Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου " Η Αλληλεγγύη "

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 και από τις 9.00’ το πρωί θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Σουφλίου. Καλούνται όλοι οι υγιείς πολίτες να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ – ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Νέο Λύκειο: «Όχι» στην αποστήθιση, «ναι» στην ουσίαΤα χαρακτηριστικά του Νέου Λυκείου παρουσιάζει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος και καθιέρωση της επιστημονικής εργασίας είναι μερικά από τα βασικότερα στοιχεία που αλλάζουν στο Νέο Λύκειο, όπως τα παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.

Όσον αφορά τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Περιορίστηκε απλά, να αναφέρει ότι στις εξετάσεις δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη ύλη ανά κεφάλαιο που θα ευνοεί την αποστήθιση, ενώ θα συνυπολογίζεται η συγκρότηση του μαθητή σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Το νέο σύστημα θα ισχύσει για όσους μαθητές ξεκινήσουν τη φοίτηση τους στο Λύκειο από την επόμενη σχολική χρονιά και θα αποφοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Συγκεκριμένα:
  • Στην Α' Λυκείου δεν θα υπάρχουν πλέον επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις. Ολοι οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας υποχρεωτικά για όλους. Τα μαθήματα από 16 μειώνονται σε οκτώ ενώ προστίθεται και η ερευνητική εργασία. Οι μαθητές θα κάνουν υποχρεωτικά μία εργασία ανά τετράμηνο. Οι εργασίες των μαθητών, που θα γίνονται με τη βοήθεια και την επιτήρηση των καθηγητών, θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο. 
  •  

Κράτος: φωνάζει ο κλέφτης!


του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στο LIFO

Tα κανάλια και οι εκδότες που έχουν λόγους να καλλωπίζουν την κυβέρνηση (δυο πουτάνες κάθονται αντικριστά κι η μία βάφει την άλλη) παρουσιάζουν τις πρόσφατες κινήσεις περίπου ως αναγέννηση εκ της τέφρας μας. Μιλούν για νέο Κράτος Δικαίου και επιτέλους, βρε παιδί μου, ευρωπαϊκής τάξεως. Κάπου που μπορείς να πας να γαμήσεις και να γαμηθείς σαν κύριος (όχι οι παλιές γυφτιές, που όποιος πρόλαβε, τον Κύριον είδε!).

Εγώ πιστεύω
ότι αυτό το Κράτος είναι το εγκληματικότερο που είχαμε ποτέ. Το πιο υποκριτικό. Το πιο ξεπουλημένο. Το πιο χρεοκοπημένο. Γιατί ούτε δίκαιο και δημοκρατικό και ισόνομο είναι - ούτε το παλιό γλυκό μπουρδέλο που άφηνε και τον φτωχό πλαγίως να χαρεί. Πλαγίως, ναι. Αλλά μήπως ποτέ οι λεωφόροι ήταν ανοιχτές για τους εξωφυλαρούχες; Εκεί πάντα η Λάτση, ο Μπόμπολας και ο Βαρδινογιάννης τρέχουν με τις αυτοκινητάρες τους - συνθλίβοντας όποιον δεν τους μοιάζει. Και το Κράτος, δεκαετίες, αιώνες τώρα, με τέτοιες προσωπικότητες παντρεύεται και κάνει παιδιά, η γλυκιά ευωχία μεταξύ κατεργαρέων, χέρια που αλληλονίβονται - γλίτσα ουρανομήκης.

Ρυθμίσεις για την αποπληρωμή δανείων του ΤΕΜΠΜΕ


Ρυθμίσεις για την αποπληρωμή δανείων του ΤΕΜΠΜΕ
ζητά από το βήμα της Βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης

Προς τη σωστή κατεύθυνση η παράταση των πλειστηριασμών
ως τις 30 Ιουνίου 2011

Ουσιαστικές διευκολύνσεις προς τους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των δανείων που έχουν λάβει μέσω ΤΕΜΠΜΕ ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της τοποθέτησης του το απόγευμα της Τρίτης, 29 Μαρτίου, επί της κύρωσης της νομοθετικής Πράξης για την «Αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές».

Εισαγωγικά σημείωσε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να εξοφλήσουν τις υπάρχουσες οφειλές τους, ενώ τα μέτρα που λαμβάνετε ως κυβέρνηση, το ένα μετρά το άλλο, αλλά και τα νέα μέτρα που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αισιοδοξία». 

ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου της Νέας Δημοκρατίας για τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Χειμωνή ,εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια  σε αυτές τις δύσκολες ώρες προς την οικογένεια του.
Είναι για όλους μας μια στιγμή δύσκολη και οδυνηρή. Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε ως ένα άνθρωπο του αγώνα και της προσφοράς και ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

--
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Μέχρι 10/06 η κατάθεση προτάσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013…

Μέχρι τις 10 Ιουνίου έχουν χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για ένταξη στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (πρώην Interrreg) Ελλάδα- Βουλγαρία της περιόδου 2007-2013. Η 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτη Ξυνίδη και αφορά τρεις άξονες προτεραιότητας, αυτούς της ποιότητας ζωής, προσβασιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ανθρώπινων πόρων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ανέρχεται σε 44 εκ. Ευρώ από τα οποία τα 37,4 προέρχονται από το Ε. Τ. Π. Α. Το πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη μιας νέας αντίληψης για τους ευρωπαϊκούς πόρους, την εκμετάλλευσή τους και τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες ενώ δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση έργων στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. 
ert

Πιστοποίηση ποιότητας έλαβε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου…

Στα 34 νοσοκομεία της χώρας που θα λάβουν πιστοποίηση ποιότητας, περιλαμβάνεται και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μαζί με μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του κέντρου και αυστηρά επιλεγμένα επαρχιακά.
Στα νοσοκομεία αυτά θα υλοποιηθούν δράσεις που θα στοχεύουν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, με παράλληλο εξορθολογισμό των δαπανών, μέσω της εφαρμογής συστημάτων διασφάλισης ποιότητας. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο του προγράμματος της δημόσιας υγείας σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση, ανέλαβε συντονιστικό ρόλο σε σχέση με την καταγραφή του κόστους και τη διάθεση υγειονομικού υλικού και φαρμάκων. Παράλληλα, έχει στελεχωθεί με νέο ανθρώπινο δυναμικό ενώ αναμένεται και η πρόσληψη νέων ειδικοτήτων καθώς και η προμήθεια εξοπλισμού. 

ert

Προτάσεις Δημάρχων για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ…

Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους για το σχέδιο του Π.Δ με τίτλο «Περιφερειακές ενώσεις και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.» κατέθεσε εχτές το Δ.Σ της ΤΕΔΚ Έβρου στην διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις Φέρες.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου η ΤΕΔΚ Νομού Έβρου, μετατρέπεται σε περιφερειακή Ένωση Δήμων Περιφέρειας ΑΜΘ. Το Δ.Σ της ΤΕΔΚ Έβρου κατέθεσε τις προτάσεις του σχετικά με την εκπροσώπηση των περιφερειών ,την εκλογή και τον τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων. Σχετικά με το θέμα της εκπροσώπησης των περιφερειών ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ Έβρου κ Χρήστος Τοκαμάνης ανέφερε ότι, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε και οι περιφερειακοί Δήμοι να έχουν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην ΚΕΔΕ καθώς σύμφωνα με τα νούμερα θα διοικείται και θα ελέγχεται πλήρως από την Αθήνα όλη η Κεντρική ένωση Δήμων και Κοινοτήτων. «Είναι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που πρέπει να δει το υπουργείο Εσωτερικών.»ανέφερε ο κ Τοκαμάνης. 

ert