Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 89 ετών στο νοσοκομείο "Μητέρα", όπου νοσηλευόταν, ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Ο μεγάλος μας θεατρικός συγγραφέας υπέκυψε μετά από επιπλοκές που είχε προκαλέσει στην υγεία του το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα νεφρά του.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου του 1922. Το 1935 η οικογένειά του έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα.
Στη κατοχή αναμείχθηκε στην αντίσταση αλλά όταν συνελήφθη από τους Γερμανούς (1943) οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν μέχρι τις 5 Μαΐου 1945 οπότε και απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Αν και δεν ολοκλήρωσε γυμνασιακή μόρφωση έδειξε ιδιαίτερη αφοσίωση στο γράψιμο. Τον Καμπανέλλη ανακάλυψε ο Αδαμάντιος Λεμός. Το πρώτο θεατρικό έργο του ήταν "ο Χορός πάνω στα στάχυα" που παρουσιάστηκε τη θερινή θεατρική περίοδο 1950 από το θίασο Λεμού στο Θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας.

Xάνουν το ΕΚΑΣ περίπου 15.000 συνταξιούχοι!


Διευκρινήσεις ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης
 για τις αλλαγές των όρων παροχής της ενίσχυσης

Αυστηρότερα κριτήρια προβλέπει το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις» ώστε περίπου 15.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ, καθώς για πρώτη φορά θα λαμβάνεται υπόψη εκτός από το πραγματικό και το τεκμαρτό εισόδημα. Για το λόγο αυτό και παρατηρώντας μια περαιτέρω μείωση των κοινωνικών παροχών της κυβέρνησης, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα. Λ. Κατσέλη.

Στην παρέμβασή του, ζητά  μάλιστα από την υπουργό να λάβει θέση για την πρόταση που κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα. Ντ. Μπακογιάννη,  που υποστηρίζει την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης στους συνταξιούχους που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ στο ύψος των 500 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από μέρος της εξοικονόμησης στην υπερκατανάλωση φαρμάκων και των ιατρικών υλικών.

Κλείνουν και τα Κεντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης Ξάνθης και Παρανεστίου- Δράμας.

Περιφερειακή Αναγέννηση : 
(Κλείνουν και τα Κεντρα Εκπαίδευσης  Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης Ξάνθης  και  Παρανεστίου- Δράμας. Η διάλυση των δομών που συμβάλλουν στην τοπική οικονομία  συνεχίζεται.)
                Δυστυχώς ο κατάλογος των «καλλικρατικών» και λογιστικών  λουκέτων της μνημονιακής πολιτικής  στην Περιφέρειά μας, είναι μακρύς και βαρύς: ΔΟΥ, Σχολεία, Πυροσβεστικές υπηρεσίες, σιδηροδρομικοί σταθμοί, δρομολόγια τρένων, Στρατολογικά  γραφεία, Στρατιωτικά νοσοκομεία, κολυμβητήρια. Πωλήσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως  Ελληνική  βιομηχανία Ζάχαρης, , Ζαχαρουργεία, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ, κλπ. Ακολουθούν λιμάνια, ακίνητα  φιλέτα του Δημοσίου και όχι μόνον..
Τώρα μας προετοιμάζουν-σύμφωνα με δημοσιεύματα- για το κλείσιμο στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου Δράμας και Σταυρούπολης Ξάνθης. Με κριτήρια μόνο επίπεδα, ρηχά λογιστικά, χωρίς τις αναπόσπαστες κοινωνικές και γεωγραφικές παραμέτρους.

Διόνυσου ....συνέχεια !!!

Όλα πήγαν περίφημα στην πρώτη μέρα λειτουργίας του Θεάτρου ΔΙΟΝΥΣΟΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους εσάς που γεμίσατε την πλατεία και τον εξώστη και ιδιαίτερα για το παρατεταμένο ΘΕΡΜΟ χειροκρότημά σας! Μαγική βραδιά - μετά από ένα μαγικό πρωινό στο παιδικό θέατρο - η πρεμιέρα του "Ηλία του 16ου" με την οποία έγινε και η πρεμιέρα λειτουργίας του νέου Θεάτρου, γιορτάζοντας έτσι την "Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου" αλλά και την... "Διονύσεια Ημέρα Θεάτρου" στη Νέα Ορεστιάδα!...

- Η παράσταση για παιδιά "Μια τρελή τρελή πολυκατοικία" του Γ. Ξανθούλη θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ. Γενική είσοδος: 6 €
- Η παράσταση "ο Ηλίας του 16ου" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου, κάθε Κυριακή στις 9 μ.μ. Γενική είσοδος: 9 €, μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, στρατιωτικό): 6 €.

...
Όμως, συνεχίζουμε...
την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ακολουθεί η πρεμιέρα της νέας παράστασης με τίτλο "Κοινός Λόγος". Πρόκειται για αυθεντικές αφηγήσεις γυναικών που συγκέντρωσε η Έλλη Παπαδημητρίου και μέσα από αυτές αναβιώνει η μεγάλη ιστορική διαδρομή της Ελλάδας, από τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι την κατοχή και τον εμφύλιο... Αφηγήσεις τόσο έντονες, τόσο ζωντανές, τόσο 

"επίκαιρες"... Η συγκεκριμένη παράσταση είναι αφιερωμένη στη γυναίκα "παράνομη" ή "λαθραία" μετανάστρια, στη γυναίκα που καθημερινά βλέπουμε να περνάει από τη Νέα Ορεστιάδα και μας θυμίζει τη γιαγιά, την προγιαγιά, την Ελληνίδα μάνα...


Η «Αναπτυξιακή Χάρτα» των περιφερειών από το ΠΑΣΟΚ

Με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αλλά και σχεδόν ολόκληρης της κυβέρνησης συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την τρέχουσα εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, οι συσκέψεις με στόχο την εκπόνηση μιας «Αναπτυξιακής Χάρτας» για κάθε περιφέρεια.
Τις συσκέψεις αυτές, τις οποίες οργανώνει το ΠΑΣΟΚ και η Κ.Ο. του κόμματος, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή 12 υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης.
Έχουν στόχο να οριστούν οι προτεραιότητες, οι στόχοι και τα «εργαλεία» των αναπτυξιακών πολιτικών ανά τομέα αρμοδιοτήτων, συμμετέχουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, καθώς και

περιφερειάρχες.
Σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και με τους δημάρχους απ’ όλη τη χώρα.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 29 Μαρτίου στην αίθουσα 206 της Ιπποκράτους με την συμμετοχή 30 ατόμων. Σ’ αυτήν θα δώσουν το παρών στελέχη των υπουργείων Εργασίας, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Παιδείας.