Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Κομπίνα εις βάρος στρατιωτών σε φυλάκιο του Έβρου

Το "Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος" δημοσιοποίησε καταγγελία στρατιωτών από τον Έβρο, σύμφωνα με την οποία, χρυσές bussiness φαίνεται να κάνει επιλοχίας σε φυλάκιο στον Έβρο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός τελεί υπεύθυνος διαχείρισης στο ΚΨΜ. Η κερδοφόρα επιχείρηση στήνεται τις Κυριακές, μέρα που σχεδόν πάντα είναι και αρχιφύλακας. Κατά περίεργη σύμπτωση το κυριακάτικο συσσίτιο περιλαμβάνει κονσέρβα βιομηχανοποιημένου κρέατος και μάλιστα σε μικρότερες μερίδες από το συνηθισμένο. Όσο και αν ο υπαξιωματικός ισχυρίζεται ότι βάζει τα προβλεπόμενα γραμμάρια, η ουσία είναι ότι με αυτές τις μερίδες δε γίνεται να χορτάσουμε με τίποτα. Ας μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στο πιο ευτελές, φθηνό και χαμηλής ποιότητας φαγητό που υπάρχει στο στρατό (κατά γενική ομολογία)...»


Αυτές είναι οι μέρες που επιλέγει να πουλάει στο ΚΨΜ hot-dog με 1,20 ευρώ το ένα χρησιμοποιώντας αρκετά υλικά από αυτά που προορίζονται για το φαγητό των φαντάρων. Ένα καλοστημένο κόλπο στην πλάτη των φαντάρων, 0% κόστος - 100% κέρδος. Είναι τόσες οι συμπτώσεις που είναι αδύνατο να σκεφτούμε ότι όλα γίνονται εν αγνοία των μονάδων που επανδρώνουν το φυλάκιο.

Και συνεχίζει στην καταγγελία του το "Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος":


Στο σκαμνί ανώτερα στελέχη του Υπ. ΟικονομικώνΠοινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου και των ΟΤΑ, ασκήθηκε σε βάρος του πρώην γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών (επί θητείας Γιώργου Αλογοσκούφη), Βασίλη Σαμέλη, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος των διεφθαρμένων επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών που διενεργούσαν «παράνομους» επανέλεγχους σε Δήμους και Κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις… σβήνοντας πρόστιμα-«μαμούθ».


Εκτός από τον κ. Σαμέλη (στον οποίο επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα) διώκονται 13 ακόμα ανώτατα (πρώην και νυν) στελέχη του Υπουργείου καθώς και εφοριακοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Αντίθετα οι εισαγγελείς του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δεν άσκησαν δίωξη εναντίον τεσσάρων άλλων υπαλλήλων που είχαν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής τους.

Οι κινηματογραφιστές του ΕΛΑΣ – Τα διασωθέντα φιλμ

Πρόκειται για το σύνολο της παραγωγής σε φιλμ από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΕΛΑΣ, (ή ορθότερα, το φωτοκινηματογραφικό συνεργείο του ΕΛΑΣ), που έχει διασωθεί. Κάτι λιγότερο από 11 λεπτά. Δόθηκαν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας από την Ολυμπία και τον Κώστα Παπαδούκα, αδερφό του Θανάση Παπαδούκα, του οπερατέρ του κινηματογραφικού συνεργείου του ΕΛΑΣ, από το φθινόπωρο του 1944 μέχρι λίγο μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Πριν από τον Θανάση Παπαδούκα, την δουλειά αυτή έκανε ο οπερατέρ Ιωάννης Νισυρίου, με μία μηχανή που είχαν βρει «σε κάτι κιβώτια γερμανικά μαζί με φιλμ, τραβηγμένα και ατράβηχτα», όπως διηγείται ο Θανάσης Παπαδούκας.

Το συνεργείο, υπό την εποπτεία του ζωγράφου Δημήτρη Μεγαλίδη, και με τη συμμετοχή του Κώστα Μακρή, γύρισε αρκετά μέτρα φιλμ, από τα οποία έχουν διασωθεί αυτά τα αποσπάσματα που μπορείτε να δείτε παρακάτω στο βίντεο.

Τα μέλη του συνεργείου:

  • Δημήτρης Μεγαλίδης, προϊστάμενος
  • Ιωάννης Νισυρίου, οπερατέρ
  • Θανάσης Παπαδούκας, οπερατέρ
  • Κώστας Μακρής

Περιγραφή των σκηνών:


Καμμένος σε Ψωμιάδη: Θα αντιμετωπίσουμε μαζί το πραξικόπημα #video

Eυτυχισμένοι από τις δηλώσεις , για τα μάτια του κόσμου και τις εντυπώσεις αποχωρούν περιχαρείς ....

Πρόταση Βιβλίο : Το κοιμητήριο της ΠράγαςΕκδόσεις: Ψυχογιός
Συγγραφέας: Ουμπέρτο Έκο
Μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη

Το κοιμητήριο της Πράγας
Στη διάρκεια του 19ου αιώνα, ανάμεσα στο Τορίνο, το Παλέρμο και το Παρίσι, συναντάμε μια υστερική σατανίστρια, έναν αβά που πεθαίνει δύο φορές, μερικά πτώματα μέσα σ’ έναν υπόνομο του Παρισιού, έναν Γαριβαλδίνο που ονομάζεται Ιππόλυτος Νιέβο και χάθηκε στη θάλασσα κοντά στο Στρόμπολι, το ψεύτικο bordereau του Ντρέιφους για τη γερμανική πρεσβεία, τη σταδιακή μεγέθυνση του πλαστογραφήματος που έγινε γνωστό ως Τα Πρωτόκολλά των Σοφών της Σιών, το οποίο θα εμπνεύσει στον Χίτλερ τα στρατόπεδα εξόντωσης, Ιησουίτες που δολοπλοκουν εναντίον των Μασόνων, Μασόνους, Καρμπονάρους και Ματσινιανούς που στραγγαλίζουν τους παπάδες με τα έντερά τους, έναν Γαριβάλδη αρθριτικό και στραβοκάνη, τα σχέδια των Μυστικών Υπηρεσιών του Πιεμόντε, της Γαλλίας, της Πρωσίας και της Ρωσίας, τις σφαγές στο Παρίσι της Κομούνας, όπου ο κόσμος τρώει τα ποντίκια, αηδιαστικά και ρυπαρά στέκια εγκληματιών οι οποίοι, ανάμεσα στους ατμούς απ’ το αψέντι, καταστρώνουν εκρήξεις κι εξεγέρσεις στις πλατείες, ψεύτικες γενειάδες, ψεύτικους συμβολαιογράφους, ψεύτικες διαθήκες, διαβολικές αδελφότητες και μαύρες λειτουργίες.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά "Το όνομα του ρόδου", το οποίο καθιέρωσε τον Ουμπέρτο Έκο ως έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του εικοστού αιώνα, το πολυαναμενόμενο Κοιμητήριο της Πράγας αποδεικνύει ότι το ταλέντο του ιδιοφυούς Ιταλού διανοούμενου παραμένει αστείρευτο.

Παρουσίαση του συγγραφέα