Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

"Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική ενίσχυση της νομαδικής μελισσοκομίας (μετακινήσεις κυψελών)"

  Με την έκδοση της υπ' αριθμ. Ε(2010) 6054 τελικό/14-9-2010 απόφασης έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της υπ' αριθμ. 312751/728/12-1-2011 (ΦΕΚ 21/Β/2011) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης του τριετούς προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για την τριετία 2011 - 2013.
Μεταξύ των Δράσεων του προγράμματος προβλέπεται η συνέχιση υλοποίησης των Δράσεων "Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική ενίσχυση της νομαδικής μελισσοκομίας (μετακινήσεις κυψελών)".
   Δυνατότητα συμμετοχής στη Δράση "Αντικατάσταση Κυψελών" έχουν Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, οι οποίοι φέρουν μελισσοκομικό βιβλιάριο, εφόσον δηλώνουν τις κατεχόμενες κυψέλες στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Ο Γιώργος Πεταλωτής στην Συνέλευση των Εποχικών Πυροσβεστών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ο Γιώργος Πεταλωτής στην Συνέλευση των Εποχικών Πυροσβεστών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, παραβρέθηκε, μετά από πρόσκληση, στη 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.

Ο κ. Πεταλωτής, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες Διατάξεις» με το οποίο επιλύεται ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των εποχικών πυροσβεστών.

Το νομοσχέδιο εκτός των άλλων προβλέπει την σύσταση ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης».

«Επιλέχθηκε η λύση του θεσμού των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης διότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τις αβεβαιότητες και τις ανασφάλειες τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών που δέχονται τις υπηρεσίες τους.

Άλλαξε τα δρομολόγια των δουλεμπόρων η Frontex

Άλλαξε τα δρομολόγια των δουλεμπόρων η Frontex
«Κρυφτούλι» με τους συνοριοφύλακες, τις δυνάμεις της Frontex και τις τούρκικες στρατιωτικές περιπόλους «παίζουν» οι δουλέμποροι, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει τα δρομολόγιά τους επιλέγοντας να κινηθούν προς το νότιο τμήμα του νομού Έβρου και τη «σιγουριά» των εκατοντάδων περασμάτων κατά μήκος του ποταμού.

Στο μεταξύ, η δύναμη της Frontex, που αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή του Έβρου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, ενώ αστυνομικοί έχουν εναποθέσει αρκετές από τις ελπίδες τους στην κατασκευή του συρματοπλέγματος στα χερσαία σύνορα, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν πιθανότατα στις αρχές Μαΐου.

Στα νότια περάσματα
Αστυνομικοί που υπηρετούν στον Έβρο έχουν διαπιστώσει πως το τελευταίο διάστημα οι δουλέμποροι έχουν αλλάξει τα δρομολόγιά τους στρέφοντας και πάλι την «προτίμησή» τους στα περάσματα του ποταμού στο νότιο τμήμα του νομού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συλλήψεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με τον αριθμό των συλλήψεων στο βόρειο τμήμα του νομού, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα χερσαία σύνορα, ενώ μέχρι πριν από μερικούς μήνες ίσχυε το αντίστροφο.

Φεύγεις; Kαι ποιοι θα μείνουν ; - «Οι συνταξιούχοι, τα λαμόγια και οι ανήμποροι»


Του Σταύρου Θεοδωράκη 

Είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες. Επιστήμονας, σπουδαίος. Κάποια στιγμή μάλιστα πέρασε από την πολιτική, δεν τους άντεξε βέβαια και τα παράτησε. Σάββατο βράδυ τα βήματα μας διασταυρώθηκαν. Ανταλλάξαμε αυτά τα στενοχωρημένα λόγια που ανταλλάσουν όλο και πιο συχνά οι Έλληνες. Μετά τον ρώτησα για τον γιo. Πίστεψα ότι η ερώτηση μου θα τον χαροποιήσει. Θα αφήναμε  για λίγο στην άκρη τα γκρίζα σενάρια και θα συζητούσαμε για τις νέες προοπτικές που ανοίχτηκαν ξαφνικά στη οικογένεια του. 
Ο γιός του, επιστήμονας και αυτός, έφυγε πριν μερικές εβδομάδες για την Αυστραλία. Να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Είχε βαρεθεί να στριμώχνεται στις λίστες της αναξιοκρατίας. Και εκεί που περίμενα να μου πει «ναι, ξέφυγε, περνάει καλά», άρχισε να μου λέει πόσο αποκαρδιωτική είναι για τη χώρα η επιλογή της φυγής. «Και ποιοι θα μείνουν πίσω;» με ρώτησε χωρίς να περιμένει απάντηση.  «Οι συνταξιούχοι, τα λαμόγια και οι ανήμποροι»; Θέλω να προσπαθήσετε να τον καταλάβετε. Δεν εννοούσε ότι ο γιός του ήταν ο μόνος ικανός στην επιστήμη του. Ούτε διαφωνούσε τελικά με την επιλογή του να φύγει. Είχε όμως την πίκρα του ανθρώπου που συνειδητοποιεί, ότι κάθε μέρα άλλος ένας νέος άνθρωπος σκέφτεται τη φυγή ως τη μόνη διέξοδο. Άρχισε να μου αριθμεί συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων που έφυγαν και άλλων που συζητούν να φύγουν. Ο ένας δέχτηκε μια έδρα στην Αγγλία, ο άλλος στήνει επιχείρηση στο Βερολίνο, ο τρίτος πέρασε απέναντι στη Τουρκία, στην Πόλη.

«Και ποιοι θα μείνουν», ξαναρώτησε.  «Εκτός αν βρεθούν τίποτε Αλβανάκια που αγάπησαν τη χώρα και μας σώσουν». Θέλω ξανά, να μην αντιδράσετε. Δεν το είπε ούτε υποτιμητικά, ούτε για να με τρομοκρατήσει. Άλλωστε  ήξερε την άποψη μου για τους Αλβανούς. Τα είχαμε παλιότερα συζητήσει. Πόσο συνέβαλαν στην ανάπτυξη της οικονομίας, πόσα χωριά ανέστησαν, πόσα νησιά ξανάχτισαν, πόσες σημαίες σήκωσαν επειδή αρίστευσαν. Το είπε λοιπόν σαν ένα υπαρκτό ενδεχόμενο. Και πυροδότησε σκέψεις που όλοι θα έπρεπε να είχαμε κάνει. Ποιοι θα έρθουν στα πράγματα όταν η σημερινή ηγετική τάξη αποχωρήσει ή την αποχωρήσουν; Ποιοι πολιτικοί; Ποιοι επιχειρηματίες; Ποιοι άνθρωποι του πνεύματος, θα τους διαδεχθούν;  Έτσι  μελαγχολικά τελείωσε η κουβέντα μας. Και έτσι μελαγχολικά θα στέκομαι από εδώ και στο εξής μπροστά σε κάθε αναγγελία αποχώρησης.


protagon.gr 

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” για παραγραφές χρεών και συναφείς ψευδείς πληροφορίες του “ρεπορτάζ”:

Τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, έχει αποστείλει δύο εξώδικα στον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια απάντησης του Υπουργού σε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη. Τα εξώδικα αυτά αποτελούν πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών.

    Στην ίδια λογική εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ Α.Ε.

    Το υποτιθέμενο «ρεπορτάζ» της εφημερίδας δημοσιεύει εσκεμμένα αποσπασματικές πληροφορίες, αποκρύπτοντας ουσιαστικά στοιχεία, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντάς τα, παρέχοντας εν τέλει ψευδείς πληροφορίες, προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις.