Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Τι γίνεται με το..... ασθενοφόρο του Τυχερού;

Αντιγράφουμε από την έκθεση της Διεύθυνσης τελωνείων για τα τέρατα και σημεία που συνέβαιναν την εποχή του Δημούτση... Ακούει κανενας εισαγγελέας; Ή κωφεύει ακόμη και ο κος Πουλιλιός...
Προ μηνός σ'επίσκεψη μου σε συνεργείο αυτοκινήτων της Αλεξανδρούπολης για συντήρηση του αυτοκινήτου μου .είδα παρκαρισμένο ένα ασθενοφόρο αυτοκίνητο με την εξωτερική ένδειξη "ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΔΗΜΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ"χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.Επειδή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε απασχολήσει επί μακρόν το Τελωνείο Αλεξανδρούπολης κατα τα έτη 2006 και 2007 όταν υπηρετούσα εκεί.Ρώτησα τον υπεύθυνο του συνεργείου για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί και χωρίς πινακίδες,μου απάντησε "Το ασθενοφόρο είναι του Δήμου Τυχερού,ήταν ακινητοποιημένο για πολλα χρόνια και τώρα παραχωρήθηκε από τον Δήμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.Επειδή

τώρα θα ταξινομηθεί και θα κυκλοφορήσει το φέρανε για συντήρηση""

Μετά από αυτό ερεύνησα την υπόθεση και διαπίστωσα τα παρακάτω:


Tο Δόγμα του Σοκ

"The shock Doctrine" (το Δόγμα του Σοκ), της Ναόμι Κλάιν , σχετικά με την τακτική που χρησιμοποιεί το Σύστημα ώστε να επιβάλλει τις απάνθρωπες πολιτικές του στους λαούς και να τις μετατρέπει, σιγά-σιγά σε κοινωνικούς αυτοματισμούς.


tvxs.gr | Το δόγμα του σοκ by tvxorissinora

Ένωση Επαγγελματιών Σουφλίου : Σειρά προτάσεων και θέσεων κατέθασαν προς το Δήμο Σουφλίου

Τις προτάσεις τους κατέθεσαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ των Ελευθέρων Επαγγελματιών , Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου στη συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες με το Δήμαρχο Σουφλίου κ .Πουλιλιό . Οι προτάσεις τους αφορούν την τουριστική προβολή του Δήμου μέσω του προγράμματος Leader και αναλυτικά είναι : Την κατασκευή ιστοσελίδας για την προβολή του Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου , έκδοση έντυπου υλικού με αναφορά σε ολόκληρο το νέο Καλλικρατικό Δήμο , συμμετοχή σε εκθέσεις τουριστικής προβολής , ηλεκτρονική ξενάγηση των επισκεπτών , ομοιόμορφη σήμανση , τουριστικών σημείων , μνημείων κ.α .
Επίσης κατέθεσαν μια σειρά προτάσεων με επεμβάσεις , δράσεις και θέσεις  για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής . Θέσεις που χρίζουν διεκδίκησης , προσπάθειες που πρέπει να γίνουν από όλους τους φορείς μαζί , για την επίλυση πολλών και χρόνιων προβλημάτων . Κάποιες προτάσεις του E.E.B.E είναι οι παρακάτω : 
1 . Ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της πόλης . 
2 .Επανασχεδιασμός και βελτίωση των δύο κόμβων /εισόδων της πόλης .
3. Επανεξέταση των ορίων του Εθνικού Πάρκου . 
4 . Δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου . 
5. Δημιουργία εργατικών κατοικιών . 
6 .Μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής εκτός πόλης .
7. Αξιοποίηση του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος Τζίβρε .
8. Λειτουργία του κέντρου ενημέρωσης . 
9. Ενέργειες για την κατασκευή του πολυδύναμου στρατοπέδου . 10Ασφαλτόστρωση και φωτισμός  στις εκτός σχεδίου επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.
11. Ολοκληρωμένη επίβλεψη και εποπτεία των λαϊκών αγορών . 
12 . Έλεγχος του παραεμπορίου . 
Δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η τακτική επιχορήγηση προς τους δήμους

Την τακτική επιχορήγηση για το Μάρτιο, 167.375.285 ευρώ, κατένειμε προς όλους τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τα αποδιδόμενα ποσά στους δήμους προορίζονται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και, κατά προτεραιότητα, για τη μισθοδοσία του προσωπικού των δήμων.

Κλείνουν οι μισές από τις 28 παιδικές/εφηβικές βιβλιοθήκες της χώρας


Με κλείσιμο κινδυνεύουν οι μισές από τις 28 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες οι οποίες βρίσκονται σε πόλεις και χωριά της χώρας, λόγω μη χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι Βιβλιοθήκες και το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2010, όταν οι εργαζόμενοι μετά από τέσσερις μήνες μη καταβολής των μισθών τους έκαναν επίσχεση εργασίας.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών Στάθης Ποταμίτης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού σήμερα το μεσημέρι, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, λέγοντας ότι αν δεν βρεθούν άμεσα 800.000 ευρώ - αφού οι ανελαστικές δαπάνες του Οργανισμού είναι 1 εκατ. ευρώ - αναγκαστικά θα κλείσουν οι μισές βιβλιοθήκες και θα απολυθούν οι μισοί από τους 38 εργαζομένους.
Οι Βιβλιοθήκες λειτουργούν σε απομονωμένες ή υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας όπως η Αιτωλοακαρνανία, η Ημαθία, η Σάμος, τα Ιωάννινα, η Σύρος τα Κύθηρα, οι Σέρρες, ο Έβρος, η Ξάνθη κλπ, εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 2.400 παιδιά την ημέρα και δανείζοντας 700 περίπου βιβλία ημερησίως. Το Ερευνητικό Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου διαθέτει 43.000 τίτλους βιβλίων και πλουσιότατη συλλογή παλαιών εκδόσεων και ταυτόχρονα λειτουργεί 

Η Θράκη στην άκρη της Ελλάδας ή στην αρχή της Ευρώπης;
Ημερίδα πραγματοποιεί το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία των Ανδρέα Ανδριανόπουλου και Γεώργιου Αναστασόπουλου

Ημερίδα πραγματοποιεί στις 30 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη η Δημοκρατική Συμμαχία με συμμετοχή πολιτών και των τριών νομών της Θράκης. «Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα κίνημα ενεργών πολιτών», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «για να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Στα πλαίσια αυτά πιστεύουμε ότι πολίτες που δεν ανήκουμε κατ’ ανάγκη στον ίδιο πολιτικό χώρο μπορούμε να συζητήσουμε, να προτείνουμε».
Παρουσίες όπως ο πρόεδρος
του φόρουμ για την Ελλάδα και πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γεώργιος Αναστασόπουλος και φορείς της περιοχής θα τοποθετηθούν για τους τομείς που εκπροσωπούν.