παλιού υπαρκτού σοσιαλισμού, τους μεθυσμένους πρώην Ανατολικογερμανούς και την αβεβαιότητα, θα φτάσει ως το κτίριο της Στάζι. Της πιο ισχυρής μυστικής υπηρεσίας του κόσμου.

Ποιoς χρειάζεται πρόωρες εκλογές;


του Θάνου Δημάδη 
Και ξάφνου, να και πάλι το σενάριο των πρόωρων εκλογών στο τραπέζι. Από ποιους; Μα, από την ίδια την κυβέρνηση που ενώ τη μία στιγμή κορυφαίοι υπουργοί της βγαίνουν ανοιχτά και τάσσονται ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρώντας το καταστροφικό για τη χώρα (όπως είπε πρόσφατα, και πολύ σωστά, η κ. Διαμαντοπούλου), την ίδια ώρα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια διαρρέουν δεξιά κι αριστέρα ότι "ο Γιώργος σκέφτεται τις εκλογές". Το ερώτημα είναι πολύ απλό. Ποιον πραγματικά  θα ωφελήσει τυχόν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, και μάλιστα σε μία τέτοια συγκυρία που η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από τις αγορές, τους δανειστές της και τους Ευρωπαίους εταίρους της;

Θα ωφελήσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι από τους οποίους το πιθανότερο είναι να μην επανεκλεγούν αφού οι ψηφοφόροι τους στα χωριά και την περιφέρεια τούς έχουν ήδη διαμηνύσει το "μαύρο" που έχει να πέσει; Προφανώς και όχι. Οι πρόωρες εκλογές θα διευκολύνουν άραγε τη ΝΔ, που αν και τα στελέχη της δηλώνουν έτοιμα για νέα εκλογική μάχη, στην πραγματικότητα το κόμμα στο εσωτερικό του εξακολουθεί να έχει τον ασυμμάζευτο χωρίς να έχει καταλήξει τι τελικά εκπροσωπεί, δηλαδή το μεσαίο χώρο, τη λαϊκή πατριωτική 


Διάρρηξη στο Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου ; (Μπρίκα)

Εδώ και μέρες τώρα , έχουμε ενημερωθεί ότι έγινε διάρρηξη (;) στο Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου και συγκεκριμένα αφαιρέθηκε απο αυτό , αφού παραβιάστηκε η πόρτα ο καυστήρας ! Μόνο ο καυστήρας και λεπτομέρεια σε όλο το γεγονός , ότι ο ή οι κλέφτες ήταν και πολύ καλοί νοικοκυραίοι αφού συμμάζεψαν και τύλιξαν σωστά όσα καλώδια έκοψαν και με ευλάβεια και προσοχή τοποθέτησαν σε ένα σημείο όσες βίδες έβγαλαν . Από την άλλη ο καυστήρας δεν είναι καραμέλες , έχει όγκο και βάρος . Δεν είναι κάτι που βγαίνει εύκολα από εκεί μέσα , ούτε αθόρυβα , αλλά ούτε χωρίς μεταφορικό μέσο , τύπου φορτηγάκι , βαν ή έστω αγροτικό ..
Το συμβάν έλαβε χώρα αρκετές ημέρες πριν από ότι μας ενημέρωσε άνθρωπος του Δήμου , όμως δεν έγινε ποτέ καταγγελία κατά αγνώστου στην Αστυνομία . Γιατί άραγε ; Δεν μας ενδιαφέρει να γίνει μια σχετική έρευνα , να παρθούν δαχτυλικά αποτυπώματα , για δημόσια / δημοτική περιουσία που παραβιάστηκε και αφαιρέθηκε ; Δεν θεωρούμε ότι εκλάπη κάτι σημαντικό σε κόστος , γιατί το χρήμα ρέει άφθονο και ο καυστήρας θα αντικατασταθεί άμεσα χωρίς να μας νοιάξει το κόστος ; 
 Στο Μουσείο εκτίθενται εκτός από φωτογραφικό υλικό σε σχέση με την ιστορία της πόλης ,  Σημαντικό μέρος της συλλογής του Συλλόγου Φίλων Μετάξης "Η Χρυσαλίδα"  . Κι αν ο καυστήρας δεν μας νοιάζει και μπροστά στη σημαντική και με κόπο και δωρεές Σουφλιωτών και όχι μόνο αποκτηθείσα συλλογή  ..μας νοιάζει πολύ ! Και το κόστος και η αξία όλων αυτών , είναι ανεκτίμητη , μιλάμε για Ιστορία , κόπο και προσπάθεια ανθρώπων για να διασωθούν και να φυλαχθούν . Πόσο μάλλον να εκτεθούν σε ένα ασφαλές Μουσείο .
Πραγματικά ένα τέτοιο γεγονός , δεν περιμέναμε να περάσει στα ψιλά  , ούτε να δείξουν τόση αδιαφορία , οι άνθρωποι της  οποιασδήποτε Δημοτικής Αρχής .... κι όμως !!!

Φωτογραφία souflievros

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κτηνοτρόφων στο Σουφλί

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΑΣΥ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
>>> ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

>>> Μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα Σουφλίου
Συνάδελφοι Κτηνοτρόφοι,
Συντονισμένα και μαχητικά διεκδικούμε την επιβίωση μας. Βγαίνουμε στους δρόμους την Παρασκευή 15 Απρίλη. Η άγρια, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μας οδηγεί σε αφανισμό αν δεν αντιδράσουμε τώρα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι κτηνοτροφικών εφοδίων (φάρμακα, ζωοτροφές κ.ά) μας ξεζουμίζουν ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής στα ύψη, τα καρτέλ γάλακτος και μεγαλεμπόρων μας εκβιάζουν για να παίρνουν τσάμπα τα προϊόντα μας και να τα διαθέτουν στη συνέχεια σε πανάκριβες τιμές στα λαϊκά στρώματα-καταναλωτές, με τις πλάτες της κυβέρνησης.
Τα αποτελέσματα αυτής της σκληρής, ενάντια στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους πολιτικής, βιώνουμε με τις χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και το κρέας , καθηλωμένες στο ύψος της δεκαετίας του 1990, με μείωση του κτηνοτροφικού τομέα, την αύξηση των εισαγωγών ζωοκομικών προϊόντων και του ελλείμματος του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου σε αρκετά δις ευρώ.