Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Ανταρσία βουλευτών στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ κατά ΠαπακωνσταντίνουΈνταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.


Οι Διάλογοι της Ανταρσίας


Στα όριά τους φαίνεται πως έχουν φτάσει οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών. Η Βάσω Παπανδρέου όταν πήρε το λόγο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος». Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: «Δεν είναι ηθικό», το εν λόγο νομοσχέδιο, ενώ ο Γιώργος
 

Που είναι η τηλεόραση τέτοιες ώρες;

 
Ο πρώην νομάρχης, περιφερειάρχης, κλπ Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε! Σε ένα χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή, για ζούληγμα προστίμου σε βενζινά…
Και όλα γίνανε μια μέρα που δεν είχε ενημέρωση… Τι μένει; Να φαντασιωθούμε μόνο τι θα έλεγε, πώς θα φερόταν, τι θα φορούσε…
Εγώ σε έναν μισοϋπνάκο που με πήρε, είδα αυτό το όραμα!
Ο Παναγιώτης με την εικόνα του Αγίου Χριστόφορου του Βενζινοφόρου (προστάτη των οδηγών) να φωνάζει ότι είναι αθώος!
http://www.vlavo.org/main/?p=2476

Μέσω ΑΣΕΠ οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων


Μέσω ΑΣΕΠ οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων
Μια χαίνουσα πληγή του ελληνικού κράτους, που αφορά τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, στις οποίες κυριαρχεί το ρουσφέτι, οι πελατειακές σχέσεις και η άγρια οικονομική συναλλαγή, επιχειρεί να θεραπεύσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ.
Ι. Ραγκούσης αμέσως μετά τη θέσπιση του νέου μισθολογίου που θα οδηγήσει εκτός των άλλων και σε σταδιακή άρση των κραυγαλέων ανισοτήτων στις αποδοχές των υπαλλήλων, θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο θα καθιερώνονται αντικειμενικά κριτήρια για τις μετατάξεις και, εν γένει, τις υπηρεσιακές μεταβολές, η εφαρμογή των οποίων θα περάσει υπό τον άμεσο και απόλυτο έλεγχο του ΑΣΕΠ, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τις προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο.

Και η Πορτογαλία στον μηχανισμό


Η Πορτογαλία θα ζητήσει οικονομική βοήθεια ανέφερε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Σόκρατες, στο διάγγελμα του το βράδυ της Πέμπτης.
Λίγο νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως για καιρό η χώρα αμυνόταν στις πιέσεις για να ενταχθεί σε μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ αλλά πλέον το κόστος δανεισμού έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, με άρθρο του σε εφημερίδα, προανήγγειλε την ένταξη της Πορτογαλίας σε μηχανισμό στήριξης.
Από τη μεριά του ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, έκανε λόγο για "υπεύθυνη κίνηση" από τη μεριά της χώρας.  "Είναι μια υπεύθυνη κίνηση από την κυβέρνηση της χώρας για το καλό της οικονομικής σταθερότητας στην Πορτογαλία και την Ε.Ε." τόνισε.
Την είδηση επιβεβαίωσε από τη μεριά του και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

e-net