Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ο προϋπολογισμός της AMΘ που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Βάρος στον τομέα των έργων και των παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα αλλά και σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής δίνει ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2011, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό που υπερβαίνει το 50% των προβλεπομένων δαπανών της Περιφέρειας για το έτος 2011 κατανέμεται στον τομέα των έργων και των λοιπών επενδύσεων με σκοπό την αναθέρμανση της ανάπτυξης στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και την βελτίωση των οικονομικών δεικτών της περιοχής.
«Είναι ένας μεταβατικός προϋπολογισμός καθώς επίκειται μέσα στον χρόνο η ένταξη και των πόρων του ΕΣΠΑ», τόνισε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τα δεδομένα. Θέλουμε να τ’ αλλάξουμε και θα τ’ αλλάξουμε με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και με επιμονή. Είναι γνωστό, από την Απογραφή που προηγήθηκε και η οποία παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το τι παραλάβαμε και ποιο είναι το σημείο αφετηρίας μας. Στόχος μας, να εξοικονομήσουμε πόρους από την μείωση δαπανών και, όπου υπάρχουν φαινόμενα σπατάλης, να τα χτυπήσουμε στη ρίζα τους».

Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς
διοργανώνει την Παρασκευή 01 Απρίλη στις 7:30 μ.μ.
πολιτική εκδήλωση με θέμα:
"ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"

Συζητούν: Τάσος Κουράκης  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Παναγιώτης Κοσμάς μέλος Συντ. Επιτρ. ΣΥΡΙΖΑ

 Αίθουσα Επαγγελματικοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (Καβείρων 12)

Tροποποίηση της παρ. 10 άρθρου 21 ν. 3731/2008, για την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , με θέμα την τροποποίηση της παρ. 10 άρθρου 21 ν. 3731/2008, για την άμεση και απρόσκοπτη εφαρμογή και υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α., προσέγγιση Leader) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ).

Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Στο πλαίσιο των Αξόνων 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 (Π.Α.Α.) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.ΑΛ.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που αφορά την εφαρμογή της προσέγγισης LEADER, υλοποιούνται τοπικά προγράμματα με πολυτομεακό χαρακτήρα σε σαφώς προσδιορισμένες αγροτικές/αλιευτικές περιοχές. Η εκπόνηση και εφαρμογή των τοπικών προγραμμάτων πραγματοποιείται από τοπικά εταιρικά σχήματα δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, τις καλούμενες Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 61 και 62 του Καν. (ΕΚ) 1698/2005 (ΠΑΑ) και 45 του Καν. (ΕΚ) 1198/2006 (Ε.Π.ΑΛ.). Οι εν λόγω ΟΤΔ αποτελούν Α.Ε. των Ο.Τ.Α. της περιοχής παρέμβασης και κατά κύριο λόγο είναι Αναπτυξιακές Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Μετανάστες του Κόσμου,μην έρχεστε στην Ελλάδα

Μετανάστες του Κόσμου,

μην έρχεστε  στην Ελλάδα.

Αυτή η χώρα κατοικείται από 10 εκατομμύρια γηγενείς απογόνους των Ηρακλειδών ,ορισμένοι εκ των οποίων προτίθενται ακόμα και να σκοτώσουν όποιον δεν κατάγεται από το ίδιο γένος με αυτούς (και ακόμα περισσότερο αυτούς που υποστηρίζουν ότι η λέξη «γένος» είναι γελοία).

Μετανάστες του κόσμου, μην έρχεστε στην Ελλάδα.
Οι κάτοικοί της ενοχλούνται πολύ με τη φτώχεια και τη μιζέρια σας, καθότι αυτοί διάγουν βίο πλούσιο και πολυτελή, δίχως περικοπές και στερήσεις.Μετανάστες του κόσμου, μην έρχεστε στην Ελλάδα.

Αυτή η χώρα δεν  παρήγαγε ποτέ μετανάστες, γι’ αυτό και είναι αδύνατο για τους πολίτες της να σας καταλάβουν και να σας συμπονέσουν.Μετανάστες του κόσμου, μην έρχεστε στην Ελλάδα.

Εδώ δε θα βρείτε δουλειά καλύτερη απ’ ότι στη χώρα σας και θα καταντήσετε να δουλεύετε σε κάποιον αγρό για 5€ την ημέρα, ή να σας εκμεταλλευθεί κάποιος λευκός  μαφιόζος  -απόγονος του Ηρακλή- και να σας βάλει να καθαρίζετε τζάμια σε κεντρικά φανάρια.

Δήλωση Άρη Γιαννακίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δήλωση Άρη Γιαννακίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας . 

Στην ανάπτυξη οδηγεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων…

Η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ήταν το θέμα της εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας και τον εταίρο αυτού για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης ΔΕΣΜ-ΟΣ.Α.Μ.-Θ.
Το πρόγραμμα «εξωστρέφεια» αποτελεί μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που σκοπό έχει να βοηθήσει μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων να στραφούν προς τις διεθνείς αγορές για την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους. «Το 2010 υπήρξε μια αύξηση των εξαγωγών περίπου 10,8% σε σχέση με το 2009, ενώ το υπουργείο στην προσπάθεια του να ενισχύσει την τάση αυτή προκήρυξε στις 4 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα εξωστρέφεια , όπου μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες, του μεταποιητικού κατασκευαστικού κλάδου καθώς και των υπηρεσιών.» ανέφερε στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο υπεύθυνος του προγράμματος κ Φώτης Κωφίδης, υπογραμμίζοντας ότι, «οι επιλογές που έχει η Ελλάδα αυτήν την στιγμή είναι περιορισμένες. Μια από τις επιλογές αυτές είναι να στραφεί προς τις διεθνείς αγορές.» «Τον Γενάρη του 2010 σε σχέση με τον Γενάρη του 2011 υπήρξε μια αύξηση περίπου 40% που σημαίνει ότι αναγκαστικά οι επιχειρήσεις πρέπει να στραφούν προς τις εξαγωγές, είτε το θέλουν είτε όχι. Είναι ένας δρόμος που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη.» ανέφερε ο κ Κωφίδης.

Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου-ερτ