Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Συνέντευξη Μίκη Θεοδωράκη 05/04/2011DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με δημάρχους της ΠΕ Έβρου


Συναντήσεις εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα κ. Γιώργο Ούστογλου, τους Δημάρχους του Νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε σήμερα στην έδρα της ΠΕ Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ καθώς και ο προγραμματισμός νέων έργων σε μελλοντικές προσκλήσεις.
Ο κ. Γιαννακίδης κατά την έναρξη της συνάντησης είπε ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της βρίσκονται στη διάθεση των Δήμων προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους για την ένταξη και υλοποίηση έργων ανάπτυξης και πνοής στην περιφέρεια ευθύνης των. Τόνισε πως βρίσκονται όλοι σε κοινή πορεία και τα θετικά αποτελέσματα είναι ζήτημα σύμπραξης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Τα σημαντικά έργα που ανέφερε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γιώργος Χανός ήταν η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και η επέκταση κρηπιδωμάτων  στο λιμάνι Καμαριώτισσας, η Λιμνοδεξαμενή Ξηροποτάμου, η κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου στο Λάκκωμα, το Κέντρο Υγείας, οι περιφερειακοί δρόμοι 

«Πορεία Ζωής» στην Αλεξανδρούπολη


Με κεντρικά συνθήματα  «Όλοι ίσοι, διαφορετικοί», «Είμαι μέσα» τριακόσιοι μαθητές  σχολείων της Αλεξανδρούπολης  πραγματοποίησαν το πρωί Πορεία Ζωής  «χέρι με χέρι», μια συμβολική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αφιερωμένη στα άτομα με διανοητική αναπηρία.
Η πορεία έγινε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Special Olympics και συνδιοργανώθηκε από την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics Αθήνα 2011, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Έβρου.
Η πορεία των μαθητών, που φορούσαν όλοι καπελάκια των Special Olympics, ξεκίνησε από τα σχολεία που έλαβαν μέρος και κατευθύνθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Από εκεί η πορεία  με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου, του θεματικού 

Επανεγγραφές μελών στο Σύλλογο Σουφλιωτών Αλεξ/πολης

Μετά την πρόσφατη επαναλειτουργία του Συλλόγου Σουφλιωτών Αλεξανδρούπολης, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε ανασύσταση του μητρώου μελών του. Ενόψει αυτής της απόφασης καλούνται να επανεγγραφούν όλα τα μέλη που επιθυμούν να συνεχίσουν την συμμετοχή τους στο Σύλλογο. Έντυπα αιτήσεων εγγραφής μελών μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τα εξής καταστήματα:

Μεταξωτά «Τότα» - κ. Τότα Καραβαριώτη
Mediagroup Διαφημιστική - κ. Άννα Φυλλαρίδου
Οπτικά Μπουρουλίτη - κ. Χαράλαμπος Μπουρουλίτης

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα: 6945188411, 6944777090, 6947687198...»

* Για την παραπάνω ανακοίνωση εξαιρούνται τα μέλη που επανεγγράφησαν από τις 13/3/2011, ημέρα επαναλειτουργίας του Συλλόγου, μέχρι και τις 4/4/2011

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σουφλιωτών Αλεξανδρούπολης 


http://alexpolisonline.blogspot.com

« Υγειονομικός Χάρτης Νομού Έβρου και ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού ».


  Πρόσφατα  παρουσιάστηκε από πλευράς του Υπουργείου Υγείας ο Υγειονομικός Χάρτης της Ελλάδας. Ένα εργαλείο εξαιρετικά χρήσιμο για να εντοπιστούν οι ανάγκες υγείας κάθε περιοχής.
                Για τον Νομό Έβρου  παρατίθενται μια σειρά από ενδιαφέροντα στατιστικά  στοιχεία.  Ιδιαίτερης όμως προσοχής χρήζουν οι δείκτες, που κατά κάποιο τρόπο επισημαίνουν και  τα χρόνια προβλήματα των Υπηρεσιών Υγείας του Νομού.
                Ένας από αυτούς τους Δείκτες είναι και εκείνος της αναλογίας  του Αριθμού των Νοσηλευτών για μία Νοσοκομειακή Κλίνη. Δηλαδή πόσοι νοσηλευτές αντιστοιχούν σε μια κλίνη. Τα στοιχεία αναφέρονται στο έτος 2009.
                Σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου η αναλογία αυτή ανέρχεται στο 1,39. Δηλαδή σε μια νοσοκομειακή κλίνη αντιστοιχούν 1,39 νοσηλευτές.
                Το γεγονός αυτό κατατάσσει την περιοχή μας στις υψηλές θέσεις αναλογίας νοσηλευτών προς κλίνη, για την ακρίβεια στην 11η θέση πανελλαδικά, τη στιγμή που όλοι οι Υγειονομικοί φορείς μιλούν για έλλειψη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύλλογος Εθελοντών Ααιμοδοτών " Η Αλληλεγγύη "

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 και από τις 9.00’ το πρωί θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Σουφλίου. Καλούνται όλοι οι υγιείς πολίτες να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ – ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή."

DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Έρχεται


Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και ανοίγουμε το Ιντερνετ. Από τη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδωσης.
Οι συντελεστές του Debtocracy συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Οι δημοσιογράφοι Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μέσα από κινούμενα σχέδια και animation το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από τη δεκαετία του ’70 και εξηγεί τις έννοιες του απεχθούς και του παράνομου χρέους που βαραίνουν και την Ελλάδα.

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2011 για τον Δήμο Σουφλίου-τα "ευχάριστα"για τους επαγγελματίες

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας  πέρασε ο προϋπολογισμός,ο οποίος χαρακτηρίστηκε από την  αντιπολίτευση διαχειριστικός, χωρίς καμιά αναπτυξιακή προοπτική.
Εντύπωση προκάλεσε ότι τα προβλεπόμενα έσοδα από τους δημοτικούς φόρους είναι κατά πολύ περισσότερα από την ΚΑΠ (κεντρικοί αυτοτελής πόροι)
Τα σημαντικότερα νέα είναι όμως για τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν το 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων (τζίρος) ,και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου,τα προβλεπόμενα έσοδα είναι 60.000 ευρώ
 

Ο φόρος αυτός έχει και αναδρομική ισχύ για το 2010