Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης Sidney Lumet

Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης Sidney Lumet

Νωρίς σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ο αναπάντεχος θάνατος του σκηνοθέτη που άφησε ιστορία με τα έργα του στη μεγάλη οθόνη.
«Murder On The Orient Express», «Serpico», «Dog Day Afternoon», «Network», είναι μόνο μερικές από τις ιστορικές ταινίες που έχουν μείνει στη μνήμη του κόσμου, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία, και όλες τους έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Ήταν όλες τους σκηνοθετημένες από τον Sidney Lumet, έναν από τους πιο ταλαντούχους και διορατικούς σκηνοθέτες που ανέδειξε ο αμερικάνικος κινηματογράφος.

Σήμερα το πρωί οι New York Times ανακοίνωσαν τον θάνατο του Lumet στην ηλικία των 86 χρονών από λέμφωμα, όπως ενημέρωσε η κόρη του σκηνοθέτη τα ΜΜΕ. Ο Lumet είχε προταθεί τέσσερις φορές για Όσκαρ και, αν και ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, η Ακαδημία τον βράβευσε το 2005 με το Academy Award for Lifetime Achievement –ένας ελάχιστος φόρος τιμής για το έργο που προσέφερε στην τέχνη της κινηματογράφισης ο θρυλικός σκηνοθέτης.
Ο Lumet, κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής καριέρας του, είχε συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood όπως οι Henry Fonda, Al Pacino, Katharine Hepburn, Ingrid Bergman, Sean Connery, Robert Duvall και Faye Dunaway.
http://www.queen.gr

Πιο λαϊκιστής δεν γίνεται : Π. Ψωμιάδης: «Με καταδίκασαν επειδή μείωσα το πρόστιμο σε έναν καρκινοπαθή»

Ήταν αναμενόμενο ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα σχολίαζε κάποια στιγμή την απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκασε και τον κήρυξε έκπτωτο από το αξίωμά του και αυτό έγινε σήμερα. Πρωί - πρωί ο περιφερειάρχης δίνει τη δική του ερμηνεία στους λόγους της καταδίκης του και αναφέρει ότι θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο προσδοκώντας δικαίωση.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:


«Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. Όμως δεν φοβόμαστε.


Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες.

Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης.

Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.


Eίσαι αυτό που ψηφίζεις;


Του Κώστα Γιαννακίδη 

Σύμφωνα με μία ψηφοφορία που δημοσιεύσαμε πριν από μερικές μέρες, το 27% των αναγνωστών μας είναι άνεργοι. Σκεφτόμουν πως είτε οι δείκτες της ανεργίας έχουν ξεφύγει σε δυσθεώρητα ύψη, είτε το protagon είναι ένας αγαπημένος δικτυακός προορισμός των ανθρώπων που μένουν χωρίς δουλειά. Είναι μία ψηφοφορία που μπορεί να λέει πολλά, ίσως να μη λέει και τίποτα. Αλλωστε οι ψηφοφορίες στο δίκτυο δεν επενδύονται με επιστημονική εγκυρότητα, ούτε υπάρχει ασφάλεια ως προς την αξιοπιστία τους. Ομως κατά τη γνώμη μας δείχνουν μία τάση. Δείχνουν προς τα που στρέφει το βλέμμα το δημόσιο ακροατήριο, έστω σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Και επίσης επιβεβαιώνουν κάτι που το ξέρουμε, αλλά συνήθως δείχνουμε να το αγνοούμε: τα σχόλια που αναρτώνται κάτω από κάθε κείμενο είναι, πολλές φορές, σε αναντιστοιχία με τη διάθεση της κοινής γνώμης ή, τέλος πάντων,  δεν αποδίδουν την εικόνα ως έχει. Παράδειγμα: αν διαβάσετε blogs ή παρακολουθήσετε κινητοποιήσεις, θα έχετε μία αίσθηση συμπαράστασης της κοινωνίας προς τους πρώην συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων. Στη ψηφοφορία του protagon το ποσοστό που συμφωνεί με την ανανέωση των συμβάσεων, είναι μόλις 12%.

Μ. Γλέζος: «Ο φασισμός ανεβαίνει και η αριστερά κάθεται»

Δυστυχώς, το πρόβλημα υγείας που προέκυψε την Τρίτη το μεσημέρι στον Μανώλη Γλέζο δεν μας επέτρεψε να βρεθούμε για τη συνέντευξη που είχα προγραμματίσει να του πάρω. Αντ' αυτού, μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτησή του στην εκδήλωση με θέμα «Οι μαζικοί αγώνες, οι κοινωνικές αντιστάσεις, η πολιτική απάντηση της Αριστεράς», την οποία μαγνητοσκόπησα.
Ο Μανώλης στάθηκε στην ιστορική ευθύνη της αριστεράς να μην επιτρέψει να επαναληφθεί το σκηνικό του μεσοπολέμου, όπου τα κοινωνικά αδιέξοδα και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες οδήγησαν την Ευρώπη στο φασισμό. Μίλησε επίσης για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και το πώς ο ίδιος οραματίζεται το ρόλο του στην κοινωνία.Πριν από τον Μανώλη Γλέζο, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος είπε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την οικονομία και την κρίση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτησή του στο παρακάτω video:http://www.salata.tv/

Για αρχάριους ..lol


Η "λιτότητα" μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και με μια γερή δόση βρετανικού χιούμορ. Πρόκειται απλά για το πιο τέλειο χιουμοριστικό βιντεάκι για την κρίση!