Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Η Κυβέρνηση μετά την αποτυχία της αναζητά συνενόχους για την ΕΝ.ΚΛΩ

Μετά την αποτυχία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δώσει λύση στο πρόβλημα των απολυμένων της ΕΝ.ΚΛΩ, τηρώντας προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου, η Κυβέρνηση αναζητά συνενόχους για να αποποιηθεί την ευθύνη.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές των Νομών Ροδόπης, Έβρου και Ημαθίας ζητώντας τους να συνυπογράψουν επιστολή προς τις ιδιωτικές τράπεζες, που αρνούνται να αποδεχθούν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Σε αυτή την επιστολή που ομολογεί την αποτυχία της Κυβέρνησης, τον εμπαιγμό των εργαζομένων και την αναζήτηση συνενόχων οι Βουλευτές της ΝΔ απάντησαν ως εξής:

«Αγαπητέ Συνάδελφε,

            Ευχαριστούμε για την από 31 Μαρτίου 2011 επιστολή σας για το θέμα της ΕΝΚΛΩ, ένα θέμα εξαιρετικής σημασίας τόσο για το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζομένων, όσο και για την αναπτυξιακή προοπτική της ακριτικής μας περιοχής που ξαναβιώνει σοβαρά σημάδια εγκατάλειψης μετά από μια σημαντική περίοδο ανάκαμψης.
    Θεωρούμε όμως ότι με την πρωτοβουλία σας αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει όχι να λύσει το πρόβλημα, αλλά να αποποιηθεί ή να μεταφέρει τις ευθύνες της, αναζητώντας συνενόχους για το έγκλημα που συντελείται. 

Δείξε μου την εικόνα σου να σου πω ποιος είσαι


Δείξε μου την εικόνα σου να σου πω ποιος είσαι

Η νέα εφαρμογή της Google για ταυτοποίηση προσώπων
Φανταστείτε μία ημέρα όπου θα μπορείτε να φωτογραφίσετε κάποιον με το κινητό σας στον δρόμο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να έχετε πρόσβαση σε όλες τα προσωπικά του δεδομένα : ποιο είναι το όνομά του, τι μουσική του αρέσει, που διασκέδαζε χθες βράδυ κλπ.
Ακούγεται τρομακτικό; Κι όμως αυτή η ημέρα δεν είναι πολύ μακριά. Η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι έτοιμη να λανσάρει μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να φωτογραφίζουν ένα πρόσωπο και να αποκτούν έτσι πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες.
 Για παράδειγμα θα μπορούσε να πάτε να συναντήσετε τον μελλοντικό σας εργοδότη κι εκείνος, αφού ζητήσει την άδειά σας, να φωτογραφίζει το πρόσωπό σας και στη συνέχεια να έχει άμεση πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.
 Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας οι χρήστες θα αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα των ανθρώπων που φωτογραφίζουν, μόνο εάν και εφόσον εκείνοι έχουν επιτρέψει ρητά κάτι τέτοιο. 

Συναντήσεις εργασίας με φορείς του Έβρου θα έχει ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης

Συναντήσεις εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα, τους Δημάρχους του Νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες θα έχει την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.
Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν από τις 9:00 πμ στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Έβρου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας και θα έχουν ως αντικείμενο την αποτίμηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ καθώς και τον προγραμματισμό νέων έργων σε μελλοντικές προσκλήσεις.

Eπίσης : Λειτουργία Γραφείου Υποδοχής Προτάσεων

για το Νέο Επενδυτικό Νόμο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ανάγνωση γένους θηλυκού

 Μειώνεται ο αριθμός των Ελλήνων που δεν διαβάζουν καθόλου, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που διάβασαν 1-9 βιβλία, ενώ παραμένει σταθερός ο αριθμός αυτών που διάβασαν πάνω από 10 βιβλία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Γ' Πανελλήνιας Έρευνας Αναγνωστικής Συμπεριφοράς και Πολιτιστικών Πρακτικών που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την εταιρεία Metron Analysis. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου του 2010 σε δείγμα 1500 ατόμων άνω των 15 ετών σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο ήταν σταθμισμένο ως προς το φύλο, την ηλικία, την αστικότητα και το μορφωτικό επίπεδο.

Αλλάζει η χορήγηση αδειών σε υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών

Σε αναμόρφωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών προχωράει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Οι αλλαγές τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα μέχρι τις 11 Απριλίου. Με την αναμόρφωση το υπουργείο στοχεύει στην επαναφορά της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του συστήματος, καθώς παρατηρούνται αλλεπάλληλα κρούσματα χρηματισμού.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο αποτελείται από 4 βασικές ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αφορά την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διαφάνεια της διαδικασίας ανάδειξης νέων εκπαιδευτών οδηγών.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται αύξηση του χρόνου εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων μαθημάτων, έλεγχος των φορέων εκπαίδευσης και δημιουργία φορέα εποπτείας και ελέγχου της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Από την Τετάρτη 6 Απριλίου έως και τις 15 Απριλίου 2011 θα καταβληθούν σε 425.544 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επιδόμα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Β’ διμήνου 2011.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα επιδόματα θα καταβληθούν, ως εξής:


- Στους επιδοματούχους, που απογράφηκαν μέχρι τις 21 Μαρτίου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής του ΟΓΑ) στις 6 Απριλίου 2011.


- Στους επιδοματούχους, που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ., μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί μέσω των ΕΛ.ΤΑ (με το προηγούμενο σύστημα πληρωμών των επιδομάτων), από 6 έως και 15 Απριλίου 2011.


Συμμετοχή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη 2η Επιτροπή καθοδήγησης του έργου «TOSCA»


Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε, από 30/3 έως 1/4 2011, η 2η Επιτροπή Καθοδήγησης του έργου ‘TOSCA’ (Tracking Oil Spills and Coastal Awareness Network) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διακρατικής εδαφικής συνεργασίας MED και αφορά στη δημιουργία ενός μόνιμου δικτύου μεταξύ φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, στη κατεύθυνση διαμόρφωσης πολιτικών σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα που θα στοχεύουν στη βελτίωση της στρατηγικής για τα θαλάσσια ατυχήματα (μόλυνση από πετρέλαιο / ναυσιπλοΐα, παρακολούθηση και αντίδραση / επιχειρήσεις Έρευνας και Αποκατάστασης κ.α.) στο χώρο της Μεσογείου.