Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Ευχαριστήριο Συλλόγου Αιμοδοτών η "Αλληλεγγύη"Σουφλίου

   Για την  εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή  των πολιτών στην αιμοδοσία που  πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο  Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» στις 7 Απριλίου 2011 αλλά και την υποδειγματική εργασία όλης της ομάδας του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΠΝΑ (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό), καθ΄ όλη τη διάρκεια της αιμοληψίας, γεγονός που δημιούργησε μεγάλη ικανοποίηση, νοιώθουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε τις ειλικρινείς και βαθιές μας ευχαριστίες.
      Ευχαριστίες τόσο στους αιμοδότες που αποδεικνύουν τα περισσεύματα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης που διαθέτουν όσο  και στο προσωπικό του Κέντρου  Αιμοδοσίας του ΓΠΝΑ για την απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της αιμοληψίας. 

«Γραφείο υποδοχής επενδύσεων, με αδυναμία υποδοχής….επενδύσεων!!!»


Πληροφορηθήκαμε , με πανηγυρικό τρόπο από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης την δήθεν λειτουργία (;;;) Γραφείου Υποδοχής Προτάσεων για το Νέο Επενδυτικό Νόμο. Αποκαλύφθηκε, σε λίγο χρόνο, η αδυναμία υποδοχής προτάσεων των επενδυτών, γιατί η εφαρμογή του νέου νόμου στην πράξη δεν ξεκίνησε. Οι πρακτικές αυτές, σε χαλεπούς καιρούς, πληγώνουν βαρύτατα τον νέο θεσμό και την αξιοπιστία του. Προβληματίζουν για πολλοστή φορά τους πολίτες εάν στις πρακτικές της διοίκησης της περιφέρειας προέχουν οι επικοινωνιακές εντυπώσεις από την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Γιώργος Παυλίδης μεταφέροντας την ανησυχία όλων των μελών της «Περιφερειακής Αναγέννησης» δήλωσε: «Οι πολίτες αγωνιούν για ανάπτυξη .Κάποιοι –σε τέτοιους καιρούς-δυστυχώς παίζουν με τον πόνο τους».

Εκδικάστηκε η μήνυση Ζαμπουνίδη κατά της εφημερίδας «Επαρχιακός Τύπος».

cb395617c3c622b0.jpghttp://www.e-evros.gr
Εχθές Πέμπτη (07/04/2011) το τριμελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης καταδίκασε με απόφαση του σε φυλάκιση 3 ετών τον Βαρσάμη Δάγκα – εκδότη της εφημερίδας «Επαρχιακός Τύπος» - σχετικά με δημοσίευμα που προβλήθηκε στις 01/10/2009 σε βάρος του πρώην Νομάρχη Έβρου κ. Ν. Ζαμπουνίδη.

Στις 01/09/2009 με το φύλλο 13452 της εν λόγω εφημερίδας, δημοσιεύθηκε ανώνυμη επιστολή με φερόμενο συντάκτη έναν «νεολαίο του ΠΑΣΟΚ» που απευθυνόταν στον Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τα αναγραφόμενα στην εφημερίδα κρίθηκαν «ψευδή, συκοφαντικά και προβαλλόμενα με αποκλειστικό σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του πρώην Νομάρχη». Κατά της απόφασης ο κ. Δάγκας έχει δικαίωμα έφεσης.

Να σημειώσουμε ότι το πολυμελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, με την 135/2010 απόφασή του, επέβαλε για το ίδιο γεγονός στον εκδότη, την καταβολή αποζημίωσης του ποσού των 50.000 €. Η απόφαση της αποζημίωσης, εκκρεμεί στο εφετείο Θράκης ύστερα από την άσκηση έφεσης του εκδότη. 


  

Evros Adventure Trophy 2011

Τα πληρώματα, που έχουν λάβει μέρος αλλά και όσοι έχουν δει video clips ή φωτογραφίες έχουν ανακηρύξει το Έβρος Adventure Trophy έναν από τους καλύτερους αγώνες 4x4 στην Ελλάδα.

Δύσκολος, ιδιαίτερος, μοναδικός. Ο συναρπαστικότερος αγώνας τετρακίνητων στην Ελλάδα θα γίνει και φέτος στην Ορεστιάδα, το τετραήμερο
5 έως και 8 Μαΐου 2011 με δυο κατηγορίες, Extreme και Ηobby με διαφορετικές (στα σημεία) διαδρομές και roadbook.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται αυτή τη χρονιά στην κατηγορία Hobby. Σκοπός της είναι να μπορέσουν να ζήσουν την εμπειρία και να μυηθούν στο event, καινούργιοι αγωνιζόμενοι χωρίς να καταστρέψουν τα αυτοκίνητα τους.

Τα πάντα βέβαια είναι σχετικά και έχουν να κάνουν με την αδρεναλίνη του πληρώματος. Γι αυτό και στα Trophy χρειάζεται εκτός από καλά προετοιμασμένο αυτοκίνητο και μυαλό! ...»

Η ιστορία των λέξεων: Καντάφι, Λιβύη, Πετρέλαιο και Βενζίνη

Αφιέρωμα στη Λιβύη (ιστορία / πολιτισμός)
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Το όνομα Μουαμάρ αλ Καντάφι (Muammar Muhammad al-Gaddafi, مُعَمَّر ٱلْقَذَّافِيّ, προφορά:‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī), καθιερώθηκε στην Ελλάδα με την προφορά “Καντάφι”, αντί “Γαδάφι”. Το όνομα Καντάφι προέρχεται από το ρήμα της αραβικής γλώσσας γαδφ > قذف, το οποίο σημαίνει “ρίχνω, πετάω”, αλλά και “ συκοφαντώ”. Συνεπώς, το όνομα Καντάφι ερμηνεύεται ως ο "βάλλων", αλλά και ο "διαβάλλων", ο "δυσφημιστής", ο "συκοφάντης". Τα ονόματα των οικογενειών των νομάδων της βόρειας Αφρικής, στην πλειοψηφία τους, είτε προσδιορίζουν τον τόπο καταγωγής, είτε είναι απλά παρωνύμια (: παρατσούκλια). Διόρθωση: Καμάλ Ραχίμι.24grammata.com

Αναβάλλεται η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες


Κοινή κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, και ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδη, και τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Δ. Κουσελά, καθώς αναβάλλεται για τα τέλη Ιουλίου η επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.
Ειδικότερα, στο έγγραφό τους αναφέρουν ότι «οι αλλαγές στον αγροτικό τομέα συνεχίζονται, όχι όμως προς το καλύτερο, όπως έχει πολλές φορές δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση». Και συνεχίσουν: «με έκπληξη διαβάζουμε το σχετικό ΦΕΚ τ. Β’ 466 της 23.03.2011, το οποίο αναφέρεται στην επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών. Η εν λόγω εγκύκλιος φέρνει τα πάνω κάτω σε όσα ήξεραν μέχρι τώρα οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Ενώ μέχρι πέρυσι η διασταύρωση των στοιχείων γινόταν κάθε χρόνο με βάση τις δηλώσεις του προηγούμενου οικονομικού έτους - που είναι και το πιο λογικό - φέτος το υπουργείο ζητά τη συνυποβολή μέχρι 30 Ιουνίου της δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής του 2011. Αυτό πρακτικά καθιστά αδύνατη την επιστροφή του ΦΠΑ πριν από το τέλος Ιουνίου».