Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τον Χρυσό στο Κρούμοβγκραντ


Την ομόθυμη και ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επενδυτικού Σχέδιο Εξόρυξης και επεξεργασίας Χρυσοφόρου κοιτάσματος στην περιοχή Krumovgrad στη Βουλγαρία, κατ’ εφαρμογή της σύμβασης ESPOO για την διαδικασία εκτίμησης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε διασυνοριακά πλαίσια ,έλαβαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατά την συνεδρίαση της 11ης Απριλίου στην Κομοτηνή.
Την σχετική εισήγηση για το θέμα έκανε ο Λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Τριανταφυλλίδης εκ μέρους ομάδας εργασίας ενώ παρέστησαν και μίλησαν ,εκφράζοντας την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών της γειτονικής χώρας η Δήμαρχος του Δήμου Κρούμοβγκραντ κα Σεμπιχά Μεχμέτ και η Δντρια Περιβάλλοντος του Δήμου Κίρτζαλι Βεσελίνα Τάντσεβα παρουσία του Αντιδημάρχου Κίρτζαλι  Βασίλ Μπομπέκωφ.

Περιοδεία Αντώνη Σαμαρά στην Θράκη την Παρασκευή και το Σάββατο

Περιοδεία Αντώνη Σαμαρά στην Θράκη την Παρασκευή και το Σάββατο
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιεί, την Παρασκευή 15 Απριλίου και το Σάββατο 16 Απριλίου, διήμερη περιοδεία στη Θράκη. Το πρόγραμμα του έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Απριλίου

Στις 07:30 αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Αμέσως μετά, αναχωρεί για την Ξάνθη, όπου επισκέπτεται τον Μητροπολίτη, μειονοτικά χωριά, το Επιμελητήριο και το Εμπορικό Κέντρο της πόλης.
Το απόγευμα φθάνει στην Κομοτηνή και στις 19:30 μιλά σε στελέχη και μέλη του κόμματος.

Σάββατο 16 Απριλίου
Το πρωί ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται τον Μητροπολίτη, το Μουφτή Κομοτηνής, τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και το Επιμελητήριο Κομοτηνής.
Το μεσημέρι επισκέπτεται το Δήμο Αρριανών και στη συνέχεια, τους Δήμους Σαπών και Αλεξανδρούπολης, όπου έχει συναντήσεις με τους δημάρχους. 


inpost.gr

Bungalows για παράνομους μετανάστες στον Εβρο....


Bungalows για παράνομους μετανάστες στον Εβρο!

Προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας και πρότυπη νοσηλευτική μονάδα
Πώς να νιώθει άραγε αντικρίζοντας τον κόσμο πίσω από το συρματόπλεγμα ο μικρός «παράνομος μετανάστης» της φωτογραφίας;
Ετοιμάζουν στον Εβρο «γερμανικό λουξ» χωριό, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την εγκατάσταση παρανόμων μεταναστών. Το χωριό θα αποτελείται από οικίσκους με κλιματισμό, ενώ θα προσφέρεται διατροφή με ειδικό διαιτολόγιο για χριστιανούς και μουσουλμάνους. Ακόμη προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπη νοσηλευτική μονάδα, οικήματα για πλυντήρια ρούχων ενώ σε όλους τους παράνομους μετανάστες θα δίνονται ειδικά «κιτ υποδοχής» με είδη ρουχισμού και καθαριότητας! Παράλληλα θα διαθέτει και κέντρο ελέγχου που θα λαμβάνει εικόνα από 32 κάμερες οι οποίες θα παρακολουθούν τις κινήσεις μέσα στον οικισμό.

Πρόταση Γερμανών και Ελλήνων


Πού είναι αφιερωμένο το λογότυπο της Google;

http://www.google.gr/logos/2011/firstmaninspace11-hp-js.jpg
Η Google θυμάται και γιορτάζει  με τον δικό της τρόπο την 50η επέτειο της πρώτης ανθρώπινης αποστολής στο διάστημα.
Έτσι, στις 12 Απριλίου 1961, στις 09:07 ώρα Μόσχας, ο Γιούρι Γκαγκάριν ξεκίνησε για το ιστορικό του ταξίδι μέσα στο Βοστόκ 1. Εικοσπέντε λετπά μετά την εκτόξευση, μπήκε σε μια ελλειπτική τροχιά με απόγειο 302 χιλιόμετρα , περίγειο 175 χιλιόμετρα και περίοδο 89 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, κινούμενος με ταχύτητα 7,61 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο ( 27.400 χιλιόμετρα ανά ώρα). Το κωδικό του όνομα κατά τη διάρκεια της πτήσης ήταν Кедр (Κέδρος).

Πίσω στη Γη, τα νέα ήδη ξεκινούσαν για το γύρο του κόσμου. Το Σοβιετικό Επιτελείο τον προήγαγε, όσο ήταν στο διάστημα, σε Ταγματάρχη - για την περίπτωση που δεν γυρνούσε. Μάλιστα, είχαν ετοιμαστεί τρία δελτία τύπου για την αποστολή πριν την εκτόξευση: ένα για την περίπτωση επιτυχίας και δυο για την περίπτωση αποτυχίας. Ο Γκαγκάριν δεν είχε τον έλεγχο του σκάφους του, επειδή κανείς δεν ήξερε πώς οι συνθήκες κατά την πτήση θα επηρέαζαν τον άνθρωπο βιολογικά και ψυχολογικά· ο συνδυασμός για το ξεκλείδωμα του χειριστηρίου βρισκόταν μέσα σ' ένα σφραγισμένο φάκελο που είχε μαζί του, ενώ το σκάφος ελεγχόταν από υπολογιστές στη Γη.

Νέος μηχανισμός για την περιουσία των Ταμείων


Νέος μηχανισμός για την περιουσία των Ταμείων

Προς ανασχεδιασμό του θεσμικού πλαισίου διαχείρισης κινητών αξιών τους

Στον σχεδιασμό αναθεωρημένου θεσμικού πλαισίου με στόχο «να αποκτήσει η χώρα εντός του 2011 ένα πραγματικά αξιόπιστο και σύγχρονο μηχανισμό αξιοποίησης και διαχείρισης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων», προχωρά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε το σκάνδαλο των ομολόγων (την περασμένη Παρασκευή, ημέρα απεργίας στα ΜΜΕ), η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη, είπε σχετικά ότι η θεμελιώδης αρχή που θα διέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι «το τετράπτυχο διαφάνεια - ασφάλεια - επαγγελματική διαχείριση - εποπτεία».
Οι άξονες που θα κινείται ο νέος σχεδιασμός, είναι:
1. Να επαναπροσδιοριστεί ο εποπτικός ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος.
2. Να αξιολογηθεί η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης όλων των κινητών αξιών. «Απαιτείται να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια διαχείρισης και αξιοποίησης του τεράστιου αποθέματος κινητών αξιών που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και σήμερα φθάνει περίπου τα 27 δισ. ευρώ και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το απόθεμα καταθέσεων ύψους 15 δισ. ευρώ, που σήμερα βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος με αρνητικό πραγματικό επιτόκιο» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κατσέλη.  

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού - Πολιτισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, όπου τέθηκαν ζητήματα λειτουργίας και στόχευσης. Ο αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπαποσμάς διευκρίνισε αρχικά ότι η Επιτροπή συνιστά γνωμοδοτικό και εισηγητικό όργανο προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ και παρουσίασε τον πρώτο σχεδιασμό που έχει γίνει για τους επόμενους μήνες, όπως και τον προγραμματισμό τους ενόψει της τουριστικής περιόδου. Σημείωσε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα στελεχιακό δυναμικό σε επίπεδο Περιφέρειας με στόχο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης κατετέθησαν οι προτάσεις των περιφερειακών συμβούλων που είναι μέλη της επιτροπής και τονίστηκε η ανάγκη για αρμονική λήψη αποφάσεων.

Πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επιλέξει το δρόμο της ανατροπής, των σαρωτικών αλλαγών και των μεγάλων ρήξεων που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία για να βγει από την κρίση, το Σάββατο 9 Απριλίου, η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη από τη Λάρισα, όπου πραγματοποιήθηκε το 3ο προσυνέδριο του κινήματος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε τη Λάρισα για να παρουσιάσει τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την αγροτική οικονομία, καθώς και τις προγραμματικές θέσεις του κινήματος για την περιφερειακή ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε αρχικά ότι «οι Έλληνες εδώ και ένα χρόνο υποχρεώνονται σε μεγάλες θυσίες. Και όσο περνάει ο καιρός, αντί οι θυσίες αυτές να πιάνουν τόπο, δείχνουν ότι κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, καθώς η Κυβέρνηση έμεινε εκεί που την αφήσαμε τον περασμένο Μάιο, όταν πήραμε  τη χρηματοδότηση και αποφύγαμε, εκείνη τη στιγμή, τη χρεοκοπία». «Δεν τόλμησε να συγκρουσθεί με τα μεγάλα και δύσκολα συστήματα, με αυτούς που ουσιαστικά συντηρούν τις σπατάλες και παράγουν τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη.